Söndag

Så himla skönt att vakna klockan 9 och inse att klockan är 8. Just den här tidsomställningen är alltid ett plus. Tyvärr kan jag inte påstå att dagens väder är det. Som tur är har jag inga större planer på att ta mig ut i regnet. Det som står på schemat är att tvätta, och att försöka plugga en del.

Lördag

Idag var det Gustavs tur att planera dagen. Han får dock hjälp i den planeringen då hans mamma ringer och säger att de + Magda kommer förbi så att Magda ska få se lägenheten. För oss innebar det en snabb städning! Han till och med baka en rabarberpaj. Efter de fikat gick vi ner på sportfältet där Viktor hade match.
'
Efter matchen var klockan strax före 15. Gustav ville helst bara hem och lägga sig i soffan, men jag övertygade honom om att dagen är inte slut kl15, man kan fortfarande hitta på massa grejor. Sen gav jag han ultimatumet att han får hitta på något, annars åker vi till IKEA. Efter måååånga suckar valde han IKEA :O. Något som gav mig en möjlighet att köpa en ny orkidé för att ställa där den med lössen stod. Vi gick en snabbrunda på en timme och NU är det soffan som gäller. Har en köttbit och rotsaker i ugnen, ska laga en svampsås till, sen blir det mat :)
'
Ingen som har nått bra filmtips på vad man kan se en lördagkväll? Tvn har tyvärr inte världens bästa utbud...

Fin dröm!

Måste fortsätta berätta om mina drömmar. Särskilt idag då det inte var äckligt! Sen kanske det inte var en behaglig dröm, men det har mer och göra med att jag är höjdrädd.
Det började med att jag dök igenom vattnet och kom fram i nån annan dimension där jag sakta föll ner mot en ö. På den ön var alla karaktärer från "vänner", kommer inte ihåg vad de diskuterade om. Mötte iaf en till person på ön som höll på med att bygga stora bågar av blommor. Tydligen uppskattade jag inte blommorna tillräckligt mycket för den personen blev himla sur på mig. Jag gick vidare genom djungeln och kom fram till nån trästuga. Där inne var det auktion och Phoebe köpte en mantel från 1820-talet. Av någon anledning gav hon manteln till mig. Jag insåg att jag måste ta mig hem på något sätt och gick tillbaka genom djungeln och stötte då på den här blomsterpersonen igen. Vi pratade fram och tillbaka (om vad har jag ingen aning) och det slutade med att hon skulle hjälpa mig ta mig hem. Vi gick till sandstranden där jag "landade" och såg ut i havet. I havet såg man portalen och en stooor svävande blomsterö, och nedanför den en klippö i vattnet. Jag önskar att jag kunde måla upp det för er, men jag tror det blir för svårt med mina kunskaper. Jag hoppar upp på personens rygg och den tar tag i kanterna på min mantel, vi dyker genom portalen och flyger ut i den andra världen. Vi flyger runt blomön, vidare till klippön och i vattnet brevid klippön ser vi något som ser ut som toppen på en gammal ubåt. Personen släpper av mig på den lilla strandbit som finns på klippön, för tydligen är det världens sensation att någon hittat den här ubåten. Eftersom den har varit borta i flera hundra år. Ensam på klippön inser jag att jag inte tar mig därifrån. Och sen vaknar jag.
'
Himla lustig dröm igen, men den här var inte äcklig! Jag önskar verkligen att jag kunde måla upp de bilder jag har i mitt huvud i 3D för er, för det är helt sjuka vyer! Men, tydligen är det menat att dessa bilder endast ska finnas tillgängliga för mig.
'
Idag är förkylningen mycket bättre. Det gjorde mycket att jag stannade hemma igår. Ska till uni idag, 12-16. Våra lärare kommer gå igenom en gammal tenta, och jag tror det kan ge ganska mycket. Har dessutom fått veta att jag har två veckor på mig att skriva ett till PM. Den här gången själv... woho...

paus

Ojoj, mitt huvud är helt slut.
Skulle försöka tentaplugga "på riktigt". Dvs sitta 4 timmar och ge gärnet. Jag orkade i två.. och nu var jag tvungen att ta en paus.. Det som är bra är att jag ligger hyffsat i tid. Och jag tycker att jag svarat bra på frågorna. Har hälften kvar nu så jag ska nog ta en paus i en liten stund till sen köra på i två timmar igen!

sjukling..

