Bangkok!

Nu har vi varit i Bangkok i tre dagar! For i måndags och kom hem igårkväll.

Vi tog en taxi dit, och Jit följde med så att Dennis inte skule behöva oroa sig så mycket. När vi kom fram tyckte Jit att vi säker skulle trivas på Khaosan Rd, en gata där det bodde många unga sa hon. Och det hade hon rätt i, det var världens backpacker-gata! (Om du inte redan har bokat hotel för Bangkok Jenny så far till den gatan och leta rätt på ett hotel där. Det fanns många lediga, och om man bad om det fick man se rummen innan man bestämde sig. Vi bodde på D&D och för tre personer kostade det 1100bath per natt, det var ett av de lite finare hotellen :P )

När vi hade bestämt hotel gick vi och åt lunch - pad thai. Rågott!



Sen for Jit hem igen, och vi bestämde oss för att fara runt och kolla på lite tempel. Gick omkring och hittade köpte en karta (som jag oturligt nog tappade precis innan vi for hem från bangkok). Sen tuktuk-tur runt till tre olika tempel. Han som körde sa att hela turen skulle kosta oss 10bath per person, vilket lät lite suspekt. Men vi körde på ändå. Och det vi lärde oss då var att för en så billig peng så stannar han hos hans sponsor, som kan vara en skräddare, och vi ska då förväntas gå in och kolla i katalogen och verka intresserad. För då får han en kupong för gratis bensin. Men nu var det så att våran tuktuk-förare var lite dålig på engelska. Så det där listade vi som ut efter att han hade skjutsat oss till en skräddare med en personal på säkert 20 män, vilket kändes lite obehagligt. Så vi sprang bara in och ut. Och när vi då var på sista templet så lämnade han oss där, för han fick ju ingen gratis bensin. Men då betalade vi en annan tuktuk 40bath för att ta oss hem därifrån när vi var klara. Så ingen skada skedd! Inför alla våra andra turer betalade vi lite mer och var noga med att säga "NO STOPS!"

Sen på kvällen gick vi omkring på Khaosan Rd och åt en promenerade middag bestående av bananpannkaka (den här gången inte lika stor och slibbig, och med choklad! så som jag kom ihåg att de skulle va!), annanas, melon, och lite mer bananpannkaka :P Gatan var full av stånd som vi gick runt och kollade på. Dock shoppade vi ingenting eftersom vi hade bestämt att dagen efter skulle vi till MBK.





MBK är ett shoppingmall med 8 våningar! Och på 9e är det en biograf. Dvs det var hur stort som helst!
Vi klev upp tidigt och for till MBK vid 10-tiden. Dock sa många taxi och tuktukförare att det inte öppnade förrän 12, men det stämmer inte. Det är öppet 10-22! Där blev det ordentligt med shopping :D Vi tog oss igenom alla våningar, men vi har säkert missat hälften! Helt överväldigande stort, man vet som inte var man ska börja...








Våran middag blev en Banana Split, som vi fick vänta nästan en timme på! Då var vi måttligt irriterade..
Men god var den!



Strax efter 21 var vi tillbaka på våran välkända gata, efter att ha shoppat i 10 timmar!
Det blev lite mer shopping där på gatan, men mest småsaker. Träffade även en lustig thailändare som, som han sa det: skulle ta han om oss när vi shoppade i thailand, och vi skulle ta hand om honom när han shoppar i sverige. Frågan är ju om han någonsin kommer komma till sverige, och då är nog inte Umeå första alternativet heller, haha! Till en början verkade det lite suspekt. Men han kände tydligen hela gatan och hälften av alla backpackers som bodde där. Så en tysk försäkrade oss om att det var en good guy och att vi kunde vara lugna. Han bjöd oss även på en bananpannkaka eftersom han sa att han ville ta hans om oss för att vi stödjer thailand då vi shoppar här.





Sista dagen for vi och såg mer tempel. Men den här gången var det inga stop och vi visste exakt var vi ville. Vi såg what pho (sleaping buddha), och grand palace. Det bev nästan så överväldigande att man inte riktigt kunde ta in det. Allt blev som likadant. Sen var det även hur varmt som helst så vi var ganska less till slut. Men fint var det!



Sen tog vi en taxi hem till Pattaya. En riktigt helvetesfärd. Vi flög över gupp i ett snitt på 140km/h, och han bytte filer hela tiden för att komma om bilar. Och flyttade de sig inte tutade han för fullt. Han kunde ligga närmare bilar i 140km/h än vad jag gör när jag parkerar!

Men vi tog oss helskinnade hem igen. Sen blev det en lugn kväll då vi såg på film inne på Gops rum och åt choklad :)

Kommentarer
Postat av: Jenny

Hej lisa! Ni verkar ha haft jävligt roligt i bangkok ! :D vi ska göra ungefär samma sak på våra tre dagar i bangkok. vi kommer att bo på gatan "nedanför" koh san road. så det är bara 5min att gå dit. :) har även hört att det är bra med taxis och bilar/minibussar som kör längre sträckor till koh chang och så, så vi ska leja någon som kör oss personligen till ko chang istället för de vanliga långfärdsbussarna ! ja önskar att jag kunde vara med er och dig där borta just nu. fan vad roligt. du är bäst lisa. nu börjar jag också få lite resefeber, men det är okej. hur mycket pengar har du gjort av med nu? :) om du skulle uppskatta? bara för att få ett humm. kramisar!

2009-02-12 @ 12:07:28
URL: http://sandbergjenny.blogg.se/
Postat av: mamma

Hej

Ni verkar ha haft det bra i Bangkok, dessa taxichaufförer som kör 140 skulle jag vilja stänga av!! Ni får väl säga "-att mamma i Sverige sagt att de max får köra 90". Kajsa håller på att baka bröd till loppis och jag ska försöka plugga lite. Kram Mamma

2009-02-12 @ 19:14:05
Postat av: syster

Kajsa vill ha bananpankaka!



och sånna byxor :D

2009-02-19 @ 22:29:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0