Väderkänslor

Regn

Så, nu har även jag börjat mitt inlägg med dagens väder. Dock är jag inte på humör att klaga på det. Jag kan inte påstå att jag är på strålande humör, men lagomt. Tillräckligt glad för att inte bry mig om regnet, men tillräckligt uttråkad för att skriva två blogginlägg på samma dag. Vad kallar man sig då? Nöjd? Fast det stämmer inte riktigt, jag är inte nog glad för det. Likgiltig? Nja, det är jag gladare än. Något mellanting av de två. Ungefär som känslan efter en adrenalinkick när adrenalinet precis försvunnit från systemet. Nästan. Det är nog det närmsta jag kan komma.

Dessutom är jag hungrig.

Nu då?

Kajsa har tagit med sig Breaking Dawn till Sthlm.. Men på torsdag ska även jag ner dit! :)

Jag har för övrigt beställt en iPhone

Twilight

Jag är fast
Jag är inte bara fast, jag är nästintill besatt
Nja, kanske inte så illa men..
90% av min tankeverksamhet ägnas åt denna underbara serie
Har läst Twilight och New Moon, ska börja på Eclipse

Därav de få uppdateringarna här på bloggen, jag gör inget annat än läser! Jag började läsa Twilight i tisdags på jobbet, läste ut den på onsdagen. Började med New Moon igår och läste ut den imorse. Åh, vad ska jag ta mig till när de tar slut? Det får bli ett senare problem..

Ska börja läsa nu, för kl18.15 ska jag hämta älsklingen på flygplatsen. Så jag lär inte kunna läsa allt för mycket i helgen, kanske ska vara lite social också ^^

Godislöfte i ny tappning

Jag och Kajsa har bestämt oss för att vi ska skära ner på sockret. Men ingen av oss är beredd att ge upp det helt. Därför har vi satt upp några regler för hur mkt och när vi får äta. Sen om 5-6 veckor ska vi nog skära ner på det lite mer, eftersom då har Kajsa kommit hem från praktiken i Stockholm. Men just nu ser det ut så här:

- Godis får endast ätas fredagkväll och lördag (ej hetsäta)
- Chips och popkorn får ätas en näve fredagkväll och en näve lördag
- Kakor, tårtor, bakelser, bullar och glass får ätas 3 stycken per vecka (tex. två bullar och en kaka)
- Vi får äta ytterligare en isglass per vecka
- Man kan inte spara sötsaker, dvs om man bara ätit två bullar en vecka får man inte äta fyra nästa vecka. Det samma gäller nävarna med chips.

Straffet:
Om man nu skulle få för sig att äta en chokladbit en torsdagkväll måste man samma vecka ut och springa 5 km.


När man läser det här så verkar det ju hur lätt som helst att hålla. Men vi två är så sockerberoende att det kommer nog ta emot lite. (Speciellt eftersom det står en godisskål på vardagsrumsbordet). Men om ca 6 veckor ska vi nog ta bort några punkterna.

SKOTTLAND

Igårkväll kl.22 kom vi hem från en veckas semester. Det har verkligen varit hur skönt som helst! Skottland har fått oförtjänt dåligt rykte pga England när det gäller vädret. Vi hade sol, med några moln, 5 av 7 dagar. De sista två dagarna var det mulet, men varmt och inget regn! Faktiskt inget regn alls på hela resan!

Resan började fredag-natt, då vi kl.3.30 började bila ner mot Stockholm.

Lördag - resdag

Klockan 10 var vi framme, lämnade bilen på Måby långtidsparkering och sen checkade vi in på Arlanda. Kl12 gick planet till Heatrow, där vi bytte till flyg mot Aberdeen. Landade i Aberdeen vid 17 ungefär. Där hade vi bokat en hyrbil, så vi skulle ta oss till stugan där vi skulle bo. För det första är det vänstertrafik i Storbritannien, för det andra var "de stora" vägarna i Skottland inte vad vi kallar stora vägar här i Sverige. Det var smalt och vägarna gick upp och ner och vänster och höger, huller om buller. Så vår första bilresa tog upp mot 2 timmar.

