Dubble rainbow!

Hur kommer det sig att när tentan närmar sig är det plötsligt väldigt enkelt att sitta uppe vid tvn alldeles för länge?
Bilden är från förra veckan när vi promenerade till KTH för att se stand up!

Tentavecka, igen..

God morgon! Idag var det faktiskt ovanligt lätt att ta sig upp ur sängen, trots att jag kom isäng sent i går kväll. Nu hinner jag en massa idag, måste tentaplugga ordentligt! Sista tentan nu för terminen och det känns himla bra! Kanske inte tentan, eller hur det kommer gå på den, men att terminen är över och sommaren är här! Tyvärr kan jag inte lyxa till det med sommarlov, utan det blir till att jobba större delen av sommaren med start nästa tisdag.
Nä, nu ska jag göra mig i ordning och styra min kos mot biblioteket!

Prove a point

I försök att bevisa en teori sitter jag nu i köket med Gustavs dator. Han tror nämligen inte att jag kan höra var i spelet han är när han spelar tv-spel. Jag å andra sidan påstår att jag visst hör melodin som spelas mellan matcherna och då vet om han är mitt i en match eller kan spara och gå där i från.
'
En annan sak jag har kommit och tänka på är att en av nackdelarna när man växer upp med en hund i familjen är att så fort mat ramlar ner på golvet i köket vet man att det där tar hunden. Så när jag lagar mat här i lägenheten händer det ofta att jag glömmer bort spill på golvet (för det försvinner ju av sig själv!), och när jag några dagar senare ser klegg-klumpen har den torkat in och är svår att få bort. Måste försöka bli av med ovanan att golvet städar sig själv från allt förutom dammråttor.
'
Jag kan nu berätta att jag vann och därför kan bege mig till vardagsrummet och min egen dator igen!

Slummer..

Vädret har inte tillåtit särskilt mycket idag. Vi åkte och handlade på förmiddagen, sen funderade vi på ifall vi skulle in till stan och se Sthlm maraton. Men ingen av oss var särskilt sugen på att ta sig in till stan. Så efter lunch ville Gustav ta en powernap i soffan, jag tänkte att jag ser väl på tv en stund, sen måste vi hitta på något. Dock verkar min hjärna/kropp ha fått in rutinen att om jag lägger mig ner är det dags att sova. Så återigen sov jag i två timmar i soffan! Men det kanske var bra att jag sov ikapp mig för kväll blir det födelsedagsfest hos Ronja :)

Vilken fredag!

Jobbet ringde på torsdag eftermiddag. Först såg jag bara att jag hade ett missat samtal när jag och Anna var ute på "juridiska äventyr". (Anna hade köpt morsdagspresent, och sedan gick vi och köpte yoghurtglass i Gallerian och på väg till Kungsträdgården för att hitta en plats att sitta i solen passerade vi JO). Senare på dagen ringde i alla fall jobbet igen och jag tackade jag till att jobba på fredagen.
Jag började dagen med att sova ut ordentligt, eftersom jag inte började förrän kl.9 sov jag fram till 30 minuter innan. Efter att jag jobbat en heldag fram till 16 och tagit mig hem såg jag att Gustav låg och slumrade i soffan. Själv var jag rätt trött så jag tänkte att jag kan också lägga mig här ett litet tag, för sen måste vi iväg och handla (vi har absolut ingenting i kylskåpet förutom konserver). Så jag la mig i soffan strax efter 16 men helt plötsligt var klockan 18.30! Jag var trött, och Gustav var hungrig. Detta resulterade inte i att vi skyndade oss till IcaMaxi, nä, vi ringde närmsta pizzeria och begärde hemkörning. Mycket bra val!
Nu är det lördag och jag har sovit runt 8 timmar i natt (bortsett från de två igår på dagen), så jag borde kunna hålla mig vaken hela dagen! Sen får vi se vad vädret tillåter en att hitta på.

Stand up

Igår hade vi avslutning på impro-onsdagen och det bjöds på jordgubbstårta! Efter impron var vi några som bestämde oss för att åka till SysterOBror på KTH och se lite stand up. Det skulle vara Johan Glans, men när vi kom dit fick vi veta att det blivit inställt och istället hade gänget från The Voice (Martin Björk och Jakob Öqvist) ställt upp. De var bra och jag skrattade gott, men de är ingen Johan Glans. Tyvärr.
Klockan var närmare midnatt innan jag hade kommit hem och tagit mig i säng. Idag hade jag lovat Gustav att skjutsa honom till jobbet då han ska på firmafest på Grönan i kväll. Vilket betydde knappt 6 timmars sömn. Men eftersom jag inte gått och lagt mig igen när jag kom hem hoppas jag att det här kan bli dagen då jag vänder tillbaka dygnet! (Eller så kommer jag slockna runt kl 14).
'
För övrigt, ifall någon skulle känna för att spontant överraska mig såhär exakt 4 månader före min födelsedag tycker jag det vore trevligt med ett Spotify som inte innehåller reklam!

