Tankeläsande elektronisk klocka..

Vilken tajming man har, haha!
Jag tänkte precis skriva ett inlägg om att min klocka här till vänster inte har ställt om till sommartid för när jag kollade var klockan ca 15.20. För att vara säker klickar jag upp min blogg igen, och vips har klockan läst mina tankar och är nu 16.20! Och sen 7 minuter senare har den valt att gå tillbaka till vintertid igen.. Vad ska man göra? Klockan lever sitt eget liv ^^

Segt

Det har varit en riktigt seg start på veckan.. Har som inte riktigt sovit ikapp helgens sömnförlust än.

Jag har kommit fram till att jag lever ett otroligt promblemfritt liv just nu. För vad gör jag egentligen? Jag jobbar 90 timmar i månaden. Det är drygt halvtid. Ändå tycks jag ha fullt upp och inte hinna med.. vilket egentligen bara beror på min egen lathet. För ett år sedan pluggade jag 100%, som på Midgård innebar att ca 45 timmar per vecka spenderades på skolan. Sen när man kom hem satt man sig och pluggade. Efter maten for man och tränade, och sista timmen av kvällen spenderades vid tvn. Mitt liv just nu cirkulerar mest kring tvn. Och datorn förstås.. Och mobilen. De största problem jag stöter på är om jag ska välja House eller Desperate Housewifes på tisdagar. En till sak att lägga till mina icke-problem är att jag fortfarande bor hemma. Slänger jag kläderna i tvättstugan så kan man tillslut hitta dem i strykrummet rena och torra. Jag behöver aldrig oroa mig för ett tomt kylskåp. Dock händer det ibland att det man är sugen på är slut.. Men jag kan ju inte påstå att jag svälter. Jag har heller inga räkningar som dimper ner i brevlådan, sådana brev är ju adresserade till mina föräldrar.

Hur ska det gå för mig när jag väl måste börja jobbar 160 timmar i månaden som vanliga människor, tvätta mina egna kläder och laga min egen mat? Det är klart det kommer gå, och jag kommer trivas bra med att vara självständig! Men det kommer inte vara riktigt lika problemfritt..


Förövrigt ringde en lite småputt Malin idag.
Såhär inleddes vårat samtal:
L: Hej!
M: Hej.
(lite för lång paus, så jag fortsätter:)
L: Hur är det?
M: Nej.

Det är alltid lika kul när hon ringer ;)



Tidig morgon

Imorse klev jag upp kl.9 (sommartid) efter att ha fått mig 5 timmars sömn inatt. Var såklart på Umeå Open igår! Det var verkligen riktigt bra, så jag är nöjd att jag for. Kvällen började med kusin Johan och hans kompisar m.fl. Kl.21 var det Tiger Lou som gällde. Vilket var hur värt som helst! Det fortsatte med en sväng upp i pub Freja, sen Soundtrack of Our Lives, sen träffade vi våran faster i Freja. Och till sist spelade The Hives. Tyvärr var jag ruggigt trött efter halva konserten, så nog för att Hives är grymt bra live så får Tiger högst betyg denna kväll. På väg till garderoben han vi även med en kort stund av Deportees. De är fortfarande lika bra som förra året.

Anledningen till att jag klev upp så tidigt var att jag hade lovat att spela fiol i kyrkan idag. Tack vare så få antal timmars sömn såg jag inte alls så trött ut som jag egentligen var (tack för det!). När gudstjänsten var över och kyrkfikat hade ätits var klockan kring 13. Så väl hemma igen blev det en lunch med kusinerna innan de skulle bege sig hem till Övik igen.

Resterande delen av dagen har jag spenderat framför tvn. Först Desperate Housewifes som jag missade i tisdags, och sen Grey's Anatomy som jag missade i onsdags. Vilken underbar eftermiddag!