Väl framme blev det en väldigt lugn kväll. Vi var allihopa rätt slitna så vi gjorde oss hemmastadda i våran stuga och åt middag på "hotellet".


Söndag - Nessie

På söndagen for jag, pappa och Kajsa till Aviemore - ett något större samhälle ca 10 min från byn vi bodde vid - och köpte frukostmat. Efter frukosten bestämde vi oss för att ta en biltur runtikring där vi bodde. Eftersom vi inte kollade avstånden på kartan så noga tog bilturen hela dagen. Vi körde från Carrbridge (där vi bodde) ner till Spean Bridge, vände upp mot Fort Augustus och körde på vänster sida om Loch Ness upp till Inverness, där vi vände tillbaka till Carrbridge.

För er som inte sitter med en karta över Skottland i handen säger det där er kanske inte så mycket. Däremot kan jag berätta att vi fick se en hel del på vägen! (förutom en massa överkörda fasaner). Alla hus där var hur söta som helst, små stenhus precis vid vägen. Eller stora slott med en massa tinnar och torn. Vi såg även får överallt, och skyltar med "varning för får". Allt såg ut precis som det gör på tv, haha!

Något som vi inte såg - Nessie. Körde längst hela Loch Ness (4 mil långt!) och det var helt stilla på sjön. Inte för att jag hade förväntat mig en dinosaurie direkt, men ändå!



Urquhart Castle vid Loch Ness


Måndag - Golfdag1

På måndagen spelade vi golf på Carrbridge golfbana. Den var en väldigt behaglig 9hålsbana. Vi gick först 9 hål, gick iväg och åt lunch ute i solen på den lokala puben, sen gick jag och Kajsa 9 hål till. Mamma och pappa gick 18 hål till. Jag provade även köra bil en liten sväng! Att köra på fel sida var inga problem, men att växla med fel hand var svårare!



Mamma och Pappa på Carrbridge golfbana

På kvällen var vi rätt trötta, så vi lagade mat "hemma". Kollade på några änder som pökade utanför fönstret, och spelade kort.


Tisdag - Whiskydag1

Tog bilen upp till Elgin där pappa hade hittat ett (av hur många som helst) distelleri han ville besöka. Glen Moray hette det. Det var en ung kille som höll i turen, och trots att vi var flera besökare pratade han egentligen bara med oss. För de andra besökarna var dels ett gäng fransmän som inte kunde engelska. Utan de läste några kort som fanns i varje rum som beskrev processen. Sent var det en skotte och två tyskar. Skotten kunde redan allt, och tyskarna sprang bara omkring och tog kort på allt möjligt. Så vi fick nästan en personlig guide.



Tysk1 med kameran, tysk2, skotten, guiden, pappa och mamma. Utanför Glen Moray, som när det byggdes var ett bryggeri.



Tunnorna - där det blir whisky

Efter turen fick man provsmaka 3 stycken årgångar av deras whisky. 8, 12 och 16årig. Det var faktiskt riktigt kul och intressant. Dels att lära sig processen, och dels att man faktiskt kände smakskillnad mellan dem!


Onsdag - Golfdag2

På onsdagen blev det golf på Kingussi's golfbana. Det var en 18hålsbana. Återigen var det perfekt golfväder. Banan hade inte speciellt många hinder, däremot var hålen väldigt smala! Så det var lätt att komma in på fel fairway. Det var iaf riktig kul att spela!




Pappa, mamma och Kajsa på Kingussi's green på hål 4 "The Fort".

Efter 18 hål var vi alla hungriga, så vi for in till Aviemore och hittade en pub där vi åt middag. Skottarna är ju inte direkt känd för sitt kök. Men vi åt helt okej hela veckan. Dock blev det mycket french fries eftersom de serverar det (eller potatismos) till allt!