Varning för känsliga läsare!
'
Idag valde jag att stanna hemma. Tog mig inte upp ur sängen imorse. Så jag smsade mina kurskamrater och somnade om. Dock tror jag combon av att somna om, ha superont i halsen och snor fulla näsan gjorde att jag fortsatte på mina äckliga drömmar. Idag var det som en dålig scen ur CSI Miami (finns det bra scener?). Det var iaf ett killgäng varav en av dem skadar sig ordentligt, och alla vill få hans "död" att se naturlig ut. Så de släpar med honom till nån sjabbig lokal där det finns ett badkar. De fyller upp med kallt vatten och ger honom massa hantlar. Mitt i proceduren vaknar han upp, och alla får panik och en slänger en hantel i huvudet på honom - som fastnar. Sedan kommer det äckligaste. Hans ansikte "faller av". Han flås levande pga av kombinationen av hantlarna och det kalla vattnet. Sjukt skumt. Och ännu värre är att jag drömmer såhär! Kan inte påminna mig när jag senast drömde en vanlig fin dröm så man vaknar upp och är glad. Eller i alla fall bara förbryllad för det man drömde var så konstigt osammanhängande. Jag vill inte drömma äckligt längre..
'
Nu kan känsliga läsare börja läsa igen.
'
Nu ska jag knapra alvedon och halstabletter. När jag känner mig hyffsat kry ska jag göra en övningstenta under riktiga förhållanden. Dvs sitta 4 timmar, skriva så mycket jag kan.
'
Sen kan jag rekommendera er att kolla in darins nya video. Inte för att låten är sååååå braaaa.. utan för att Gustavs mamma är med :)

http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/musikvideor/article8020652.ab


oooont...

Igårkväll skar sig min hals. Var tvungen att kliva upp och ta en alveon för att kunna somna. Och självklart när halsen är paj så börjar näsan snora också. Himla bra tajming jag har. Nu sitter jag i soffan och dricker ingefära och honung. KL.12 har jag seminarie, då vi ska redovisa. Dvs jag måste kunna prata då.
'
Dessutom är det en vecka kvar till tentan... jag kan inte vara sjuk nu...

[bøʃ]

Som svar på mammas fråga: nja, det är inte svindyrt.. men det är ju inte billigt heller. Men jag har jobbat en del nu så jag tycker mig ha råd med dem. Nu när jag byggde på och målade blommorna gick det på 445kr..

Idag har jag och gruppen varit på SP och pluggat, har redovisning på promemorian imorgon. Jag ska stå och prata om undantagen till presumtionsansvaret - visst låter det himla roligt ^^. Sen gick jag runt lite på stan och kl 15 var det tentafika med faddrarna på Juristernas hus. Det sades kanske inte så mycket nytt, men det var trevligt och gratis fika. På väg därifrån fick jag panik. Märker att min börs är borta. Springer runt som en galning i 40 min och letar samtidigt som jag försöker ringa Gustav för lite stöd och ev skjuts hem. Mitt SL kort låg ju i börsen.. Han svarar inte och jag blir inte direkt på bra humör ju längre tid jag måste leta. Tillslut hittar jag den i södra husen i hittegodsen. Allting var kvar. PJUH! Dock fortfarande arg och less på mig själv och på mannen som inte svarar i telefonen. Det komiska här är att jag gick runt till alla ställen som skulle kunna ha den och frågade om de hade fått in en börs som såg ut som en uggla. De kollade på mig som om jag var från en annan planet och frågade sedan snällt tillbaka "ursäkta, vad sa du?". Jag tänkte till lite och kom på att här säger man inte börs, man säger plånbok. Kom ihåg det om det någonsin skulle hände er! Spring inte runt och leta din börs, för den finns ingenstans. Din plånbok däremot, den har en snäll människa lämnat till närmsta hittegodsavdelning.
'
Nu ska jag snabbt läsa igenom det jag ska säga imorgon, för då hinner jag se DH (som jag spelat in ikväll) imorgon på morgonen :D