Sen efter middagen fick mamma för sig att se en film Kajsa köpt. Själv sa jag att jag ska gå och lägga mig för jag har inte direkt blivit nå piggare sen jag klev upp imorse. Men självklart går man förbi tvn och fastnar på tre sekunder. Filmen var riktigt bra! En typisk Kajsa-film. Den hette "The Jane Austen book club", en perfekt film för dagar som denna!



Rekommenderas!

Awsome!

Imorgon blir det Open med Kusin (som jag inte sett på alldeles för länge)! :D Jag är råtaggad! Dock kommer det kanske bli en lite tung söndag i och med att jag ska upp och spela i kyrkan kl.11.00. Men jag kan sova till veckan ;)
Åh! Tiger, Hives, Soundtrack m.m imorgon! Det kommer bli super!

Open

Alltså, jag börjar bli småtaggad på Umeå Open.. Ingen som vill dit med mig?

Skidor

Idag har jag, trot eller ej, varit ute och åkt längdskidor! Jag som hatar det valde att göra det frivilligt. Det var faktiskt helt okej, för jag hade bra skidor, det var bra väder, och jag fick åka som jag ville :P Det var skönt att va ute och röra på sig.

Nu ska jag gå och fixa nån middag jag kan ta med mig. Börjar jobba kl.17.

Bloggen

Nu har det gula äntligen försvunnit från min blogg! Är faktiskt rätt nöjd med utseendet nu :) Har några småjusteringar kvar bara ..

Dagens "vad jag faktiskt har gjort-lista":

  • Varit ute med effi
  • Dammsugat nedervåningen
  • Städat hela mitt rum
  • Tvättat
  • Diskat
  • Övat fiol
  • Stretchat
  • Varit med Klara :)
  • Börjat fixa inför omstylingen på bloggen
  • Repat fiol med kören
  • Missat Grey's (dock läste jag på linns blogg att reprisen är på söndag - score!)

Så jag känner mig rätt duktig ändå! Dock blir det till att göra rehabövningarna ordentligt imorgon..

Dagens roligaste:

Ikväll när Klara skulle köra hem skulle jag samtidigt köra in Lilla Blå Bilen. Klara går och låser upp sin bil, vi pratar lite. Säger hej då. Hon sätter sig i bilen och märker att det är något som saknas. Något hon inte kan köra hem utan. Vad tror ni det kan vara? Jo, bilnyckeln som sitter kvar i dörren. Tummen upp för det! ;)


Dagens "att göra-lista":

  • Gå ut med effi
  • Städa mitt rum
  • Öva fiol
  • Ringa och avbeställa nå grejs åt mormor
  • Styla om min blogg
  • Göra rehabövningarna
  • Laga middag

Ikväll kommer en lista med vad jag faktiskt han göra idag..


Yellow Submarine..

Nä, imorgon måste jag ändra utseende på den här bloggen. Det kan ju för tusan inte fortsätta vara såhär gult.. Nog för att det snart är påsk men.. Wish me luck

hurthurthurt

Oj vad jag känner mig duktig idag!
Dels en promenad (=träningspass) på jobbet, sen en rask promenad till simhallen där jag simmande 30 min. Det kommer nog kännas lite i min kropp imorgon iaf. Men jag tycker jag är duktig som tar tag i mitt liv och inte låter soffan bli min vardag!

Efter simningen fick jag hämtning av pappa eftersom han hade varit och köpt middag - sushi. M-m-m! Det är verkligen riktigt gott, man blir mätt och man slipper paltkoman. Man känner sig nyttig helt enkelt!

Sen ringde Marta ikväll och frågade om jag kan spela till Ersmarkskören i Betelkyrkan på söndag. Äntligen en anledning att plocka fram fiolen! Så den slipper stå och samla damm i mitt rum. Har ingen aning om vad det är för låt, men tydligen skulle den vara åt det klassiska hållet. Får se till att kolla på den imorgon..

Sol!