Torsdag - Whiskydag2

Jag, mamma och pappa började dagen med en lång promenad runt skogarna i Carrbridge. Dvs där man fick gå, för alla hade stängsel runt sin egen mark. Kajsa satt hemma och läste. Jag var smart nog att säga åt henne att läsa Twilight, vilket resulterade i att hon nu på en vecka har köpt hela serien. (Själv hade jag tänkt börja idag).

Efter promenaden for vi på ytterligare ett distelleri. Glenlivet. Det var ett större distelleri än Glen Moray, och de höll dessutom på att bygga ut. Fick även där provsmaka efter rundturen. Jag kan inte säga att jag är en whiskydrickare direkt, men med lite träning kanske jag kan bli det ^^ haha!

På kvällen åt vi middag på den lokala puben. Jag kostade till och med på mig världens godaste efterrätt. Chokladtårta med varm chokladsås och glass. M-m-m!



Jag och Kajsa på den lokala puben



Whiskyflaskor som prydnader på puben

Fredag - Shopping

På fredagen packade vi ihop våra saker och åkte till Aberdeen. Där gick vi runt och shoppade lite. Som tur var så var jag inte på världens shoppinghumör, så det blev inte så dyrt. Men det var kul att se staden, och det fanns verkligen hur mycket som helst om man hade velat! När vi var nöjd letade vi upp ett hotell där vi kunde bo för natten. Pappa hade hittat något som var ganska nära flygplatsen, så det blev det. Eftersom det var sista kvällen kostade vi på oss en tvårätters middag på hotellrestaurangen. Fick veta av servitören att i Skottland får man inte dricka sprit förrän man är 18, men man får dricka vin och starkvin från och med man är 14, och i vissa fall vin från och med man är 6år.

Sen blev vi kallade miljonärer av en man där på restaurangen. Mamma överhörde hans kommentar till hans son när vi gick från bordet: "they where probably millionairs". Synd bara att våra pengar inte fattar att vi passar som miljonärer...



Union Street, Aberdeen

Lördag - resdag, igen

Efter en kall natts sömn (jag och kajsa höll på att frysa bort) klev vi upp kl.6 för att hinna lämna igen bilen innan planet skulle gå. 8.30 lyfte planet från Aberdeen, och efter ett byte i London landade vi på Arlanda kl.15.00. Då var det bara att sätta sig i bilen (nu med högertrafik! =D) och åka hem mot Umeå. Stannade såklart på Max i Sundsvall.


Sammanfattning - för er som är för lata för att läsa hela texten och bara har kollat på bilderna

Under den här veckan har jag spelat golf och insett att jag behöver egna träklubbor. Jag har blivit riktigt insatt i hur man gör whisky, och skillnaden mellan varifrån den kommer. Jag har fått i mig en hel del pommes frites, godis och öl. (man kan inte gå på en pub i skottland och inte dricka öl till maten ^^). Jag har sett en hel del får, fasaner och kor. Och jag har även åkt en hel del bil. (Vi körde nästan 100 mil på en vecka!)

Så jag har haft en riktigt bra semester! Nu blir det till att börja vara nyttig nästa vecka.


Nu bär det av!

Klockan är mitt i natten, och vi ska bila ner till Stockholm. Kl 12.40 imorgon lyfter planet till Skottland! Kommer hem igen nästa lördag!


PÅSK

Nu är det påsk, vilket betyder påskmat till middag. Sill, skinka, ägg m.m.

Det är sämst att det regnar som det har gjort hela dagen idag.. men ännu sämre är det att det nu har börjat snöa istället... Apa..

Ikväll ska jag impregnera regnstället och peak-jackan inför skottland.

TV

Tvn har tagit över mitt liv. Jag är helt allvarlig. Jag sitter vid den större delen av dagarna. Några dagar får jag nått ryck och är hurtig nån timme, men sen slutar jag ändå vid tvn. Jag kom precis på mig själv att tänka: "hmm, undrar om det börjar nått bra nu klockan åtta? äh, bara det går nått som typ 'Du är vad du äter' så är det lugnt". Hur tragiskt är inte det? Förut när jag hade ett liv såg jag på tv kanske 4-5 timmar i veckan. Nu kan jag se det på en dag! Inte är det nått vettigt jag ser på heller. Det kan vara allt från Tyra Banks Show och Oprah till Doctors. Eller t.o.m Hanna Montana. Bara för att jag inte har nått bättre att göra.
Jag hörde en kulturnisse på radion berätta att en av hans fritidsintressen var tvn. Han tyckte att det var en del av dagens kultur. Så jag får väl försöka trösta mig med att i alla fall en gubbe tycker att jag är kulturell!

