Årets första dopp!

Idag gick jag ner till badberget. Låg där och solade och tillslut insåg jag att jag kan inte bara ligga här när det är massa människor som badar. Ett dopp måste jag ta iaf. Min erfarenhet är att den här tiden på sommaren brukar det vara ca 16 grader i havet. (Pratade med pappa för nån dag sen som sa att det är gradantalet på fälle). Men då så många människor kan hoppa i vattnet utan att skrika av köldskador kan det ju inte vara så fruktansvärt kallt. Så jag klättrade ner och tog några simtag. Riktigt härligt var det i vattnet faktiskt! Men så roligt är det ju inte att bada själv, så när jag kände mig sval klättrade jag upp igen och solade ett tag till. Framåt två-tiden var min hy rätt varm. Då jag inte hade några planer på att börja min sommar helt sönderbränd började jag promenera hemåt istället. Spenderade eftermiddagen på balkongen och läste vidare.
När Gustav kom hem åt vi middag och efter det lyckades jag övertala honom om att gå ner till simhallen och simma! Han hatar det, men i och med hans knä är det i stort sett det enda han får göra. Själv tycker jag om att simma, så det känns bra att har gjort något vettigt idag!
Kom hem och såg slutet på Allsång på skansen, nu är det fotboll på tv och senare ikväll blir det SYTYCD! Underbart med sommar!

sol sol sol

Idag var var jag duktig och började dagen med en springtur. Kändes som om det behövdes efter världens största och mäktigaste (och supergoda!) chokladtårtebit som bjöds hos emil och lisa igår. Sen tog jag det lugnt i Edsbergsparken, läste ut min bok och fick lite färg på kroppen. Ikväll har jag lagat middag och sett på avsnitt 3 säsong 3 av true blood! AWSOME! Klicka här om du också vill se de tre första avsnitten :)

Slappardag

Idag har varken jag eller Gustav gjort många knop. Jag har iaf bakat bröd och vi har varit och handlat, men det är väl det. Jag passade dessutom på att slumra till ca 45 min i soffan före middagen. Så jag är tyvärr lite väl pigg just nu..
Imorgon är vi bjudna till Emil och Lisa på middag :) får se vad man hittar på på dagen.

Pictionary

Midsommar
Jag och Gustav promenerade till fam Wiklundh, där bjöds det på sillunch. Sen blev det såklart fotboll, själv passade jag på att leka lite med kattungarna emellanåt. Det grillades till middag, supergott! Efteråt blev det mer fotboll (inte ska midsommar få avbryta VM heller) och tårta! När tv stängdes av blev det pictionary! (e)Lisa hade tagit med sig en whiteboardtavla och efter att regler och lag bestämts körde vi igång. Hur roligt som helst! Temat var låttexter, svenska och engelska. Vi ritade, gissade och skrattade fram till halv två på natten.
Hoppas alla andra haft en bra midsommar!
Nu ska jag spotta (borstar tänderna) och gå och lägga mig. Godnatt!

lyssna!


Cola

Just nu sitter jag och dricker en flygplanscola som Gustav har fått av en kompis. Ni vet, de som bara rymmer 15cl. Helt perfekt en varm sommardag som denna! Ikväll ska jag in till staden och äta middag med kusin :) ska få se hennes lägenhet (har ju inte gjort det än!) och kanske promenera lite i hammarby-sjöstad. Nästa date får bli i Sollentuna!
'
Har dessutom bokat flyg till London nu!! Måste bara hitta hotell också ;)