Dygnets timmar

Jag har vänt på dygnet, och jag tycker inte riktigt om det. Dels så innebär det att jag har stora svårigheter att ta mig upp på morgonen, vilket egentligen inte borde vara särskilt svårt efter 7 timmars sömn. Men för en som mig som behöver säkert 10 timmars sömn känns 7 timmar som att man har sovit ungefär 3. Sedan är jag aldrig tillräckligt smart på kvällarna och går och lägger mig trots att jag inte är supertrött. Nej, jag väntar tills jag suttit och gjort ingenting i minst 30 minuter, sen drar jag mig mot sängen. Denna rutin känns inte optimal. Det vore så mycket bättre ifall jag bara slet mig upp ur sängen på morgonen, gick runt i dvala i en dag och sen var dygnet på sin plats igen. Jag tror att om jag klev upp på mornarna skulle jag hinna med så mycket mer på de få timmar jag ändå är vaken. Hmm..

Vindruvor

Just nu sitter jag framför tvn och datorn och knaprar vindruvor. Har två tvättmaskiner igång nere i tvättstugan och fyra på tork. Gustav är ute och springer och när han är tillbaka blir till att gå ner och dra lite lakan.

Ny vecka, ny energi?

God kväll! Nu är det endast två veckor kvar av plugg, sen blir det "sommarlov". Vilket i min värld betyder sommarjobb. Men först måste jag plugga ikapp mig på den här kursen. På föreläsningen idag var det tydligen planerat att de skulle riva ventilationen i anslutning till salen utan att någon sagt till om det. Så vi lyssnade på ett buller i drygt en timme, sedan gav föreläsaren upp och vi får ta igen det i morgon istället. Sen på eftermiddagen var det dans på huset. Helt galet vad stel jag är! Kan knappt få upp benet i 90 grader, inte för att jag vet om jag någonsin har fått det (spädbarnsålder räknas inte!). Sen i kväll har jag haft träning och nu är jag hur trött som helst i kroppen. Har suttit och stretchat ett tag och nu är det verkligen dags för mig att krypa till kojs. God natt!

En helg med föräldrarna

I torsdags kom mamma och pappa ner på besök! Första natten sov de här på soffan sedan hade de bokat hotell. Eftersom de inte var här så många dagar tog jag en helt pluggledig helg. Så nu har jag en del att läsa ikapp i veckan. Hursomhelst! Det här har vi gjort i helgen:
Fredag
Vi promenerade till Stinsen och mamma shoppade sommargardiner till mig, och pappa köpte benskydd. Himla tur man har som får bli bortskämd lite nu och då! Där träffade vi även mamma och pappas kompis Åsa och åt lunch med henne. Efter vi var hemma och hade satt upp gardinerna åkte de till hotellet och senare åkte även jag och Gustav in till stan för att äta middag ute tillsamman. Även ma&pas kompis Inger var med. Det var jättegott och hur mysigt som helst! De fortsatte vidare men jag och Gustav började åka hemåt.
Lördag
Lugn förmiddag och sen hade jag match kl.16. Vinst med 2-1 mot Essingen! Mamma och pappa kom såklart och kollade, och sedan åkte vi tillsammans hem till Gustavs föräldrar för att äta middag där. Riktigt rolig kväll!
Söndag
Idag har varit en otrolig slappardag. Först världens sovmorgon, och sedan en lur i soffan på det! Sen har jag faktiskt varit duktig och läst massa ur tråkboken också! Nu ska jag ta och diska undan middagen och sen gå ner på sportfältet för att kolla på Gustavs match. Hejja!

Nyanser av gult

Vad jag är glad att våran lägenhet har en balkong. Jag tror jag skulle bli tokig om det inte fanns någon möjlighet till sol eller frisk luft utan att behöva gå ner på gården bland grannarna. Idag har jag spenderat hela eftermiddagen här ute på balkongen. Först var det väldigt varmt när solen låg på, och nu när solen inte når längst in på balkongen längre har jag en filt att vira runt mig. Enda nackdelen med att ha en balkong, särskilt neråt södra delarna av Sverige, är att så fort man vill kunna vara på den måste man ta med sig en trasa för att torka bort ett tjockt lager av gult pollen. Det är himla olyckligt att pollensäsongen måste vara på våren (men väldigt förståeligt ur trädens synpunkt) eftersom det är på våren man vill sitta på balkongen mest! Den första värmen, första ljuset. Mitt på sommaren vill man hellre åka och bada. På hösten är det i och för sig också väldigt trevligt att njuta av årstiden på balkongen, men då är man inte i lika stort behov av solljus som man är på våren. Nä, det optimala vore ifall träden kunde hitta ett trevligare sätt att föröka sig på.