Bild

'
Den här gången blev de mkt kortare så jag kan spela fiol ^^
'
Jag är för övrigt sämst på att plugga när jag inte vet exakt vad jag ska plugga på..

Naglarna är fina igen

På tvn i bakgrunden hörde jag att en hund på förkväll gått ner en korv i vikt.. Himla lustig mening det där..
'
Idag ringde jobbet, och jag hade tänkt att storplugga hela dagen. Vågade inte säga nej, men jag begränsade mig till att inte jobba hela dagen iaf! Sen passade jag på att fixa naglarna så nu är de snygga igen! De fick dessutom måla en blomma på ringfingrarna :) mkt snyggt! Ska ta en bild och lägga upp åt er.
'
NU PLUGG!

Löss!

Nej, jag har inte fått löss. Var lugn. Dock känns det som om det kryper små saker på mig fortfarande. Orkideen jag fick av farmor och farfar, via Kajsa, har nämligen fått något som heter ullöss. Huuuur äckligt som helst. Troligtvis hade den redan de i butiken, och nu har de levt och mått bra i min fina blomma. Läste lite om dem och tydligen är de bland de svåraste att bli av med. Jag försökte att duscha av plantan och plocka lössen med pincett.. men tillslut gav jag bara upp. Orkideen fick åka i soporna. Annars kommer jag säkert få löss på alla mina blommor. Men jag ska införskaffa mig en ny för att kompensera! Jag lovade ju faktiskt Kajsa att den här blomman skulle få leva!
'
Nu ska jag sätta mig och försöka plugga lite. Gustav har gått ner på sportfältet för att sparka lite boll med sina bröder, vilket gör det lättare för mig att fokusera (inget tv-spelande i bakgrunden!). Hade planer på att fixa naglarna idag, men jag tror det får bli imorgon då jag får lön ändå :)

Höstmarknad

Idag drog jag med mig Gustav på en höstmarknad ute vid Steninge Slott. Jättemysigt ställe, men tyvärr var själva marknaden inte så mycket att hurra för. Däremot hittade vi lite smått och gått i butiken de har där. Det var trevligt att gå runt och kolla iaf. Fikade även lite på ett av fiken där ute. När vi var less kom vi på att vi kunde åka vidare till Sigtuna och promenera runt lite där.
'
Imorgon måste jag fixa mina naglar. Jag hade hoppats på att jag skulle klara mig till löning på måndag.. men i onsdags fick jag en spricka i nageln på vänster pekfinger. På torsdagen jobbade jag på dagis, you do the math...

Sömntuta

Helt sjukt vad jag sover mycket. Har svårt att ta mig upp efter 9 timmars sömn. Hur är det möjligt? Det lutar åt att börja med kaffe.... :/

Var är mina fotbollsskor?

Igår innan träningen sprang jag runt som en galning och letade mina fotbollsskor. Men jag kan inte hitta dem någonstans! Sjukt irriterande eftersom förmodligen måste jag ha glömt dem på Vallen. Men vårat omlädningsrum där är urstädat, och om jag har tur ligger de i ett förråd vi har där. Men det är endast en av våra tränare som har nyckel dit, och han gick inte att få tag på igår. Ska försöka ikväll så jag kanske får nå skor till imorgon.
'
Idag (efter att ha legat och dragit mig så länge jag bara kunde) har jag haft seminarie. Fick sluta en timme tidigare då vi var klar helt plötsligt. Så jag kom hem för kanske 20 min sen. Var vrålhungrig! Har smällt i mig två matlådor... Nu mår jag bättre iaf, så jag ska (måste) försöka plugga inför fredagens seminarie. Har fått jobb imorgon så jag måste göra allt idag.
'
Dessutom såg jag nu att jag har fått en spricka i en nagel.. kunde den inte hållt en vecka till? 5 dagar kvar till löning... Jag har inte tid att fixa mina naglar i veckan... puck..