Helgen

Känns som om jag uppdaterar mina helger långt i efterskott hela tiden.
Hursomhelst! I fredags for jag in till kungsträdgården och såg JOD spela. De hade en del nytt material och allt lät riktigt bra! Spelade in lite med mobilen så gustav kanske får lägga ut det på tuben, om han vill förstås :P Efteråt gick jag runt med familjen Wiklundh och kollade in hur det såg ut vid slottet m.m. Åt en god laxrulle och prinsesstårta vid IKEA. Sen begav jag mig hemåt.
Lördag.
Åkte in till stan där jag mötte upp Linn, Sara och Åsa. Vi gick runt och shoppade, åt massa mat, promenerade, försökte se Viktoria och Daniel men det var massa tjocka tyskar ivägen. Så vi gick vidare till söder för vi trodde det skulle vara lite mindre folk där. När vi kom till slussen hör vi hur de skjuter nån form av fanfar. Igen av oss orkade tränga oss bland folk igen så vi gick lite längre bak och när vi kollade ut över vattnet ser vi kortegen ro förbi med en svart och en vit prick längst bak (daniel och viktoria). Kul att få se lite grann iaf! Det var ju tydligen en halv miljon människor inne i stan och det märktes! Galet vad mkt människor det var. Vi gick iaf vidare och satt oss på en uteservering. Sen blev det pizza till middag. Kom hem igen vid midnatt.
Söndag.
Halv 1 hade jag samling i Täby. Fick skjuts dit eftersom Gustavs bil klarar nog inte en resa över 1km. Matchen gick riktigt bra fram till de sista 30 minutrarna. De vill jag inte prata om ^^. Efteråt samlades vi hos en i laget och åt middag där! Grillat kött, kyftpotatis, beasås och vitlöksbröd. Sen blev det kladdkaka framför fotbollen. Promenerade hem vid 11 på kvällen.
Idag.
Har jobb hela veckan, men inga långa dagar :) sen har jag inte så mkt planerat!

JOD

Ikväll bär det av in till stan för att se jack of diamonds spela live utanför café opera. Tydligen en ganska liten spelning men det ska iaf bli kul att få höra vad de håller på med just nu. Dock lite synd att nu precis när jag skriver det här inlägget börjar det åska. Så länge det är uppehåll inne i stan är jag nöjd! Nu ska jag ta och ringa Linn för att se om hon + hennes systrar har tid att joina mig i kungsträdgården ikväll!

bajs

Idag har jag kommit fram till att trots att alla barn är hur härliga som helst är det nog lite roligare att vara fröken till de som är lite äldre. Trots att de är i trotsåldern, retar andra barn, lyssnar inte på fröken och skriker högt är det ändå snäppet bättre än de små som inte kan tala om varför de skriker, dreglar/snorar/hostar överallt och har bajsblöjor. Nu låter det kanske som om jag tycker att byta blöjor är det värsta som finns, men så är det inte. Det är ett jobb som måste göras och då de ligger still och skrattar är det ganska trivsamt. Men oj vilken vinst man måste känna som förälder när ens barn kan gå på toaletten själv. OCH dessutom torka sig.
'
Nä, nog med toaprat. Jag har i alla fall fått jobb fram till midsommar (dvs en vecka till). Och i helgen kommer Linn upp, så än så länge ser min framtid bra ut! :)

Helgen i Umeå

Fredag.
Klev upp för att se skolavslutningen i Ersmark kl.9. Solen sken och det enda som saknades var att de inte kunde vara på kullen som alla andra år. De håller fortfarande på att byggas kring skolan så kullen var avstängd. Kom hem igen vid 10, slappade och kl.11 cyklade jag mot ersboda. Var på shoppinghumör då mina låga skor håller på att falla sönder. Gick in på skohuset och hittade mig tre par skor. Ett par lila, ett par svarta och ett par gladiatorsandaler.
På kvällen kom Klara hit och åt middag och vid 20 skjutsade Kajsa oss till Klara där vi fixade till oss sedan blev det utgång på TC. En riktigt lyckad kväll!
'
Lördag.
Vaknade av att mitt rum höll på att koka bort, så efter 4 timmars sömn tvingade jag mig upp för att fortsätta min morgon slumrandes på soffan på altanen. Vid 12 åkte jag, ma&pa in mot staden, kollade på bilar (Gustavs har gett upp), köpte te m.m. KL.17 begav sig jag och Kajsa till Linn J för en helkväll. Vi köpte kinamat och ost och kex och satt och gottade oss hela kvällen. Strax före 10 gav Kajsa upp och jag och Linn gick ut på en promenad för att inte dåsa till i soffan efter all mat. Vid halv ett gav jag upp och Kajsa fick komma och hämta mig. Han ta mig hem, borsta tänder, gå och lägga mig och sova i hela 20 minuter. Sen ringde mamma och pappa och ville ha hämtning från Sussies 50årsfest. Så strax efter 2 kom jag isäng igen.
'
Söndag.
Idag ska jag läsa klart aftonbladet, dricka upp min kopp te och kolla och mor och far har något planerat. Annars får jag planera dagen själv :)

