Skor!

Åh, nu är jag nöjd. Har shoppat mig ett par skor, shorts, stickad tröja, hårinpackning, värmeskydd för håret och en mascara. När det gäller skorna hade jag verkligen sån himla tur! Har kollat runt på nätet efter ett par skor som är nått liknande kängor fast låga och nättare. Hittade några liknande på Skopunkten, dock är alla skor där i fejkskinn och håller i nån vecka i det här vädret. Sådana skor är super att köpa billigt om man ska ut på krogen med dem, då gör det inget att någon trampar sönder dem. Men nu ville jag faktiskt ha ett par skor som håller. Går in på DinSko och hittar några som är helt okej för 99kr, dock även dem i fejkskinn. Stod och funderade ett tag om jag skulle köpa dem, men valde att gå vidare. Går upp för rulltrappan och hittar då på Nilsons ett par i skinn! Dessutom för halva reapriset! Huuuur bra som helst!! Betalade 300kr för dem (de hade kostat över 1200 spänn!), och kostade dessutom på mig ett par sulor i dem så det är riktigt bekväma! Ska ta en bild sen så ni får se :)

Stan

Idag ska jag prioritera mig själv före plugg. Jag tänkte åka ner på stan och se om jag hittar någonting fint att köpa, och är det inte allt för dyrt kommer jag köpa det också! Tanken var att jag skulle kliva upp senast 8 för att vara på stan runt 10, men då jag sitter hemma och bloggar kl.9.50 i pyjamas förstår ni kanske att det inte blev som jag hade tänkt. Lyckades alldeles för bra med att vända på dygnet i helgen att det var fullkomligt omöjligt att ta sig upp i tid, just eftersom jag inte hade någon speciell tid att passa (bara mitt eget schema för min egen skull). Nu ska jag i alla fall försöka öka tempot lite så jag hinner hitta något på stan!

Dagens i-landsproblem

Och nej kusin, det är inte problemet med att hålla Ben&Jerrys perfekt smält så man hinner äta upp den (även om det i sig också är ett viktigt problem någon borde göra något åt). Mitt problem är att det verkligen är dags för mig att byta bild på fb. Har haft samma bild alldeles för länge (vill inte säga hur länge). Nackdelen när man haft samma bild i evighet är att man kan inte byta till vilken bild som helst. Om man byter varje vecka/månad skulle ingen bry sig ifall man valde en halvtaskig bild. Men då man, som jag, inte bytt på år och dar kommer folk lägga märke till den nya bilden (särskilt eftersom jag skriver om det här också!). Därför kan det inte vara vilken bild som helst. Sen bör ju tilläggas att jag inte är särskilt fotogenisk och dessutom har lätt kameraskräck. Så fort en kamera åker fram försöker jag hamna bakom den eller ler ett tillgjort leende och hoppas att ägaren till kameran fattar att bilden inte är värd att spara. Tredje alternativet är att jag gör en min, och de är ofta de bilderna som sprids. Det i sig har jag absolut ingenting emot utan jag är bara glad om jag kan glädja folk ^^. Summan av kardemumman är i alla fall att i-landsproblemet är att då man haft samma bild för länge på fb kan man inte bara byta till en flamsbild hux flux. Det kommer troligtvis sluta med att jag har kvar den bild jag har av ren lathet, och sen nån gång då det faktiskt dyker upp ett kort som även jag tycker att jag blev bra på byter till den bilden!
Bara för att bevisa att jag inte bryr mig allt för mycket kommer här bevis på min fotogeniskhet (alltid bra med nya ord):

Tulpaner

Svar på Jennys fråga:
"Proppen" är i stort sett den enda nollningen som sker för oss jurister här i huvudstaden. Det går ut på att ens grupp ska komma på ett tema, göra en hejjarramsa och schlagerlåt till det temat, skaffa massa mutor och sedan träffas på dagen och spela vollyboll mot varandra. Mutorna är till domarna och överfaddrarna. På kvällen är det en sittning där man får veta vem som vann varje kategori och efter det är det fest!

