Valborg

Sista maj är det idag, och jag har varit effektiv. Har varit förbi hos arbetsförmedlingen och um, var hemma före 12. Då var dessutom Gustav hemma eftersom det är röd dag. Sen tvättade jag medan Gustav försökte deklarera. Dessutom har jag suttit ute på balkongen och läst. Dock var vädret mulet, men det var varmt!
'
Efter att ha lagat och ätit middag gick jag och Gustav ner till Edsbergs slott för att kolla på majbrasan. Det var skönt att komma ut trots mördarsniglar och jättepaddor, men brasan var inte mycket att hurra för. Ett spelmanslag (ej särskilt bra tyvärr) spelade tre låtar, sedan tände de brasan och all deras publik försvann till den. Efter en kvart var det över. Då gick vi hem igen.
'
Nu har Gustav diskat klart (puss) så det blir godis och mys i soffan :)

Dålig reklam..

Hur kommer det sig att jag lyckas få bredbandsbolagets reklam på hjärnan hur lätt som helst? Igår när jag gick isäng snurrade det runt i huvudet, men inte hela låten. Bara de fyra första raderna:
Tv med ett utbud som slår det mesta
Och hundra megabit bredband till dom flesta
Lägre avgifter när jag ringer Jens
Jag surfar mobil helt utan gräns
Och så försöker jag förtränga det.. men en liten stund senare börjar det från början igen..
'
Nä nu ska jag dricka upp mitt te, förtränga bredbandbolagets klatchiga reklam och se klart på criminal minds

Snart är det maj

Igår var det afrikansk dans med laget, riktigt kul! Men idag har jag himla ont i ryggen.. det känns för en otränad människa då man kör igång och tränar regelbundet. Dessutom tar afro riktigt mycket på baksidan av kroppen. Borde försöka stretcha lite idag för det är träning ikväll igen.
'
Annars idag har jag inte så himla mkt planerat. Sover fortfarande bort halva dagen känns det som. Nä jag ska nog försöka läsa ut min bok innan jag måste lämna tillbaka den.
'
Ingen som har någon idé på vad man kan hitta på på valborg?

trötter

Jag har börjat sova hur mkt som helst! Just nu sover jag 10-11 timmar per natt.. Senast jag sov så mkt flera nätter i rad var när jag gick på högstadiet. Nu brukar jag klara mig med iaf 9 timmar (vilket fortfarande är mycket sömn) och känna mig utsövd då. Undrar varför min kropp känner att jag behöver så himla mycket sömn nu?..

Idag ska jag skriva nått cv, sen bara ta det lugnt och sitta och läsa på balkongen (om vädret tillåter). Ikväll blir det afrikansk dans med laget.

tisdag

Nu är köket färdig-fogat, gjorde klart det sista idag. Sen har jag farit ner till centrum och försökt få lite inspiration till lägenheten. Det gick inte superbra eftersom allt man hittar, vare sig det är en lampa eller en tavla, är svindyrt.. Annars har dagen varit rätt lugn. Ikväll är det träning, och det känns som om det kommer vara bra för kroppen :)

Fotboll!

Igår var det match, och trot eller ej men jag spelade från start! (div 5). Men sjukt vad ont jag har i kroppen idag. Att träna fotboll är verkligen inte samma sak som att spela match. Jag har blåsor på fötterna, träningsvärk i hela kroppen och ömmande mage och huvud (bollen är av någon konstig anledning mkt hårdare på match). Men det är så det ska va! Jag spelade hela första halvlek och halva andra. Så jag är riktigt nöjd! Trodde knappt jag skulle ta mig igenom första halvlek. Dock kan jag inte påstå att jag var på tå i andra halvlek, benen var riktigt tunga då! Hursomhelst så vann vi iaf med 4-2.

Idag ska jag försöka ta mig ut på en ordentlig promenad för att mjuka upp hela stela jag. Sen ska jag försöka foga lite i köket och baka bröd. När detta är gjort hoppas jag att molnen som finns på himlen nu har försvunnit så jag kan sätta mig på balkongen och läsa :)

Juste förresten!
Igår på matchen fick jag årets två första myggbett! Hur kan de leva nu? Dock var det av några konstiga mutantmyggor. De var groteskt stora, säkert 5 gånger så stora som de vi har uppe i Norrland! Helt sjukt.. Tänk er en liten skrank som bits.

Balkongen

Nu har jag och Gustav shoppat igen! Såhär ser våran balkong ut nu. Jag är riktigt nöjd!
'
'
Nu är det bara blommor och växter som behövs!

Kort uppdatering

Just nu står älsklingen och diskar undan middagen. Jag sitter i soffan med ett glas vin och choklad. Snart vankas det popkorn och mys framför tvn.
'
Imorgon blir det kanske shopping av balkongmöbler och sen fotboll!