Student!!

Nu har Kajsa tagit studenten! Igår blev en jättbra dag :)

Började dagen med att kliva upp kl.5 för att vara moraliskt stöd till Kajsa, hon hade lyckats glömma plattången hos Christopher, men hans bror var snäll och körde hit den. Så hon han fixa sig tillslut och åkte hemifrån kl6 för att fixa vagnen och sen champagnefrukost. Själv hjälpte jag till med städning, fixa mat, pynta och allt sånt som ska vara klart. Kl12 var vi på dragonskolan och såg henne springa ut :) Lite synd bara att de fick springa ca 3 m innan de nådde folkhavet. Vi letade rätt på hennes vagn (lastbil) och såg henne åka iväg. Så vi åkte in i till stan och anlände perfekt tajmat för att se deras flak komma förbi längst rådhusesplanaden! Tänk att det var TVÅ år sedan jag stod i vit klänning, vit mössa och sjöng (skrek) sönder halsen. Anyway, väl hemma igen började släkten strömma in. Vi åt mat, och mer mat, och efter massa massa mat blev det ännu mer fika. Jag var riktigt mätt från kl.15 till jag gick och la mig. Kajsa han förutom äta även öppna paket, visa balklänningen och ta jättefina foton innan hon skulle vidare kl.18. Själv var jag hemma med Jenny och vi tog oss en promenad runt i byn och såg på tv (och åt ännu mer).
Imorse fick jag veta av mamma att det tydligen blev en mkt kortare kväll för Kajsa än hon hade planerat. Här kan ni läsa varför. Som tur var var Kajsa inte en av de 13 som gjorde illa sig :)

Umeå!

Ingen pilotstrejk! Så himla skönt, annars hade jag behövt leta upp någon tråkig buss och sitta och må illa i flera flera timmar. Men nu blir det flyg! Så vid 19 ikväll befinner jag mig i Umeå. Är hemma på lunchen nu och ska packa det sista jag behöver ha med mig, vilket egentligen inte är speciellt mkt. Har fyllt halva väskan, och jag vet inte vad mer jag ska packa ner.. kanske en tjocktröja. Det ska ju regna i helgen.. Äh det är lika bra jag lämnar väskan halvtom för då får jag med mig mer grejor på vägen ner. Har ju fortfarande massa skor uppe i Umeå..
'
Nu, jobb till 16 sedan flyg!

En dag kvar

Nu är det en förkylning som spökar istället för magen. Eller så farligt är det inte. Har egentligen bara ont i halsen. Så jag vågade inte träna idag eftersom det känns som att det hade resulterat i att jag är dyngförkyld imorgon. Inte alls speciellt bra tajming då min kära syster tar studenten i övermorgon! Jag vet, mitt immunförsvar är sämst just nu. Så ikväll har jag packat, handlat mat, lagat mat, (ätit mat) och suttit vid tvn en liten stund. Imorgon blir det jobb sedan flyg till Umeå!