Igår var jag som sagt på R.E.A - Roligt Elakt Aktuellt. Det var över förväntan! För det första var det en middagsbiljett vi hade, och vårat bort var längst framme vid scenen! Så när showen började hade jag Anders Lundin gungande över mitt huvud ^^ Efter att ha ätit gott och skrattat konstant sa jag Hej Då till Frida, Gustav, Ma och Pa för att åka på eftersläppet till proppsittningen på huset. Träffade gänget där och hade en kul avslutning på kvällen!
Idag har varit en super-slappar-dag. För det första vaknade jag efter 11 och har sen slumrat till och från i soffan. Unnade mig ett bad med hårinpackning och scrub. Jag borde införskaffa mig en hårinpackning som jag kan använda fler gånger, och ett värmeskydd när jag plattar håret. Egentligen borde jag kosta på mig en klippning, men jag är dålig på att ta mig tid och råd till det.

Kolakakor

Det blev en sen natt för Gustav, han smsade om hämtning kl.02.30. Det är för övrigt ingen bra tid att smsa om skjuts. Då klockan är halv 3 på natten brukar i alla fall jag sova. Jag tror att han fick smsa 5-6 ggr innan jag vaknade.
Idag har ma&pa varit förbi på fika. Jag hade hunnit sno ihop ett morotsbröd och kolakakor innan de var framme, så jag hade nått att bju på! Nu blir det att slappa, sen fixa sig för att åka in till stan om 3 timmar. Det blir R.E.A på Hamburger Börs :D

Biläventyr

Min fredagskväll har bestått i ett äventyr i bil runt Stockholm för att hjälpa Anna, Therese, Malin och Gustav inför "proppen" i morgon. Själv är jag inte fadder och tänkte inte dyka upp förrän på eftersläppet, men de har en heldag framför sig! För att de skulle ha möjlighet att fixa allting behövdes en bil, och då jag inte hade nått för mig ställde jag gärna upp. Efter att vi gått på stan en sväng åkte vi hem till mig och hämtade bilen. Därefter körde vi till Mediamarkt för lite shopping. När vi ändå var i Barkarby passade vi på att äta en studentplånboksvänlig middag på IKEA. Köttbullar och potatis, bröd, dryck, efterrätt och en chokladkaka för 42kr. Hur bra som helst! Efter vi tagit oss ut från IKEA, och efter att jag kört fel vilket resulterade i lite sightseeing mellan Kallhäll och Jakobsberg, åkte vi till Bauhaus. Där blev det lite träshopping för de andra (såklart inför proppen). När vi stuvat in oss i bilen igen begav vi oss hem till Malin och dumpade och spikade ihop grejorna. Nu sitter jag hemma i lägenheten med en liten godisskål (det är ju ändå fredag!), dator och tv. Gustav är och spelar poker och jag har lovat att hämta honom i kväll/natt.
'
I morgon kommer mamma och pappa hit! De flög ner till Stockholm idag och har hälsat på en kompis nu i kväll. I morgon kväll ska vi på R.E.A, det kommer bli hur kul som helst!

Sockersubstitut?

Idag åkte jag en SL-buss som var en långfärdsbuss. Bra jobbat SL.
Annars har jag varit relativt duktig idag! Har dammsugit hela lägenheten och renbäddat. Åkte till uni och gjorde övningstentan till i morgon, dessutom läste alla rättsfall igår. Nu står maten i ugnen och jag hinner till träningen i kväll. Känns bra då jag missat två träningar i veckan. Egentligen skulle jag på en diskriminerings"dag" på huset, men ingen annan skulle dit och jag är inte tillräckligt intresserad av det för att gå på det själv, så det fick va!
Jag har för övrigt ett groteskt, konstant, stort sockersug. Och inte mår jag bättre av att Gustav fick en våg i födelsedagspresent. Vad har ni för tips jag kan stoppa i mig istället för rent socker? Och säg inte grönsaker och dipp, för det slutar med att jag äter både och istället... hmm :/

Tebax

Hej och hå. Nu var det länge sedan jag var här. Helgen bestod av massa onyttigheter och födesedagsfirande. Sen drog vardagen igång igen och jag har pluggat, jobbat och pluggat. Det blir många sena kvällar på uni den här veckan. (Tisdag- föreläsning till 18, Onsdag- Underhållningsmästeriet, Torsdag- Diskrimineringsdag till 18.30)
Planen för dagen var att vara på uni kl9. Men då jag inser att jag somnat om ett antalgånger och jag fortfarande ligger i sängen kl.8 är det bara att hitta på en ny plan. Så nu ska jag röja lite i lägenheten, duscha och sen åka till uni!
Roligare inlägg är på g. Nån dag då jag känner att det finns både tid och lust. Håll ut!