Möbler

NU har äntligen min blogg bestämt sig för att uppdatera sig för alla ^^


Idag har jag och Gustav varit och kollat på möbler till balkongen. Dessutom blev det lite småshopping på hemtex m.m. Vi har iaf bestämt oss för en möbelgrupp som fanns på Plantagen. Då vi inte har världens största balkong ryms ju inte vad som helst, men denna får plats! Tror det kommer bli bra :)
Fast de vi kollade på hade även kuddar i ryggen .

Musikhörnan

Idag har jag och Gustav städat ordentligt, så här får ni se hur vår musikhörna ser ut nu!
'

'

tyvärr

Tyvärr Jenny, jag vet inte hur man trycker print screen på den här datorn. Jag kan inte visa... Och pappa, har jag lyckats ändra den vita texten? I och med att det fortfarande inte har uppdaterats för mig kan jag inte se vad jag själv gör på kommentarsidan ^^
Aja, ett i-landsproblem som jag kan leva med.

Hm.. jag måste tvätta idag. Hoppas det finns någon ledig tid.

regn och rusk

Tydligen vill min blogg inte uppdatera sig för alla, men ha tålamod, snart kanske den har bestämt sig för att låta alla se ^^

Idag har jag promenerat runt i regnet till fler skolor/förskolor. Hoppas någon ringer snart! Annars kan jag inte påstå att det har hänt så himla mkt här nere. Men det är rätt skönt :)

Ny layout?

Jag tränade, och jag mår bra! Hostar lite, men det kan bero på att det blev minusgrader mot slutet. Åh vad jag verkligen behöver sånt här. Skulle jag ha farit till ett gym ikväll hade jag aldrig tagit mig iväg, då hade jag legat kvar i soffan och tyckt synd om mig själv. Men nu när jag har börjat i ett lag kan jag ju inte träna en gång och sen inte dyka upp för att "jag orkar inte". Så jag tränar! och det känns himla bra :)

Förövrigt har jag gjort om min blogg, men jag ser det inte. Märker någon av er en ny layout? På inställningarna är det "det nya", men när jag går in på min blogg ser det ut som förut. Hmm...

puck..

Snoret rinner och jag är hes. Jag som vill träna ikväll! Ska jag chansa att min kropp håller och fara? Jag har faktiskt 8 timmar på mig att bli frisk. Eller ska jag ringa till tränarna och säga att jag efter en träning har blivit förkyld? Är inte pepp på något av det faktiskt. Eller jo, jag vill hellre träna. Men jag vill inte hosta som en galning under tiden. För jag låter väldig hes när jag pratar även om jag känner mig pigg i kroppen. Åh, jag har inte tid med sjukdom nu.. kan ju inte ringa runt till olika rektorer och låta som en som röker tre paket om dagen. Vem anställer en då? Nä nu ska jag gå och snyta mig och göra en till kopp te.

Helgen

En riktig slapparhelg har det varit, och det har behövts. Jag tror tyvärr att jag har dragit på mig en förkylning, för halsen ömmar och snorpruduktionen har ökat. Jag har inte tid med det!
'
I lördags var jag och Gustav på Ikea och köpte en till bokhylla, på Media Markt och köpte en dammsugare, och på en musikaffär och köpte gitarrhållare. Så nu börjar vår musikhörna likna något! Ska piffa det sista och sedan ta en bild så ni får se :)
'
Idag skiner solen så jag ska göra mig en kopp te och sätta mig på balkongen och läsa Sookie Stackhouse novels (dvs true blood böckerna).

skatteåterbäring?

Igår fick jag mitt deklarationsbrev. Eftersom alla jag pratat med fått tillbaka massor var jag lite spänd när jag öppnade. Kommer jag har råd att köpa nå snygga möbler till balkongen? Eller ska jag spara pengarna? Om det inte är så mkt kanske jag kan köpa lite smågrejor till lägenheten... Så gick mina tankar tills jag läste det som stod.
Beräknat belopp som du ska betala (exklusive ränta) = 539
Så jäkla surt!!
Kan inte de räkna ut hur mkt man ska betala i skatt under året som går? Måste de snåla så man behöver betala extra såhär i deklarationstid?! Jag hade hellre betalat 3000 extra under året och fått igen 2500 nu istället.. Aja det finns inte så mkt mer att göra än att betala den där purskans femhundringen..