Fångad av en stormvind

Igår på morgonen var vädret väldigt soligt och fint så jag tog med mig solglasögonen till skolan. Dumt val. På väg hem vräkte regnet ner och senare på kvällen åskade det. Själv har jag ingenting emot åska, men Gustav tycker inte om det. Hela gårdagskvällen gick åt till att städa lägenheten. Mamma och pappa kommer på torsdag, dvs imorgon, och då är det roligare om de inte behöver mötas av en tornado som svept genom lägenheten.
Nu ska jag äta upp min macka och ta mig till universitetet. Har ytterligare ett seminarie där man måste prata en massa.. woho..

Cinnamon

Min nya "drog" är kanel. Jag har det på allt! I gröten, när jag kokar sylt, i filen, i maten. Världens bästa krydda! Och dessutom är det bra mot blodsockret.

Fotboll

Nu är jag tillbaka igen! Jag känner att min liv är tillbaka och det kommer nog märkas lite på bloggen, dvs lite fler uppdateringar. Igår på dagen var jag himla slö, först sov jag ut och efter att ha ätit en sen frukost somnade jag i soffan igen. Gissar på att det var min kropp som försökte sig på lite återhämtning. Kl.16 hade vi samling inför match hemma mot Vasalund. Det blev vinst med 5-0 och jag fick göra ett mål! Dock kanske man ska tillägga att majoriteten av deras lag var födda -98, så jag kan inte påstå att det var en jämn match.
Idag har vi jobbat med ett grupparbete som ska in på onsdag, sen har jag haft träning. Nu borde jag gå och lägga mig, men jag har som inte riktigt hunnit varva ner. Det är nackdelen med sena träningar..

Var lugn, jag lever

Hej och hå, nu var det superlänge sedan jag var här. Ber om ursäkt för dålig uppdatering, men jag har verkligen inte haft tid! Jag har haft en otroligt stressig vecka, men nu är det över! Här kommer en sammanafattning av mitt liv den senaste tiden.
Förra fredagen - tenta, sen grillning hos Anna och efterfest på huset!
Lördag - åkte med laget och såg damallsvensk match mellan Djurgården och Hammarby. Efter det tog jag roslagsbanan ut till täby och såg andra halvleken av Emils match. Sen åkte vi hem till Gustavs föräldrar och åt middag där och såg på ännu mer fotboll (roma-milan). En riktig fotbollsdag!
Söndag - Pluggdag eftersom en ny kurs började och jag hade en resttenta kvar..
Måndag - Plugg hela dagen och fotbollsträning på kvällen
Tisdag - Plugg hela dagen!
Onsdag - Plugg, Impro-osndag och träning
Torsdag - Hela stressiga pluggveckan avslutades med en psykiskt jobbig dag. Först var det seminarie där du inte fick poäng ifall du inte sa någonting (försök att få en syl i vädret bland 39 andra jurister! Helt omöjligt). Efter lunchen hade jag Folkrättstentan, som var kvar efter resan till Alperna. Åh det var så jobbig tenta. Men nu är det över iaf!
Fredag (dvs igår!) - Jobbade i köket på förskolan på dagen. Sen på kvällen var jag och Gustav bjudna till Oscar för middag och spelkväll med Anna och Oscar. Hur roligt som helst! Tyvärr bor Oscar på helt fel sida stan så vi var väl inte hemma förrän efter 2 på natten.
Idag då. Tyvärr är inte vädret med oss, men jag och Gustav tänkte åka in och kolla på Quarnevalen. Sen ikväll är det Eurovision! Himla skönt med en slapparkväll efter en jobbig vecka!

Pyromani

Vad händer här i stan? Känns som om det finns en liten pyroman på rymmen, eller så har gudarna vara fått en förkärlek för eld just nu. För någon vecka sedan brann det på biblioteket på universitetet, igår brann det på KTH (Arkitekthögskolan) och vad ser jag när jag åker hem från träningen? Jo, två brandbilar på varsin sida om en rykande buss! Om inte ens fordon går säkra, vad gör vi då?

Tentastress....