Tårta, på en torsdag?

Som min vän Linn skrev för ca en vecka sedan så måste man få vara äcklig ett tag efter träningar. Nu har jag varit äcklig i 45 min och det börjar kännas ganska lagom. Efter det här inlägget blir det en dusch och sen bums isäng!
'
Efter skolan idag handlade jag lite bakgrejor på vägen hem för att när jag var hemma börja med att göra en tårta. Gustav fyller år på lördag och efter många om och men har hela familjen nu bestämt sig för att fira honom och Anton på söndag. Därför tårtan. (Dock när jag bakade den var planen att de skulle firas imorgon fredag.. Som tur var är det en sån tårta som bara blir godare ju längre den får stå i kylskåpet!) Sen passade jag på att baka semlor också! Sådant gott är alltid bra att ha i skafferi och frys den här tiden på året. Imorgon ska jag se till att baka lite muffins. De jag bakade förra helgen är snart slut, och sedan är det ju som sagt en födelsedag på g. Någon som har nått förlag på nått man kan hitta på på lördag? Vad skulle du vilja göra om det var din födelsedag? Gustav har sagt att han vill spela tv-spel, och eftersom det är hans dag är det han som bestämmer. Så jag måste alltså komma på något som lockar mer än tv-spel... Hjälp?
'
Något mindre roligt är att min blåsa under foten, och jag skojar inte när jag säger att den är större än en femkrona, har gått sönder helt nu. Stort tack till den som uppfann Compeed!

Underbara SL. Kan det bli mer fel? Jag gic...

Underbara SL. Kan det bli mer fel? Jag gick ut imorse och stod vid busshållplatsen 09.05 och väntade på bussen som skulle komma 3 min senare. Den dök såklart aldrig upp. Nästa avgång var 09.23, den bussen kom 09.25. När vi kommit till Kärrdal ska en skolklass på, woho.. Kommer iaf fram till Danderyd 09.45. Då visar det sig att tunnelbaneavgågen 09.46 är inställd. Får vänta 7 minuter. När Det tåget väl kommer iväg stannar det i bergshamra pga sprängningar med citybanan. Nu är jag sen. En resa som ska ta 30 min tog över 60... Hejja sl.


Äpplen

Sitter här vid köksbordet och äter frukost i lugn och ro. Dock började jag höra lägenhetsljud som jag inte känner igen. Det var inte post som kom, ingen granne i trapphuset eller något annat vardagligt ljud som brukar finnas här i huset. För att inte skrämma upp mig själv satte jag snabbt på spotify. Hör jag inte ljudet finns det inte! (Jag tror att ljudet kommer från att de håller på att relina tvättstugorna, vilket vore himla dumt att skrämma upp sig själv för, men jag är inte säker!)
'
Igår var det Alla Hjärtans Dag. kan inte påstå att jag är så mycket för den dagen. Jag uppskattar ju mer om Gustav skulle hitta på något vilken annan dag som helst, för då blir det en överraskning. Men å andra sidan behöver man inte slopa dagen helt. Jag lyxade till gårdagen med en enkel efterrätt. Turkisk/grekisk yoghurt som blandas med lite honung och vaniljsocker, vilket sedan läggs över div bär eller frukt. För mig blev det hallon och kiwi. Mums :)
'
Jag har för övrigt börjat äta jättemkt frukt som mellanmål. Gärna äpplen nu då jag har lärt mig äta skrutten också. Kärnorna smakar faktiskt lite mandel! "Ett äpple om dagen håller doktorn borta". Man kan ju hoppas iaf!