HIMYM

Igår var en bra dag. Började med att hjälpa gustav att bära ner tvn till bilen. Det är nå fel på den så han skulle lämna in den. Sen åkte jag till Stundentpalatset och träffade gruppen där. Vi skrev klart våran promemoria. Sen träffade jag Klara H (som jag inte sett på år och dar!), vi åkte och fikade på Muffinsfabriken, och pratade om allt och inget. Det får gärna göras igen :) Sen kl.19 var jag på aerobics med Helen, riktigt kul och högt tempo! När jag kom hem hade Gustav dragit hem senaste avsnitten av HIMYM. Då vi inte hade nån tv blev det en mysig avslutning på dagen framför datorn.
'
Idag är jag helt ledig, så jag hade tänkt att börja tentaplugga lite lätt. Men såklart ringer de från jobbet, så jag ska jobba idag istället! Kan va ganska skönt att rensa huvudet från plugg och fokusera på nått annat. Måste skynda mig nu, börjar om mindre än en kvart!

hej?

Nu tycker jag att det är lite dött med kommentarer här...
'
Igår såg jag på Robin Hood med Helene, mkt mysig kväll :) Dock kanske filmen inte var den absolut bästa, ingen av oss tyckte det. Det var mest segt då man insåg att de kommer göra en tvåa, och har man sett ettan så kommer man se tvåan också..
'
Idag har jag och Gustav varit duktiga. Har tvättat, städat lite, bakat bröd, slängt papperskartonger, gjort höst på balkongen (dvs ställt möblerna under en presenning) och gått en långpromenad! Helt underbart väder idag :) Nu ska vi strax iväg till hans föräldrar. I fredags kom de hem från Amerikat, så de ska bli kul att höra hur de haft det!

lampa

Idag övertalade jag Gustav om att vi skulle åka på IKEA bara för att kolla på kök. Om det är nått som kan verka intressant för framtiden. Och hur mkt pengar vi måste spara m.m. Dessutom ville jag köpa en ny stekspade och lite annat småplock. Då han inte lyckades komma på nått annat att göra var vi där vid 13. Kollade runt på kök och har väl ett hum om vad vi vill ha nu iaf. Dessutom hittade vi en taklampa till vardagsrummet. Efter IKEA ville jag på plantagen och införskaffa lite nya blommor. De flesta jag har vill dö i när de står i söderläge. Så jag ville hitta några ordentligt tåliga! När vi kom hem monterade vi lampan och ställde ut blommorna, så nu ser det faktiskt himla mysigt ut här inne! :)
'
'
Snart ska jag bege mig till Helene. Där blir det tacos och filmkväll :D

Här verkar det dött...

Idag har varit en himla lugn dag. Hade föreläsning om arbetsrätt kl.10-12, sen ingenting mer på skolan! Så jag åkte in till stan och shoppade lite. Hittade en stickad tröja/klänning på HM för 199 som jag kostade på mig själv. Letade på HMs hemsida men hittade ingen bild på den där, så ni får helt enkelt klara er utan en bild till det här inlägget.
'
Kl.14 träffade jag Stefan i gamla stan, hittade ett mysigt café och pratade ikapp oss på vad som händer i livet m.m. :) Mkt trevligt!
'
Imorgon får jag se om jag lyckas få Gustav att hitta på något med mig på dagen, sen på kvällen ska jag träffa Helene :)
'
Det var förövrigt en rätt lustig lokförare idag när jag åkte tunnelbanan hem. "Välkommen till tåget mot Mörby, alldeles strax stänger vi dörrarna så kliv på, nu stängs dörrarna, dörrarna stängs så se upp". Eller varför inte en kommentar som "Östermalmstorg.. här verkar det dött så vi stänger dörrarna och åker vidare".

