Päron

Tack mamma och pappa för att ni har uppfostrat mig till den jag är. Dock är det ibland himla omständigt att vara som jag är. Ta i kväll som ett exempel. Om drygt en timme kommer Anna och Malin hit på en liten tjejkväll mitt i veckan, och trots att de inte bryr sig ett dugg om hur det ser ut hemma hos mig kan jag bara inte låta det ligga för många par skor i hallen, låta sängen vara obäddad, ha för många väskor i vardagsrummet eller strunta i att torka bordet på balkongen. Dessutom tänkte jag bjuda på middag, och eftersom jag hur som helst var tvungen att handla lite skaffade jag så att jag kan lägga fram ett litet tilltugg innan och sen en efterrätt. Jag måste säga att det var ett himla smart drag av mina föräldrar att uppfostra mig så här, för det enda som händer är att det blir lite mer att göra för mig. Men varje gång de kommer och hälsar på blir de uppassade, eftersom det är så jag har lärt mig att man behandlar sina gäster, särskilt om de är ens mamma och pappa ;) !

För det är kö från gatan upp till hallen

Den här midsommarhelgen har det varit fullt upp här hemma på Flintlåsvägen. Midsommarafton spenderade jag och Gustav hos hans familj. Där åt vi lunch och direkt på det blev det kaffe och fika. Sen fick vi en paus på nån timme där magen gick i högvarv i försök att göra av med i alla fall lite av det man hade stoppat i sig. Sedan blev det middag! Efter maten åkte jag och Gustav till min klasskompis Nisse, han hade fest hos sig hemma i Täby. Sen var vi hemma runt 3 på natten igen.
På midsommardagen (lördag) landade mamma och pappa här i Stockholm kl.14. De hade varit i Spanien en vecka och skulle sova här en natt innan de begav sig vidare till syster i Västervik. Det blev en lugn kväll, trerättersmiddag och sedan tidigt isäng eftersom ma&pa varit uppe sen kl.04 på morgonen!
Igår skjutsade vi mina föräldrar till pendeln runt 13, sedan åkte vi till Kista och slog några golfbollar på rangen där. Sen blev det en snabb fika hos Gustavs föräldrar innan vi körde vidare till Täby för att se Emil spela mot UFC. Riktigt bra match! (Och Emil gjorde mål, 1-1) När matchen var slut var klockan närmare 18, så det var bara att åka hem igen för att kunna hämta upp min farmor och farfar drygt en timme senare. De skulle sova här i gästlägenheten innan de bilade vidare med deras vänner på en golfresa på Öland.
Så nu på morgonen, efter en kopp kaffe, vinkade jag av dem. Tänkte nog ta mig ut i spåret på en springtur nu, jag börjar jobba först kl.13 så det är lika bra att utnyttja tiden fram tills dess!

Små grodorna..

.. har jag sjungit på jobbet i några dagar nu. Jag börjar mer och mer förstå att vi svenskar är rätt så konstiga.
Idag skiner solen trots en veckas varning för regn! Dock är det så klart inte molnfritt på himlen, det är ju trots att midsommar så allt för bra väder får det ju inte vara.
Min midsommarmorgon började någon gång strax efter 7 på morgonen, eftersom jag vaknade då. Jag kände mig otroligt utsövd och var därför rädd att klockan var efter 11 och att jag sovit bort hela dagen! Som tur var så var det inte fallet, det var snarare så att jag kände mig pigg eftersom jag somnade relativt tidigt igår. Hursomhaver, jag och Gustav började morgonen med frukost i soffan och nyaste säsongen av HIMYM! Jag hade helt glömt bort den, men som tur var påminde kusin mig om det i måndags, så nu är jag i fas med den serien igen. Efter det har jag varit ute och sprungit. Fick ett träningsschema av vår fotbollstränare nu inför uppehållet, så idag blev det intervaller. Gick faktiskt över förväntan.
Så fort jag duschat, och Gustav vaknat från sin förmiddagstupplur, tänkte vi åka och shoppa lite sedan blir det sill-lunch hos Wiklundhs. Mer uppdateringar om min midsommar kommer i morgon!

Kusinvitamin

I måndags kom kusin Frida förbi ute i Sollentuna för första gången! Himla kul att få träffa henne :) Det blev middag och en massa prat innan kvällen avrundades runt 22.30. Både jag och Gustav skulle ju upp och jobba dagen efter.
Idag blir det midsommarfirande på jobbet, hoppas alla otäcka moln håller sig borta!

Bokbakardag

Idag öser regnet ner. Äntligen. Har väntat på det här regnet i några dagar nu, så då är det skönt att det regnar en söndag. Sen får solen gärna titta fram igen!
När det är så här tråkigt väder ute får man vara inomhus. Jag ska spendera min dag med att läsa min bok (skönlitterär, inte kurslitteratur!!) och baka bröd och kakor. Det var himla länge sen nu som jag bakade kakor, och lagret i frysen har tagit slut, så det är dags att fylla på nytt. Dagens program innehåller syltkakor och grahamsbröd. Sen får jag se ifall jag har ork för något mer eller om Hundraåringen (boken jag läser) lockar mer.
'
Och juste, på tal om kakor. Jag har lyckats få mig en på låret också.