Som en söndag ska vara

Denna dag har varit en lugn och skön söndag. Sovmorgon, frukost serverad framför tvn. Pluggade lite grann. Drack kaffe och åt mina söta cupcakes. Sen för att kompensera hade jag träning. Efter träningen lyxade jag till det med ansiktsmask och en skönlitterär bok i badet samtidigt som Gustav var och handlade lite. Han är bäst :) Efter det har jag bakat ett rödbetsbröd (ska bli intressant när det är färdigt). Dessutom har jag varit och hämtat upp mitt SL kort. Efter förra gången jag tappade det har jag nu skrivit namn och telefonnummer på kortet. Så imorse fick jag ett sms av en tjej som berättade att hon hade mitt kort. Himla tur det! För jag hade inte behövt kortet förrän imorgon, vilket innebär att först imorgon skulle jag springa runt som en galning och leta kortet. Nu har jag det i alla fall, och jag måste komma på något vettigt ställe att ha det på, så jag alltid har det med mig. Det som komplicerar saker är att jag byter jacka, börs och väska lite om vart annat.
'
Här får ni en bild på mina citroncupcakes!

Temlor

Idag har jag bakat supersöta cupcakes och semlor. Semlorna tog jag och Gustav en promenad till hans föräldrar och bjöd på. Vi är fortfarande kvar här då han bjudit in oss på middag också, tydligen var han inte alls särskilt sugen på maten jag planerat?! ;)
Fick veta att det gick något program om Täfteå loge i tisdags på SVT. Efter att fått det beskrivet för mig var jag bara tvungen att se. Så jag, Gustav, Viktor och Helena har suttit och sett på det på svtplay. Programmet heter Dansbanan i Täfteå och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Mest skratt blev det, men jag kan inte påstå att den bild av Umeå som beskrevs är något att vara stolt över. Det var som Täfteås version av Ullared och Böda camping. Alla från Umeå som tycker att de är en del av dansbandsvärlden tycker jag ska gå in på svtplay och se om ni känner igen er. Sen kan jag meddela att det ska sändas fyra avsnitt till.
'
http://svtplay.se/t/150021/dansbanan_i_taftea

Bästaste älsklingen

Så här såg det ut när jag vaknade i morse, tittade ut genom köksfönstret och insåg att jag måste gå till jobbet.
'
'
När klockan var runt 12.30 var det flera på jobbet som lyckats ta sig dit, men inte särskilt många barn. Så istället för att klamra mig kvar till 17 och göra ingenting slutade jag då. Gick till ICA och handlade lite fredagsgodis sedan var det bara att promenera hem igen. För SL tyckte fortfarande inte att det var okej att börja med busstrafiken, trots att vädret såg ut så här:
'
'
Nu skiner solen och det blåser svinkalla vindar. Himla mysig att sitta inne i soffan.
Dessutom har jag världens bästa pojkvän! Han var hemma väldigt tidigt från jobbet idag så han har städat hela lägenheten! Hur bra har jag det inte? :D

Okej då..

Idag får jag väl säga att jag inte riktigt tycker om snön.. Men mest tycker jag inte alls om SL. Idag är i stort sett ALLA bussar inställda pga vädret. Dessutom gröna linjen, pendeltågen, alla tvärbanor. Så sammanfattningsvis är det bara blå och röda linjen som fungerar av HELA SLs trafik.
Awsome, jag måste ut i snöstormen och gå till jobbet.

SNÖ

Det snöar. Det är inte storm. Det snöar blötsnö. Inte vräker ner. Det snöar. Två dm snö och plogbilarna brukar susa runt kvarteren, men inte här. Här finns det för mycket vägar. Stora vägar går före små vägar. Dessutom skulle ingen som kan köra traktor få för sig att göra det den här tiden. Inte gratis. Inte nu. Allt har ett pris.
Så fort det snöar slutar allt att fungera. SL - kaos. Personbilar - i diket. Personer - blöta och arga. Jag var en av de personerna idag, men till skillnad från i stort sett alla var jag inte arg på snön. Snön har inte gjort något, den bara faller och gör allting vitt och fint. Det jag blir arg på är kaoset. Ingen tänker på någon annan, alla tänker på hur arga de själva är. Det snöar varje vinter, men SL är ändå seg på att hantera det. De som kör bil måste fatta att man kan inte köra för fort när vädret är så här. Om alla förstod att det handlar om samhället skulle ingen blir arg på snön. Snön faller, lär dig hantera det. Hjälp till att skotta istället.