Vad det är härligt att promenera från stan till jobbet när det är sånt här väder ute! Hoppas det håller i sig.. Är riktigt taggad på vår nu. Nere i Sthlm var det inte mkt snö kvar, bara nån ynka fläck där solen inte når speciellt ofta. Men det är bara att inse att det bara är mitten på maj, så det förrädiska aprilvädret har inte börjat än..

Anyway, idag ska jag jobba och träna. Och sen om linnj har tid för mig ska jag kanske umgås med henne. Vi får väl se hur det blir :)

sTockholm

Nu var t:et med ;) .. men jag höll på att glömma h:et... 

Landade torsdag kl.20. Igår for jag och helena och shoppade, och sen blev det en lugn hemmakväll med god mat, tårta och godis. Inte illa. 

Får se vad vi kan hitta på idag. Just nu håller familjen på att storstäda huset. Själv ska jag försöka göra mina rehabövningar, och sen gå ner och leka med kattungarna! Just nu har de 4 kattungar, 3 vuxna, och en kille som är fyra månader :P. 

För övrigt har det ryckt i mitt ögonbryn till och från sen i måndags..

ความใคร่

Sockholm imorgon! Jag längtar!

Gonatt =)

Svarta Malin

Svarta Malin, Salmonella havets fasa!

Igår blev det en lunch på Station med Malin innan hon skulle iväg och repa inför fredagens LUFF. Själv så var jag hurtig och gick till simhallen för att göra ett försök till att börja röra på mig. Det gick faktiskt över förväntan. Kroppen gör inte så ont som den borde! Så imorgon ska jag dit igen :)

Idag har jag varit ute en sväng i det fina vädret, och tagit med Malin på Rusta och Coop. Hennes favoritaffärer :P Har införskaffat sånt man införskaffar på Rusta, dvs schampoo och balsam. Med pesikodoft!

Nu måste jag sova, för imorgon ska jag tvätta, städa, simma och packa! På torsdag bär det av till Sthlm :D

 

Mål

Mina mål för kommande vecka:
- ta mig iväg och simma
- fortsätta med rehabövningarna
- gå med effi de dagar jag är hemma
- umgås med nån som har tid med mig ^^

Jag får nog börja med det där.. Önska mig lycka till!

Pause

Det har varit en lång helg, och den är inte slut än. Max 14h arbetsdag och 11h vila existerar inte på mitt jobb. Men det blir en lugn vecka framöver. Jobbar då endast torsdag-dag.

Nu ska jag gå och göra mina rehabövningar!

Återbesök

Idag var jag hos naprapaten igen. Hår fått massa övningar som jag ska göra tre gånger i veckan (max varannan dag), i tolv veckor..  Sen när de veckorna är över ska jag kontakta honom igen och få fler övningar som jag ska göra i ytterligare tre månader. Så sammanlagt är det alltså ett halvårs rehabträning. Woho! Dock kommer jag ju kunna göra annat eftersom, men som det ser ut nu känns det lite tungt. Men det är bra med regelbunden träning igen. Jag vet att jag behöver det.

Sen har kvällen spenderats på Station med Linn J. Helt klart lyckad kväll :). Morotskaka, smoothie och linn, kan det bli bättre?

Nu är helgen nära, dags att samla kraft.

Tillbaka till Midgård

Idag har jag jobbat ute i Tavelsjö på fritids där. Bra med en liten extrainkomst, och sen är det såklart alltid kul att leka med barnen! Dock var det lite svårt att hänga med, att lära sig 18 namn på nån timme är för mig omöjligt. Och att sen hålla hyffsad koll på de där 18 små personerna man inte vet vilka det är.. ja.. det är en utmaning! Men som sagt, det är ett roligt extraknäck!