Städfredag

Goddag. Nu har jag jobbat en hel vecka, och galet trött är jag. Gustav ligger i soffan och sover, helst skulle jag göra det samma. Men tyvärr måste jag väcka honom så vi kan städa först. Lägenheten har hunnit bli groteskt äcklig. Allt behöver dammas/torkas/putsas. Golvet behöver svabbas och kläder måste tvättas. Det är inte så konstigt att jag hux flux fastnat i ett program på discovery som handlar om tåg, allt förutom att städa är intressant. Så är det alltid. Nä, det är bara att ta tag i det hela..

Fälle

På fredagsmorgonen förra veckan tog jag mig kommunalt till Arlanda för att flyga upp till Umeå. Jag landade strax före 10 på förmiddagen och började dagen i Umeå med att promenera till mammas jobb, i stekande solsken. Sedan fortsatte jag dagen med div ärenden, hälsade på mormor och morfar, han även med att säga hej till både Linn R och Linn J. Kvällen spenderades hemma i Ersmark med familjen.
På lördagsmorgonen bilade vi ner till Övik. Vädret var fortfarande med oss, så väl framme hos farmor och farfar gjorde vi inte mycket annat än ligga på bryggan och bada i havet. Dessutom fick Effi äntligen hamna på rätt ställe för den sista vilan. Nu simmar hon i havet och är förmodligen så lycklig som en hund som älskar vatten kan vara.
På söndagen flög jag hem till Sollentuna igen, och nu i veckan har jag inte gjort mer än tränat och jobbat.
'
Vila i frid älskade vän ♥

Ice

Enda fördelen med halsont på sommaren är att man får lyxa till det med glass. Så jag ska gå till frysen och unna mig lite! Te är alldeles för varmt att dricka..

Förkyld

De senaste dagarna har det varit superbra väder! Supervarmt och soligt. Någon liten regnskur kom igår men det var verkligen inte mycket. Så jag har spenderat större delen av tiden på jobbet utomhus. Därför tycker jag det är väldigt lustigt att jag, efter två dagar på en förskola ute i friska luften, har blivit förkyld. Jag vaknade i morse (eller i natt om man ska vara petnoga) och var snuvig och hade jätteont i halsen. Snuvan går att bota med lite nässpray, men halsontet verkar inte vilja gå över för mig. Otroligt dålig tajming. Vem vill vara förkyld på sommaren?!

Badväder

Igår promenerade jag och Gustav, båda i nya löparskor, till Rösjön. Med oss hade vi filt, handdukar, varsin bok och pastasallad. Vi solade i några timmar, och tog till och med varsitt dopp i sjön, innan vi promenerade hem igen. Väldigt mysig dag!
Idag börjar allvaret igen. Eller allvar och allvar, jobb kallas det. Jag ska jobba i i alla fall tre veckor nu, sen får vi se. Så nu tänkte jag återgå till boken jag började läsa igår samt äta frukost, innan jag ska promenera ner till jobbet.

Vilken helg!

Här kommer en lång sammanfattning över vad jag gjort och hur jag mår/mått de senaste dagarna!
Fredag
På dagen åkte jag in till uni för att hämta ut min tenta i folkrätt, sedan kollade jag på juristernas bokhandel och hittade fyra böcker inför nästa termin. Kan vara bra att dela upp köpen, för då känns det mindre dyrt! Efter det åkte jag till Malin, vi partyfixade oss och var på juristernas hus kl.17 för tackmiddag för de som varit med i föreningen på ett eller annat sätt. Efter middagen var det fest på huset! Tanken! (Dvs tanktömning i baren). Himla rolig kväll! Var inte hemma så sent som jag trodde, men då man varit där sen 17 känns det som om klockan är väldigt mycket när den passerat midnatt.
Lördag
Vaknade och mådde bara bra. (Jag kände inte för att ligga bakis på en sådan fin dag, så jag drack precis lagomt kvällen innan!) Jag och Gustav åkte till Stinsen, där köpte jag fotbollsskor och springsskor, och Gustav köpte springskor. Dyra och tråkiga men vettiga köp. Sedan åt vi sushi där innan vi körde till Täby och kollade på Emils fotbollsmatch. Tyvärr gick det inge bra för dem. När matchen var slut kl.18 bestämde sig jag, Gustav och Anton för att åka i till stan och kolla på releasparty för Bronk på Fasching. De gubbarna är himla duktiga, dock lite svår musik för den som inte är van. Sedan drog alla vidare till Jacob och hängde i hans kök. Jag kan meddela att jag kände mig väldigt off i det gänget, men det var fascinerade att studera hur de betedde sig. Och återigen blev det en sen natt!
Söndag
Idag alltså. Vaknade sent, men mådde bara bra. Spenderade morgonen med att kolla på första säsongen av Glee! Sedan packade jag träningsväskan för match. Det första jag måste börja att skryta med är att jag klarade av att köra bil inne i stan! Matchen var nämligen på Zinkensdamm IP på söder. Matchen började kl.17 och efter 40 min spelade får jag ett skott i ansiktet där det känns som om käken ska ramla av och gav mig en trevlig fläskläpp. På övertid några minuter senare kontrar jag med att trycka in 1-0! Ja, du läste rätt, jag gjorde mål! Andra halvlek går sådär, mitt huvud dunkar och de får in 1-1. Vi gav inte upp och med 1,5 minut kvar att spela gör Sandra 2-1. Galet skönt att få vinna den matchen!
Nu sitter jag hemma i soffan och har ont i käken. Gustav är och kollar på sin match här nere på sportfältet, så jag planerar att han ska få ta hand om mig ikväll när han kommer hem. Sen vore det trevligt att se nån film, eller kanske några fler avsnitt av Glee. En tidig kväll ska det bli i alla fall!

RSS 2.0