Studentpalatset

Nästa gång vi bokar grupprum då ska vi se till att få ett som inte ligger mitt i lokalen, utan det ska finnas ett fönster som går att öppna ut i friska luften. Helt sjukt vad instängt det blev! Det fanns inget syre kvar när nästa grupp skulle ta över, stackars dem.. Hursomhelst lyckades vi skriva mycket på PMet, så vi slipper stressa nästa vecka då det ska in.
'
Nu ska jag bara passa på att ta det lugnt tills kl.20 ikväll då träningen börjar. Segt och kallt med sen träning..

Gratis är gott

Godmorgon världen. Kolla jag är uppe i tid! Kan ha å göra med att jag sa till Gustav igårkväll att "se till att jag tar mig upp innan du åker till jobbet". Det fungerade :)
'
Igår var det mässan på Juristdagarna på campus. Huuuur bra som helst! Det var massa jursitbyråer och andra företag/kommuninstanser som var där och gjorde reklam för sig själva och delade ut massa grejor. Det jag plockade på mig var:
Massa pennor och överstrykningspennor, 1 matlåda + spork, 2 termosar, 3 vattenflaskor, 2 paralyer, en väska, 2 st kortetui, plåster, flera block, diverse post-its och flärpar och en del reklamgodis. Dessutom han jag få i mig gratis cappucino, youghurtglass, ramlösa, snittar och juice, OCH bidra till att 3 kvm regnskog bevaras. Allt detta på ynka två timmar ;)
'
Nu ska jag trots en superfet blåsa i munnen försöka trycka i mig mina mackor till frukost, sen ska jag in till stan och plugga PM med gruppen.

Höstpromenad


Ny vecka

Sitter vid köksbordet och har precis skrivit klart alla studiefrågor inom familjerätten. Ska börja med processrätten strax. Först ska jag njuta av ett glas oboy. Sen måste jag ner till tvättstugan och flytta över tvätten från maskinerna till torkrummet. Tanken var ju att jag skulle tvätta igår, men det är inte så himla lätt när han som hade bokat tiden har noll koll på datum. Men då kan han få tvätta lite sängkläder nu kommande söndag istället ;)

Söndag

Nu har jag skickat iväg Gustav ensam för att handla. Får se hur det går.. senast han gjorde det själv blev han så stressad att han kom hem utan hälften av det som stod på listan. Men han måste ju bli härdad på nått sett ;)
Själv ska jag ta en sväng ner till tvättstugan. Idag blir en sån här dag då man måste göra allt man inte har gjort på ett tag, tvätta, städa, baka.. Och om jag får lite tid över ska jag plugga lite också.

Fredagsmys?

Nope, inte på flintlåsvägen 19. Jag ska om ca en timme ta och bege mig mot skogås. Där vankas det alkoholhaltig dryck och massa trevlig människor. Gustav har redan begett sig in till stan för att umgås med sina vänner. Som alltid är framförhållningen super ;) vilket resulterade i en trevlig fredagsmiddag på Subway innan han skulle iväg. Nu måste jag in i duschen!