Jag jobbade fram till 18, och sen skjutsade pappa mig till Midgård så jag fick se Ettornas projekt. Det kändes lite lustigt att vara tillbaka på skolan. Rutinerna fanns som kvar. Jag gick in genom dörren, kollade på tavlan och tv-skärmen om det stod något. Gick förbi cafeterian mot skåpen. Där kom jag på mig själv och vände tillbaka till cafeterian och satte mig och inväntade familjen Rydelius. (Dock han familjen Öjbrandt före). Och efter en otroligt flummig show (som det alltid är på midgård) med separata mycket bra moment åkte jag med familjen Rydelius hem igen.

Fick veta av Lisa Rydelius att det tydligen kommer bla Draggen-elever till Midgård för att köra "Midgårds-bingo". Typ som bilbingo, fast du ska hitta folk istället för bilar. Tex en med rastafaraiflätor, flanellbyxor, en emo eller andra midgårdsmänniskor. Hur kul som helst! Hahaha! Åh, jag gillar det, men saknar det inte :)

Imorgon blir det återbesök hos naprapaten. Kommer troligast få massa rehabträning. Men man kan ju förstå att det behövs om man får ryggskott vid 19 års ålder. Hemmet nästa! Nä, dags att plocka fram de där djupt begravna magmusklerna innan man tvingas använda rullator. Hå hå ja ja

1h 40min

Sen får jag sätta mig i lilla blå bilen och fara hem till mig säng.
Om ca en halvtimma börjar Scrubs, eller så går jag nu och ser Brothers and Sisters.. men jag brukar som inte följa det. Så det blir nog Scrubs.
Vilka svåra val jag har va? Men det är faktiskt lite jobbigt, för jag ska som helst inte sitta för mycket. Och om jag lägger mig i soffan somnar jag. Vilket för övrigt inträffade igår.. Så vad kan man göra?
Dagens i-landsproblem, helt klart.

Död hud

Nu försvinner den lilla yttepytte bränna jag hade. Har under en längre tid tappat äckligt mycket hud nu... Peelar och smörjer in mig som en galning, men icket hjälper det. Funderar på solarie, om det inte var för att det blir ju svindyrt i längden! Så det blir inge av..

Nu ska jag äta nått. Mitt enda ljus i vardagen.

19 going on 90

Idag har jag gjort ett besök hos en naprapat. Fick reda på att jag har ett litet problem med en disk, att det var ryggskott jag fick i Thailand och att jag helst inte ska sitta speciellt mycket nu framöver... Men det kommer bli bra, sån tur är :) Ska tillbaka på torsdag och bränna hål i plånboken ytterligare. Dock är det ju en vettig sak att lägga ner sina pengar på..

Näe, nu ska jag och mamma ut med effi eftersom här får jag ju inte sitta längre!


Mat mat mat

Vad är det med mig egentligen? Jag är konstant hungrig. Eller, jag är inte riktigt hungrig.. jag bara vill äta för att det är gott. Det är som suget man kan ha efter godis och sötsaker, fast för mig är det efter mat. En av de största anledningarna till att jag kliver upp på mornarna är att jag får äta frukost! Vad har jag blivit för liten tjockis egentligen? Haha!

Sen kan en annan anledning till att jag har så lätt att kliva upp på mornarna vara det faktum att jag somnar väldigt tidigt på kvällarna. Igår till exempel: Efter en mycket seg melodifestival somnar jag (först i soffan) kl.22. (Förresten, är det konstigt att det går skit för oss i Eurovision song contest när melodifestivalen är rådålig?) Det var pga min tidiga kväll som det inte blev en recension igår. Så den får komma idag istället!

Var ju som sagt och såg Män som hatar kvinnor igår. Och den var riktigt bra! Eftersom boken är hur bra som helst så hade jag väldigt låga förväntningar på filmen. Bra böcker blir aldrig lika bra filmer. Och jag tror det var bra att gå dit med låga förväntningar, för då blir ju allt bättre än man tänkt sig! Håller med kritikerna om att hon som spelar Lisbeth gör roller riktigt bra. Hon var som jag hade tänkt mig att hon skulle vara. Den ända som egentligen såg helt fel ut i mina ögon var han som spelar Lisbeths pappa. Han ska inte vara kort och rund.. utan mer vessellik.. Annars var det som sagt en riktigt bra film! Helt klart sevärd!