För att jag ska komma ihåg min blogg uppda...

För att jag ska komma ihåg min blogg uppdaterar jag nu på bussen! Är på väg till jobbet vid Sollentuna C, ska jobba två timmar idag, och sen hela dagen imorgon. Alltid bra med en extra inkomst :) Igår var första kvällen på länge som jag var hemma relativt tidigt. Då passade jag på att baka bröd! Det är lustigt ändå, på tunnelbanan hem tänkte jag inte "Gud va skönt, då kan jag lägga mig i soffan och göra ingenting" utan jag tänkte "okej, jag är hemma runt 19, då hinner jag iaf baka bröd!" .. Nu är jag framme!


Sis

Pratade precis med Kajsa, hon sitter nu i bilen på väg upp till Umeå. Tyvärr är jag på universitetet när hon kör igenom Stockholm. Dålig timing att inte ha något schemalagt de senaste två dagarna, men nu när hon åker hem har jag dubbla pass i schemat. Föreläsning + seminarie.
Nu ska jag äta upp min gröt, packa väskan och bege mig.

Västervik

Uppdatering av min helg. Det har en tendens att bli så nu för mig, får se till att ta mig i kragen och skriva lite under helgerna också!
Fredag
Efter föreläsningen åkte jag ner en snabbis på stan med några i klassen, shoppade mig ett par leggings och sedan skyndade jag mig hem igen. Väl hemma berättade Gustav att vi inte alls hade bråttom. Så jag tog det lite lugnare, bytte om och sen åkte vi till Wiklundhs. Där blev det födelsedagsfest ggr4. God mat, tårta och charader. Himla roligt!
Lördag
Började dagen med IKEA. Gustav satt i bilen och jag sprang in för att skaffa en soffklädsel. När jag var ute igen började vi åka mot Västervik, kom fram runt 17. Där var det planerat inflyttningsfest för Christopher, och vi anlände mitt i förberedelserna. Det var verkligen en jättefin lägenhet! Till middag blev vi bjudna på lyxpizza och kvällen bjöd på bål. Fick träffa Christophers arbetskamrater och umgås massa med syster. En riktig bra kväll :)
Söndag
När vi alla vaknat blev det en filmdag. Jag åt resterna från min pizza till "frukost" och efter två filmer blev det pastasallad till lunch. Kajsa gjorde inte många knop och Gustav slumrade lite i soffan. Christopher var duktig och fixade lunchen. Vid 16 kände jag och Gustav att det var dags att åka hem, det tar ju ändå ca 4h att bila. När vi kom hem blev det varma mackor till middag och en tidig kväll.
Idag
Dagen började med att jag fick sovmorgon till 8. Och tur var det, för jag hade nog svårt att ta mig upp då! Började med att göra några ärenden på banken och efter det begav jag mig till uni. Där pluggade vi i gruppen fram till 15.30. Så himla skönt att vara klara med frågorna i tid! När jag kom hem åkte jag och Gustav och handlade, och sedan fick jag skynda mig med middagen eftersom jag hade träning kl19! Då jag inte tränat på nästan en vecka kändes det bra att dyka upp igen. Nu sitter jag och väntar på att mitt nagellack ska torka ordentligt. Det sämta som finns är när man målat naglarna på kvällen och vaknar med kuddavtryck i lacket på morgonen. Ett av de värre i-landsproblemen ;)
'
Juste! Jag har dessutom bytt abonnemang nu. Från och med imorgon har jag Telia, så alla som har Telia kan ringa billigt till mig, och ni som inte har det får kosta på er ett samtal med mig nån gång :D

Jag är ju sämst.. Idag är andra dagen jag ...

Jag är ju sämst.. Idag är andra dagen jag försover mig. Som tur var ringde pappa och väckte mig och frågade om jag ringt honom. Det hade jag inte, men det var tur för mig att han trodde det! Nu är jag i alla fall på väg till uni, och jag kommer komma fram i tid :)


Sport att dricka?