Nu blir det nog Nytt Läge, eller Mannen som talar med hundar..

Choklad

Igår kväll såg jag först slutet på Kalle och Chokladfabriken, sen såg jag slutet av Willy Wonka och Chokladfabriken. Dessutom hade jag en Ben & Jerrys Half Baked. Inte helt fel ^^


38

Så många timmar ska jag jobba i helgen.
Men i helgen har Boxer gratis tv = Disney Channel på jobbet.
Sen har jag en Ben & Jerrys i frysen också.
Det blir nog en helt okej helg.

20års fika hos Jenny

Igår fortsatte jag med mitt hurtiga tema och gick återigen ut på en dryg timmes promenad med stavar. Det känns bra, trots att effi är hur tråkig som helst att gå med! Hon hatar verkligen när man går med stavar. Hon sniglar sig efter en, och lufsar långsamt ikapp efter viss övertalning, haha.

Framåt eftermiddagen stängde jag in mig på Kajsas rum eftersom det är enda stället man kan se på VHS. Jag hade nämligen rotat igenom vår filmhylla och hittat en gammal goding. Chocolat! M-m-m! Johnny Depp och choklad, kan det bli bättre? Den var riktigt bra faktiskt, hade glömt bort det. Sen att mitt humör var inställt på den typen av filmer drog ju inte ner betyget heller!



Efter middagen begav jag mig till Jenny eftersom hon fyllde 20 igår! Riktigt kul att träffa henne igen! Hon kom ju hem från sin långa resa i tisdags.. Så man fick höra mycket om hur dom hade haft det där borta. Sen spenderades kvällen som den ska spenderas i Ersmark. Jag, Linn, Linn, Patrik och Jenny, och en massa gofika. Supermysig kväll. Det måste bli fler av dem framöver :)

Linn, du får gärna skicka bilderna du tog ^^

april april

Har faktiskt inte blivit speciellt lurad idag. Vilket känns bra eftersom jag inte är så mkt för april-skämt.. Det var kul när man var yngre, men just nu orkar jag inte tänka ut finurliga lögner. Jag orkar heller inte vara på min vakt för att undgå finurliga lögner. Dock höll min syster på att lura mig ordentligt, men jag kom på det i tid! Anledningen till att hon ljög så bra var att hon visste inte om att det hon sa var ett aprilskämt. Hon hade blivit lurad först ^^

Idag har jag varit ute på en timmas promenad med Effi. Jag var till och med så hurtig att jag gick med stavar. Sen for jag ner på stan för att försöka hitta något till Jenny eftersom hon fyller 20 imorgon! Det var inte lätt kan jag säga. Jag och Linn fick slå våra kloka huvuden ihop och irra runt på stan ett tag.. Dock var det jag som irrade eftersom Linn jobbade. Jag fick springa in på Rut lite nu och då för att uppdatera.

Sen fortsatte jag vara hurtig och tog mig iväg till simhallen. (Eftersom mamma är i Stockholm har jag full tillgång till Lilla Blå Bilen) Där var det hur mkt folk som helst. Det var riktigt drygt att simma eftersom man hela tiden behövde simma om folk. Förutom en man som simmade snabbare, och då var man ju tvungen att hålla koll på när han var ikapp en så man kunde släppa förbi honom. Plus att en gubbe som simmade där var tvungen till att simma mitt i banan. Högertrafik gäller även i simbassängen! Nästa gång ska jag välja en annan tid att simma på...

Nu ska jag vara onyttig efter min otroligt nyttiga dag och springa ut i förrådet för att hämta en glass! Sen äre Grey's som gäller!

   


RSS 2.0