Sådär, nu när jag uppfyllt mitt löfte om en recension kan jag fortsätta skriva strunt om en massa annat. Och eftersom jag inte har så mycket ork för det så får jag spara det till en annan kväll! Adjö!

En vecka in i vardagen

Nu var det ett tag sen det blev någon uppdatering. Har varit så extremt trött den här veckan! Mycket troligen pga jetlag. Så här kommer en snabbresumé av min vecka:

Förra lördagen höll pappa sin 50års fest. Totalt kom det ca 60 gäster mellan 13 på dagen och 01 på natten. Själv lyckades jag hålla mig vaken till midnatt, vilket jag tycker är bra gjort!

I måndags började vardagen igen. Och efter en lugn arbetsdag var jag helt slut. Somnade kl.19 på kvällen och sov väldigt gott i 12 timmar. Har jobbat tre pass i veckan, så man kan väl inte säga att jag har tagit ut mig direkt. Men det har varit väldigt skönt med en lugn start.

Igår lyckades jag efter många om och men äntligen ta mig ner på stan och köpa jeansen på Rut som jag beställde sådär nån gång före jul. Köpte mig även en body scrub eftersom jag tappar all min hud just nu. Inte så trevligt.

Idag blire bio med familjen. Män som hatar kvinnor. En recension kommer ikväll.

Juste, så fort min ork börjar återvända ska jag ta bort mitt Thailandstema här på bloggen.. men än får det vara kvar ett tag

Beijing

Här kommer lite sena uppdateringar, får lov att ta det i omgångar för att orka med ;P haha

I tisdags (24/2) landade vi i Peking. En stad som blev väldigt kall och grå eftersom vi bara kunde jämföra med Thailand just då. Vi hittade ut från flygplatsen och fram till en massa taxichaufförer, varav en av dem kunde lite engelska. Vi visade en papperslapp med adressen vi ville till, och efter att papperslappen gått några vändor mellan olika personer så vinkade de in oss i en bil. Så vad skulle vi göra, stå ute och frysa eller hoppa in i en bil som kanske kör oss till rätt ställe? Vi hoppade in, och trot eller ej så tog vi oss faktiskt till rätt hotell! Ett hotell som förövrigt var över förväntan för oss. Vi som hade vant oss vid skitiga bungalows. Det hotell vi bodde på nu var riktigt bra!

Vi kom fram till hotellet vid lunchtid, så efter att vi hade checkat in gick vi ut till närmsta restaurang och åt. Där kunde heller ingen engelska, och menyn förstod vi inte så mkt av, så det slutade med att vi pekade på vad grannarna åt och beställde in det. Det var riktigt gott iaf!

Efter maten bestämde vi oss för att fara till Pearl Market och kolla in shoppingen. Och vilken chock vi fick! Så fort vi kom innanför dörren hoppade vartenda butiksbiträde på oss och ville sälja sina varor. Man blev helt galen när man gick i en gång med mindre affärer där. Det värsta var när de tog i en för att få ens uppmärksamhet. Jag, Malin och Klara kunde knappt prata med varandra för det var omöjligt att överrösta alla kineser. När vi var less gick vi på nån affär och köpte nudlar m.m, for hem och åt en lugn middag på rummet. Vi var alla helt utslagna och somnade därför väldigt snabbt!


Dag 2

Strax innan 10 väcktes vi av att städerskorna plingade på dörren. Malin klev upp och med tandskenan, och dreggel i halva ansiktet förklarade hon att vi ville sova lite till. Dock gjorde vi inte det, eftersom vi inte ville sova bort hela dagen. Vi åt en sen frukost på rummet sen tog vi en taxi till Kinesiska Muren, där vi höll på att frysa och flyga bort. Det blåste sjukt mkt!


