Immun?

Nu är vardagen ingång igen! Idag hade jag första introföreläsningen, så det blir till att börja plugga nu så man inte kommer i december och har mer panik än man borde. Tyvärr vaknade jag i morse med världens halsont. Mitt immunförsvar är verkligen sämst. Jag förstår inte hur jag lyckas, för jag tycker att jag äter vitaminer, järn m.m dagligen. Någon som har nått tips på vad man borde göra för att inte bli sjuk hela tiden?
Nu ska jag försöka hinna städa toan innan Gustav kommer hem från sin springtur. Sen ska jag koka en stor kopp te med massa honung och se på senaste avsnittet av True Blood. Mys!

Fan

Jag bara går sönder. Spelade match idag, första halvlek var hur rolig som helst! Jag gjorde mål! Sen fick jag en ordentlig smäll och tappade luft. Andra halvlek var inte lika rolig men jag fick ett assist. Sen en smäll till. Den här gången stukade/vrickade jag till foten rejält. Ska hålla den lindad under natten så blir det nog bra. Synd bara att sånt här gör så himla ont..

Favorit

Jag har hittat mig en ny kulinarisk favorit:
Turkisk youhurt med en klick citronhonung
Kan för övrigt tillägga att citronhonung (eller honung med citronolja om man så vill) verkligen är supergott! Det smakar nästan som Fox-godisarna. Ni vet, citronkolorna med gult och mörkblått papper runt. Men till skillnad från Fox-godisarna som ibland annat innehåller gelatin, stabiliseringsmedel och två färgämnen innehåller citronhonung endast honung och citron. Mums!

Fastreg-stressen

Har nyss sprungit hem från jobbet efter att ha bett om en tidig rast. Allt på grund av att det är gruppval till c2an. Jag lyckades komma inrusande i lägenhet en minut innan tolv, men när jag skulle logga in i Fastreg hängde sig sidan. Inte så konstigt med tanke på att 300 personer försöker logga in samtidigt, men det är ändå väldigt frustrerande! Som tur var kunde mina kära klasskompisar anmäla mig. Så nu kan jag pusta ut i 10 minuter innan jag ska vara tillbaka på jobbet igen.

Tillbaka

Igår efter jobbet igår åkte jag in till stan och träffade Anna, Malin och Lisa. Supermysigt :) Det känns som om vardagen är här nu och det gör mig ingenting för jag tror det här hösten kommer bli.. whait for it.. legendary!
Denna dag bjuder på jobb hela dagen 8-17, sen träning kl19. Jag kommer somna gott inatt!

Klättring

Igår följde jag med Gustav och klättrade för första gången. Det var faktiskt riktigt roligt! Dock är mina armmuskler lika stora som två kokta spagetti (resten av armarna består av något helt annat), vilket gjorde klättringen något svårare. Att sedan vara drygt 160 cm lång gjorde ju inte greppen lättare. Efter att ha skyllt ifrån mig på mina armar och min längd såg jag senare två mindre tjejer greppa tag i svårare leder hur lätt som helst. Sånt går alltså att träna upp. Det kan bli en bra utmaning för mig och Gustav (eftersom han är den som måste säkra mig) och han verkade peppad på att jag ska följa med en gång i veckan och klättra, så vi får se vad det blir av det.

Blä vad jag är trött

Bortamatch mot Bollstanäs. Gick inte alls bra. Nu har jag ont överallt och är trött och hungrig. Som tur är har jag världens finaste som står i köket och gör en omelett till oss båda. Puss på honom ♥

Dubbelt upp

Den här helgen har varit lugn. I fredags vad jag och Gustav hos hans familj där det bjöds på surströmming och korv till barnen. Av barnen var Albin den mest vuxna då han åt en hel strömming. Gustav och Anton smakade en liiiiten bit var, och Viktor satt med en scarf under näsan. Själv tyckte jag att det var himla gott, man äter det ju så sällan! Efter middagen blev det spel. Jag och Gustav hade tagit med oss Cranium, hur roligt som helst! Spelet innehåller allt möjligt, från att svara på frågor och lösa bokstavspussel till att göra charader eller modellera med lera.
På lördagen regnade det, så vi stannade inne och kollade på fotboll. Liverpool-Arsenal. Sen på kvällen åkte vi till Wiklundhs igen. Den här gången vankades det kräftor! Mums! Gustav hade köpt nå jumbokräftor där klon var större än en vanlig stjärt, så vi fick äta mycket. Sen blev det en vända till av Cranium!
Idag är det ytterligare en slappardag. Jag sitter och kollar på SYTYCD och har inte lust att hitta på något särskilt. Vi båda har match ikväll så det blir att vila upp sig så man är fit for fight.

Husmorspyssel

Oj vad jag har varit huslig idag. Först har jag skrubbat rent min ryggsäck som fick sig en släng av smält choklad i somras. Just nu hänger den nere i torkrummet i försök att torka material som är vattentätt.
Sen har jag provat göra havremjölk! Läste om det för säkert tre månader sedan, men först nu har jag vågat mig på att prova det. Dels för att det är först nu jag har glasflaskor att tappa upp det i, dels för att jag nyligen investerat i en saftsil. Resultatet fyllde precis mina två flaskor jag hittat på loppis i somras. Dock funderar jag på att ta lite mindre vatten nästa gång i försök att göra mjölken lite "fylligare". Känner du också för att vara lite huslig hittar du receptet här.
'
Medan mjölken silades promenerade jag ut och plockade in ett kilo rönnbär. Har fryst in dem nu och tänker nog försöka mig på att göra gelé av dem framöver. Då tänker ni säkert att "är det inte för tidigt för rönnbär?". Nej tänker jag, för här har de varit mogna i över två veckor, och de var goda när jag smakade på dem. Därför tänker jag inte invänta första frostnatten, för då får jag vänta i all oändlighet här!
'
Nu har jag nog lekt husmor färdigt för idag. Ska leka lite duktig juriststudent också och läsa lite.