IKEA

Tillverkar tillräckligt billiga dåliga saker att man måste tillbaka med jämna mellanrum...
'

Fina korvfingrar

Lagom tajmat börjar blogg.se fungera igen när det är drygt 10 min kvar till Greys. Så jag hinner koka mig lite te, skriva ett inlägg och göra mig en macka innan det börjar.
'
Idag var jag och fick naglar. Det var på ett asiatiskt ställe, så ingen som arbetade där var särskilt bra på svenska direkt. Men jag gick därifrån med nya naglar inklusive "daijmonds" som utsmyckning. Jag är himla nöjd iaf :) det enda jag skulle säga att jag inte är så nöjd med är att tippen är ganska lång. Men när det inte finns så mycket nagel att fästa tippen på har jag inte så mycket att välja mellan! Så nu ska jag för tusan ta och spara ut naglarna!!
'
Imorgon ska jag till Tingsrätten. Ska leta upp nån tvist och sätta mig och kolla på hur processen går till. Tror det kan bli väldigt intressant. Till och börja med ska jag bara hitta dit ^^
'
'
'
BTW! MaPa, jag tror att strl 19 på ringen borde passa super. Hittade en hyffsat lik ring på Guldfynd idag och den var strl 19..

Korvfingrar

Jag vet, mina drömmar har varit sjukt äckliga på sistone. Jag drömde nått annat äckligt imorse, men det enda jag kommer ihåg är att när jag vaknade tänkte jag att man inte borde drömma så..
'
Imorgon ska jag iväg och göra något åt mina korta tjocka fingrar. Jag ska skaffa naglar, som jag hoppas ger en illusion av att mina fingrar ser längre - och därmed smalare ut. Hoppas bara att jag inte börjar med att bryta av en. Det gör tydligen sjukt ont enligt säkra källor.
'
Förövrigt så startar alla serier nu igen. Ikväll var det DH som stod på schemat. Ett säkert tecken på att det verkligen är höst, först kommer skolrutinerna igång, sen tv-rutinerna :D

Drömmar

Får ni någonsin en deja vu liknande känsla på dagarna på grund av någonting ni drömt. För mig brukar det vara så att jag kommer ihåg vissa drömmar direkt när jag vaknar, men när jag kliver upp har jag glömt bort det mesta. Sen när jag håller på med någonting under dagen som liknar det jag drömde om kommer delar av drömmen tillbaka till mig. Det hände mig nyligen när jag höll på att bädda sängen.
Jag har drömt sjukt äckliga drömmar på sistone. Vet inte vad det beror på, men när jag drömmer blir jag inte äcklad av det, och jag mår inte dåligt av det. Det är mer när jag vaknar som tanken slår mig att det inte är så himla fräsht. I helgen drömde jag jättekonstigt, den del jag kommer ihåg bäst är att jag håller tag i en killes huvud och slår det allt jag har flera gånger i ett trägolv. Hans bakhuvud spricker upp och jag får för mig att använda flytande lim för att limma igen hålet i huvudet. Drömmen var mycket längre, men den delen var mest brutal.
Sen nu när jag bäddade sängen insåg jag att jag inatt drömde om att jag ska samla ihop allt det hår jag lossar under natten för att göra en kudde av det.
Vad an dessa extremt äckliga drömmar?! Kan någon hjälpa mig tyda dem?

Kanelbullar

Sådana borde man baka idag. Det är ju trots allt kanelbullens dag. Hade faktiskt planerat det, men då ringde de från jobbet imorse och frågade om jag kunde rycka in idag. Började med en bortförklaring om att min syster är här på besök (vilket hon var fram till 9.30) så jag kunde inte. Ev lite på eftermiddagen, sa jag mest för att vara artig och visa på att jag vill jobba ibland. Men de blev så glada att jag kunde att jag ska hoppa in från 13-16.45. Så fram till 13 måste jag plugga!
'
Förresten, jag vet inte vad som har hänt med mig. Jag fick mitt första kort på fotbollsmatchen i lördags. Och inte ett vanligt gult kort för en ful tackling. Nä, jag fick rött. Blev utvisad upp på läktaren. Jag blev så paff att jag kunde knappt argumentera emot. Grejen var att det var inte nån superful tackling heller, det var mer att vi snubblade in i varandra och jag höll i henne och hon armbågade mig. Sjukt onödigt iaf..
'
BLÄÄÄ...
'
Nu måste jag dyka ner i Civilrätten!

RSS 2.0