Klara och Malin på muren (sjukt brant!)



Malin och Jag

Sen for vi och såg fågelboet. Som inte alls var speciellt snyggt på nära håll.. Men ändå häftigt att ha varit där :P
När vi kom tillbaka till hotellet var klockan kring 17 och vi var alla väldigt hungriga. Så den här gången gick vi åt andra hållet och hittade en annan restaurang. Där kunde de heller knappt engelska. Men menyn hade bra bilder så vi pekade och beställde in. Och mycket mat blev det! Men mat är billigt ute i Peking, så det var inte alls dyrt!
Kvällen spenderades på rummet, men kinesiska musikvideor, pumpakärnor och kitkat :)


Dag 3

Idag bestämde vi oss för att inte sova lika länge som igår. Så vid 10-tiden var vi ute ur rummet och tänkte ta en taxi till Förbjudna staden. Utanför frågar en gubbe om vi vill ha taxi. Ja, svarar vi och följer efter honom. Då visar han oss en cykelkärra. En ricksha. Vi tänker - varför inte? och hoppar på. Kommer ni ihåg senast vi tänkte "varför inte" ? Det var i Bangkok och en kille frågade oss om vi ville åka tuktuk.... Däremot blev det här ingen helvetesfärd eftersom det kan inte gå så fort när en gammal gubbe cyklar på en gammal cykel och drar tre tjejer som väger mer än man tror tillsammans! Likheten är väl att han tar oss inte riktigt dit vi ska direkt. Utan vi får åka på en timmes lång tur runt i olika hutonger (vilket i och för sig var intressant att se!), och när han sen släpper av oss ska han ha 10ggr så mkt betalt som han först sa! Vi orkade inte tjafsa utan betalade och gick. Han hade ju faktiskt cyklat omkring med oss i en timme och varit riktigt trevlig, trots att han knappt pratade engelska!

Efter våran cykelfärd gick vi och såg Himmelska Fridens Torg, och sen den Förbjudna Staden. Det blev lite som i Bangkok här med. Man blev som överväldigad och tillslut less. I Bangkok var det för varmt och för mkt guld och detaljer. Här var det för kallt och eftersom mycket inte var restaurerat såg det skitigt ut. Dock är det väldigt kul att ha sett det! Det blir något att berätta för barnbarna (som klara säger).

När vi var less kände vi att vi var inte riktigt klara med shoppingen. Nu var vi mer beredd på påhoppande kineser så vi for tillbaka till Pärlmarknaden. Den här gången gick det bättre (vi var pigga och förberedda). Vi shoppade tills vi kände att vi inte ville spendera mer pengar. Då fick vi hjälp av en trevlig kille som rekommenderade en restaurang till oss. Dit for vi och åt dumplings. Hur gott som helst! Sen for vi tillbaka till hotellet och lämnade våra shoppingpåsar, och gick till ett tehus i närheten av hotellet. Där drack vi ett bambu/ris-te, som smakade precis som det låter. Bambu och ris. Mest ris. Men det var mysigt att sitta där.

Väl tillbaka på hotellet var vi tvugna att packa, trots att vi alla var så trötta att vi hade kunnat somna direkt...


Dag 4

Sista dagen i Peking. Eller dag och dag, vi for från hotellet kl11 på morgonen. Planet gick klockan 14 på dagen. Så man kan snarare kalla det de sista timmarna i Peking. De spenderades som de kan spenderas på en flygplats. På ett ställe där man kan äta. För oss blev det Starbuck's.

Efter flyg i 10 timmar var vi hemma i Sverige igen.

Och efter en lång väntan på Arlanda (dock han jag få träffa Gustav :D så jag är nöjd) och en timmes flyg senare landade vi på Umeå flygplats vid 22.30 på fredagkväll.

Trots tre veckor i Thailand har ingen av oss blivit speciellt bruna. Men det gör inget, för vi ska tillbaka dit!!

RSS 2.0