En ballong på vägen

Nyss när jag körde hem från träningen höll en stor luftballong på att landa inne i Edsviken. Kanske inte bästa stället att landa på eftersom den öppna ytan innehåller en hel del träd, men vad vet jag, jag har aldrig åkt/kört/drivit runt i en sådan. Hursomhelst såg det väldigt roligt ut eftersom det jag såg när jag körde var vägen med massa träd på sidorna och plötsligt efter en kurva var där en stoooooor ballong rakt fram. Jag är van att se de där ballongerna som små prickar uppe i skyn, så för mig var det en liten chock ^^
'
Nu ska jag äta en ny favorit - fruktsallad med keso och kanel. Mums!

Tji där fick jag!

Inte ska det vara höst riktigt än heller. Idag är det sommarvärme och solen skiner! Så idag blir det till att sitta och läsa på balkongen :)

Välkommen vardag

Eller ja, det är väl inte riktigt riktigt än då universitetet börjar först om två veckor. Men det känns som vardag, och det känns som höst. Jag fixar och donar hemma, och läser en del kurslitteratur medan Gustav är på jobbet. Om jag hade kostat på mig ett SL kort redan nu hade jag nog åkt in till stan, men jag väntar med det. Cyklade till tandläkaren igår och fick lägga ut 1590 kr.. woho..
Annars är det bra. Syster och Christopher var här och hälsade på i helgen. Det blev en hel del shopping, drinkar och spelkväll. Dessutom fick vi se Gustav springa Midnattsloppet i lördags. Dock var han måttligt besviken efteråt, han sprang på exakt 0:40:00. En sekund snabbare och han hade varit under 40 minuter. Själv tycker jag att han är hur duktigt som helst som klarar springa en mil på 40 min efter att knappt ha tränat nått på två år!
'
Nä, nu borde jag ta mig ut på en promenad och se hur mina ben mår idag. Ifall jag vill spela nått till helgen måste jag kunna träna ikväll!

Slutet av sommaren

Sista helgen på semestern spenderades hos syster i Västervik. På vägen dit stannade jag och Gustav (efter tips från mamma och pappa) till i Söderköping. Där har de en glassrestaurang med huuur mycket gott som helst! Samtidigt som vi åt våran glass var det en stor båt som skulle uppåt i kanalen (Söderköping ligger längst med Göta kanal), så vi passade på att studera den under tiden vi åt glassen.
Så hääär gott var det!
Sedan körde vi vidare till Västervik. Fredagskvällen spenderades med Kajsa och kräftor till middag! Mums! Christopher jobbade till 07.30 på lördagsmorgonen så tyvärr missade han kräftorna (men eftersom han inte äter skaldjur är han nog inte ett dugg ledsen över det!). På lördagen fick vi sightseing genom staden, se var de jobbade osv. Vi passade även på att utnyttja Kajsas jobb lite och bada i bubbelpoolerna där.
Fina Kajsa och Christopher
På söndagen var det åter dags för Christopher att jobba och eftersom det regnade passade vi andra på att åka till Lager 157 och shoppa lite, innan jag och Gustav skulle bila hem till verkligheten igen.
'
'
Nu när semestern tagit slut har det blivit höst på två dagar. Löven är gula och rasar av träden, det är kallt, ruggigt och det regnar. Jag vet att jag fortfarande har lov och på så sätt fortfarande semester, men det känns inte som det då Gustav börjat jobba igen. Dessutom har jag börjat läsa lite kurslitteratur, så om man bortser från att jag inte åker till uni känns det verkligen som vardag.

En sommar i bilder

Jag har haft semester. Det har inkluderat semester från bloggandet. Därför tänkte jag nu sammanfatta min härliga semester i bilder istället för en otroligt lång text med allt jag har pysslat med.
Ätit reklamfrukost (fil, smultron, blandade frön)

Spelat krolf!
Paddlat i Sävarån
Med tillhörande fikapaus
Och avslutande middag på Skeppsviks Herrgård
Jag och Gustav åkte runt i inlandet på olika loppisar och stannade till på ett ställe där man kunde promenera ner till Vindelälven. Tur att han blir snygg på kort!

Vi har klättrat upp för Skuleberget

-

Vi har åkt Buster! (motorbåt)

Såhär roligt tyckte jag det var

Jag har umgåtts med bästaste Klara och Malin

Jag har lärt mig byxa abborre!

Haft underbara kvällar på Fälle med släkten

Även Gustavs föräldrar tittade förbi innan de bilade hem till Sollentuna

Jag och Gustav åkte ut till Skeppsmaln och klättrade på klipporna
'
'
Förutom detta har jag haft fina danskvällar i Gräsmyr och på Baggböle med Jenny. Jag har även hunnit sola på Bettnäs med Linn J. Ätit middag och haft spelkväll med Jenny och Linn R. Spelat en del golf med mamma och pappa. Slappat på IKSU Spa, fikat hos mormor och morfar, sett Harry Potter 7 del 2, och varit bortbjuden på middag.
En helt underbar semester!


RSS 2.0