Jag han ändå det mesta jag planerat idag. Det blev brödbak nu ikväll istället för i morse, ett enkelt bröd som bara var att sno ihop och in i ugnen, så jag får frukostbröd i morgon.
'
Just nu sitter jag och kollar på något brittiskt program om deras alkoholvanor. Helt galet vad folket dricker där! Nog för att vi är rätt bra på att supa här i Sverige också, och jag tycker att det är kul att försvinna i dimman någon gång per månad. Men där är det tydligen så att varje helg hittar ambulanspersonalen (oftast) tjejer utanför klubbar i deras egna spyor/urin och i värsta fall har de även bajsat på sig. Det är okej att bli onykter, men att dricka så man inte kan kontrollera sin egen avföring är bara tragiskt. Vi här i Sverige kanske borde vara lite på våran vakt, då vi gärna anammar andra länders dryckeskulturer, för det där är inget någon önskar!

Idag försov jag mig

Men jag försov mig bara från min egen planering. Tanken var att jag skulle vara inne i stan nu, men istället sitter jag hemma med gröttallriken. Egentligen hade jag tänkt baka något enkelt bröd också, men det får bli en annan dag!
Nu ska jag iväg och vara duktig, shoppa födelsedagspresenter och sen till uni för plugg!
För er som tyckte om förra klippet (backing up) så kommer nästa här!

Update

Nu har det varit dött här ett tag. Har som inte riktigt vetat vad jag ska skriva, och har heller inte tagit mig tid för det. Därför kommer här en update om min helg:
Fredag
Mysig hemmakväll. Var helt slut efter att ha pluggat och jobbat två heldagar så det var himla skönt att inte ha någonting planerat. Dessutom lyxade vi till det med att beställa pizza eftersom ingen av oss kände för att laga mat.
Lördag
På dagen åkte vi och storhandlade på Ica Maxi. Vi och alla andra i Sollentuna. Då det är kö för att få betala när man har självscanning, då är det mycket människor. Efter det packade jag träningsväskan för laget hade fått en träningstid i en inomhushall på Bosön. Senast jag var på Lidingö var säkert 9 månader sedan, och då fick jag skjuts av Gustav dit. Nu skulle jag köra själv. Som tur var möttes vi upp i Helenelund innan och jag kunde följa efter några bilar, för jag kan inte påstå att jag hittar såååå bra. Det var nog den läskigaste gången jag kört bil, övningskörning inräknat. Folk kör som galningar här nere och jag gasade på för att försöka hinna ikapp bilen jag följde efter. Har ingen aning om hur vi tog oss från Helenelund ut på e18, och därefter valde bilen jag följde efter att köra genom stan. Jag har aldrig kört inne i stan tidigare av den anledningen att jag vill inte. Där inne var det så mycket bilar att jag tappade bort bilen jag följde, men då var det skyltat så jag följde dem istället. Dessutom hade jag två 16åringar ur laget med mig, så jag kunde ju inte visa att jag var osäker! Det är ju sjukt läskigt att åka med en som kör osäkert. Jag hittade i alla fall dit och hem utan komplikationer, och jag har bevisat för mig själv att det är möjligt att köra bil inne i stan, även om jag fortfarande lämnar det till Gustav.
Söndag
Återigen träning, men vi var så få att vi skippade den. Det är inte kul att träna när man bara är 5 st. På kvällen var vi bjudna till Gustavs morbror för att fira hans födelsedag i efterskott. Som alltid är det himla roligt när Wiklundhs börjar berätta div historier. Dessutom spelade de "Backing up song". De hade visat den för mig för någon vecka sen och jag har nynnat på låten sen dess! Så här får ni det också. Låten grundar sig på en intervju med en kvinna som varit med om ett butiksrån.

'
Måndag
Började med att tvätta, sedan var jag inne i stan kl9 för att laga mina naglar och sen på uni kl.12. Efter en föreläsning var jag hemma igen. Då kom syster förbi på middag eftersom hon bilade ner till Västervik. Sen hade jag träning, boxning med laget. Skitkul! :D
Idag
Nu ska jag borsta tänderna och skynda mig till bussen! (Fortfarande nynnande "i'm backin up backin up backin up backin up, cuz my daddy tought me good..."

RSS 2.0