I förra inlägget skrev jag att jag skulle ta en powernap. Jag förstår inte hur folk gör det. Att gå och lägga sig och antingen vakna av sig själv efter 10-20 min, eller ställa väckaren. Själv måste jag ställa ett alarm, annars sover jag någon timme. Men i och med att jag ställer ett alarm blir jag så stressad eftersom jag måste hinna somna innan jag ska vakna igen, och då ligger jag bara och spänner mig. Nä, måste öva på det där.
I morgon är det tenta. Sista dagen med tentaplugg och jag känner mig stressad. Jag hoppas på att det kommer liknande frågor som jag redan gjort! Måste gå igenom minst 4 gamla tentor idag. Sen har jag träning ikväll och då får hjärnan vila det sista innan tentan!

Power

Det här blir som sagt en hektisk vecka. Igår var jag på universitetet kl.9 och pluggade i biblioteket. Satt där till kl.16 då jag gick till juristernas hus. I brist på folk till dansgruppen hade jag tagit på mig att hålla i en timmes folkdansundervisning. Det var riktigt roligt att få dansa lite! Efter dansen hade vi ett snabbt möte i underhållningsmästeriet sen skyndade jag mig hem. Var hemma kl.19, då hade Gustav maten klar så det blev middag och kanske en 5 min vilopaus innan jag skulle iväg till träning. Träningen slutade 22 och jag slocknade snart efter det.
Idag var jag återigen på uni kl.9. Det är ju tentavecka så jag behöver massa plugg! Känner mig lite efter faktiskt.. Dock var jag tvungen att åka vid 15 för att hinna hem och laga middag och fixa för jag har match i kväll. Ute på Ekerö. Tyvärr är jag inte alls särskilt peppad, mest för att det har snöat idag och det är ruggigt, fuktigt och kallt ute. Hoppas att jag får börja spela och inte sitta och frysa på bänken.
I morgon tänkte jag fortsätta vara duktig och ta mig upp i tid. Det är något lättare nu för Gustav har kurs nu tre dagar, vilket betyder sovmorgon för honom, och någon att äta frukost med för mig!
Tror jag ska försöka mig på en powernap medan maten står i ugnen. Wish me luck!

Pigg?

Hur kommer det sig att jag otroligt nog är pigg när väckaren ringer kl6 på morgonen, men när jag tagit mig till uni och sitter i biblioteket kl9 är jag hur trött som helst. I morse kändes det som om det kommer blir en bra vecka trots tenta, men nu vill jag bara lägga huvudet på bänken och sova igen. Why?!

Trollmors vaggvisa

Alltså, den här helgen har varit så fullspäckad! Nästa vecka kommer bli minst likadan eftersom det är tenta nu på fredag. Men jag börjar med att återge vad som har hänt.
Torsdag
HÅKAN! Behöver jag säga mer?
Fredag
Packar två stora väskor på morgonen för att få med mig böcker till seminariet, dubbla matlådor plus massa kläder. Allt detta eftersom efter seminariet skulle vi i underhållningsmästeriet repa en låt som vi skulle framföra på sittningen på kvällen. Repet gick bra, och vi fick gott om tid att byta om till sittningen. Själva framförandet gick huuur bra som helst! Jag var galet nervös innan. Mest för att jag, av alla människor, skulle spela piano. (Ni som känner mig sen innan vet att piano inte är mitt första val). Det var så att ingen annan kunde spela, och jag var den som typ kunde ta ackorden. Det var en lätt låt iaf (Bad romance)! Nästa framförande får det bli någon annan som spelar! Men oj vad jag har saknat adrenalinkicken av att vara på scen...
Lördag
Liite bakis, men inte så att jag sov bort dagen eller på annat sätt förstörde den. Jag och Gustav åkte på Häggviks Outlet. Jag shoppade två smycken och Gustav köpte 4 t-shirts, en kofta och en tjocktröja. Sedan skulle vi till hans familj och äta middag. Föräldrarna var och firade Valborg någon annan stans så det var bröderna + jag och (e)Lisa. Vi åt grillat kött m ljummen potatissallad. Till efterrätt blev det marängswiss (stavning och uttal någon?). Sedan spelade vi pictionary och såg film. Riktigt bra kväll!
Söndag
Idag har varit en småseg dag. Har handlat mat, och städat lägenheten. Inte så mycket annat och trots det har dagen svishat förbi alldeles för fort. Varför blir det så?
'
Nu börjar som sagt en tentavecka. Blir till att köra hårt eftersom jag har halva kurslitteraturen kvar att läsa! Voy voy..

RSS 2.0