Sveriges Nationaldag

Och hur tror ni att jag har firat den? Tror ni att jag har åkt in till huvudstaden och kollat på alla festligheter som pågår där inne. Eller tror ni att jag har spelat fotboll som alla andra helger. Om ni tror något av det så tror ni fel. Jag har nämligen firat nationaldagen hemma i soffan eftersom jag fortfarande kan smitta allmänheten med min "kräks-en-gång-och-må-illa-en-dag-magsjuka". Till skillnad från igår har jag idag ätit mycket mer, och tagit mig ut på balkongen en liten stund. Till middag orkade jag och Gustav inte mycket mer än plocka upp telefonen och beställa pizza. Lustiga människor som äger det stället. De sa att det skulle ta en timme innan de var här, men det tog ca 2. (det är nationaldagen, de har mkt att göra, 4 bilar ute.. var ursäkten). När jag beställde sa jag att vi ville betala med kort, men när han kom hit hade han inte med sig kortläsaren. Så de ringde 30 min senare och frågade om vi kunde sätta in pengarna på deras konto. Jag fick kontonummer men inget mer. Inte summan jag skulle betala, inget jag skulle skriva så de visste att det var jag som hade betalat. Sjukt lustiga människor. Vi tyckte iaf synd om dem (särskilt han som flåsade upp för våran trappa) att vi betalade de vi räknade ut det skulle ha kostat :P hehe
'
Så var min nationaldag, ska jag ta en sjukbild och skicka in till aftonbladen? Nä tror inte det..

illa..

Idag kommer jag inte göra någonting mer än sitta i soffan, försöka äta så mycket som möjligt, dricka mycket vatten. Kl.03.15 inatt bestämde sig nämligen all mat jag ätit igår för att befinna sig i toaletten istället för i min mage. Jag trodde verkligen att jag hade klarat mig undan eftersom jag har spritat händerna hur många gånger som helst på jobbet, men tydligen har bakterierna kommit åt mig ändå.
Nu är Gustav på biblioteket åt mig för att låna den 10e boken om Sookie Stackhouse. Han är så känslig mot spyor att han flyr mig som pesten. Så hans sätt att ta hand om mig när jag mår dåligt är att fixa allt som jag ber om, bara han slipper komma nära. Sötnöt :)

Student!

Idag har Viktor tagit studenten. Jag sprang ner på lunchen och han se dem springa ut.. eller jag såg väl inte så mkt. Helt galet mycket folk! Han iaf säga grattis till honom innan jag var tvungen att gå tillbaka. Nu ska jag fixa mig klart för det blir firande hemma hos Wiklundhs. Kommer nog äta alldeles för mycket gott och onyttigt ikväll..
Grattis till de arbetslösa ;)

Bal

Ikväll har syster bal. Själv kommer jag missa allt eftersom jag är här nere, och jag har träning. Men det ska tas en massa fina bilder som jag ska få se, och jag hoppas verkligen att det är lika bra väder där som här! Hur varmt som helst, och sol!
Nä nu måste jag börja med maten eftersom jag måste hinna förbi och köpa nån present till Viktor som tar studenten imorgon innan min träning kl.18.15. Jag får skylla mig själv som inte har fixat nått tidigare..

vila

Shit vad slut man blir av att arbeta med barn. Det är himla roligt, men också jobbigt och lite frustrerande. Men jag gör vad jag kan! Så ikväll ska jag inte göra någonting. Så himla skönt! Jag har ingen träning, ingen match, inget jobb, inget ärende att fixa. Jag ska bara va, laga mat, ligga i soffan. Inget mer!
Dessutom hoppas jag på att jag kan hålla mig frisk! Hälften av alla barnen snuvar och snorar överallt, och idag var det en som kräktes.. Inte bra.. Jag får knarka c-vitamin och överförbruka handsprit!

=)

Igår hade jag match med div5, vann med 4-2 :) Det var kul att spela, även om det tog lite tid för laget att tagga till.
'
Idag började jag dagen med att tvätta, sedan jobb kl.9. Nu sitter jag och slöar vid tv och dator. Är riktigt trött, och jag ska orka träna ikväll.
'
Kul att ni (linn, jenny) tycker om lampan. Fick den för över halva priset och dessutom kom de och lämnade av den här. Så jag behövde bara gå utanför dörren för att göra en affär :P

RSS 2.0