Annars så var jag jätteduktig igår. Jag gick runt till 5 förskolor i området och lämnade cv, jag ringde telefonbanken och fixade med ppm fonderna(?)/orangea kuvertet så nu har jag nån som fixar det där gratis åt mig tills jag är 30 år. Ringde även till um för att få ett recept härifrån istället för att ha det i Umeå. För i Umeå betalar jag 310kr för 3 månader, får jag ett recept härifrån kostar det mig 30kr för 3 månader. Lätt värt! På eftermiddagen hade jag tvättid. Totalt hade jag och Gustav samlat på oss tvätt som efter sortering resulterade i 7 olika maskiner! Som tur var blev inte alla fulla, det hade jag aldrig orkat bära. Sedan blev det hemmagjorda köttbullar och stuvade makaroner till middag :)

Idag for jag in till centrala Sollentuna, skaffade lånekort på biblioteket, lånade böcker (som om jag inte har nog redan), kopierade fler cvn, shoppade en toalettrullshållare och handlade lite mat. På väg hem missade jag bussen precis, men då det bara tar en kvart att invänta nästa och solen sken gjorde det mig ingenting!
Ikväll väntar träning och jag lär nog vara riktigt mör imorgon! Önska mig lycka till!

Mer fix!

Idag har jag varit på min första fotbollsträning. Fast det var som ingen träning, utan det blev bara att vi la konstgräs. Lite surt att inte få röra i någon boll, men det var iaf himla skönt att ta sig ut och göra något! På torsdag blir det riktig träning! Hoppas jag överlever ^^

Jag och Gustav har fixat lite mer i lägenheten nu, fått upp några hyllor i vardagsrummet. Dessutom har jag glömt att visa hall-lampan som vi fick upp förra måndagen :)
'
'
Till helgen blir det IKEA igen, ska skaffa en till "expedit" bokhylla till musikhörnan :)

Fixa och dona

Igår fixade jag gardiner till vardagsrummet, och jag "sydde" upp dem i köket. Dessutom satte jag upp insynsskydd på balkongen, handlade och städade lite.
Såhär ser vardagsrummet ut nu:
'

London!

Förra veckan försvann jag och Malin till Storbritannien för att få umgås med vår älskade Klara! Resan var verkligen hur underbar som helst! Dessutom hade vi tur med vädret. Första dagen duggade det lite, men resterande dagar var det strålande sol :D



Istället för att skriva feta inlägget får ni se på resan i bilder istället!
'

Jag och Malin började onsdagen med en gratis guidad tur runt i London då Klara var tvungen att jobba fram till ca.13.
'
'
Sen kom Klara in till stan och vi gick runt och shoppade lite.
På kvällen gick vi ut tillsammans med Klaras londonvän Charlotte, på Roadhouse och kom hem nån gång tidigt på morgonen. Riktigt lyckad kväll!

Dagen efter blev det mer sightseeing, såg Piccadilly Circus och promenerade i Notting Hill.
'
'
Dock tog det rätt lång tid innan vi åt någonting, så såhär trötta var vi alla innan vi satt oss ner och åt på ett fik i Notting Hill.
'
'


På fredagen var det återigen strålande väder så vi kände inte för att springa runt halva London igen utan vi stannade i Richmond i en mysig park och njöt av solen och sällskapet! Vi åt glass och fish&chips och annat onyttigt.
'
'
'
På fredagkväll begav vi oss till Fridays, en bar där Charlotte jobbar. Vi satt där och hade det trevligt och fortsatte senare till Roadhouse igen. Som tur var blev kvällen lugn och inte lika sen.

Lördagen, sista dagen, for vi och kollade in Camden Market. Det fanns hur mkt som helst så vi blev nog alla lätt överväldigade. Innan bussen hem blev det en kaffe på Starbuck's, och tur var det för tåget var inställt för dagen så trafiken tog lång tid!
'
'
Kaffet (plus lite sömn under veckan), gjorde oss alla lätt höga på koffein så jag tyckte lite synd om våra medpassagerare ^^


Lördagkväll började vår resa hem till Sverige igen, kom hem till Sollentuna vid 02.30 på natten.. Men oj så bra resa det var!

LONDON!

KLARA, HERE WE COME!
I söndags pratade jag med Malin som sa att vi skulle bila ner till Stockholm vid 7-8 tiden på måndagsmorgonen. Då befann jag mig i Övik, skulle hem till Umeå och pack och hinna ta mig till Nordmaling. Som tur var skulle malins föräldrar in till stan så jag fick åka med dem söndagkväll. Sov en natt i nordmaling.. eller ja.. innan malin hade packat klart var det inte så många timmar kvar att sova ^^
Vi kom ner till Sollentuna igår vid 5-tiden i alla fall. Jag packade om en del och lagade middag. Vi alla var rätt trött så det blev en tidigt kväll.
Idag har jag och Malin hunnit en sväng i Sollentuna Centrum, och packat det sista! Om drygt en timme ska vi börja åka till Skavsta och vid 20-tiden (lokal tid) ikväll är vi i LONDON! Ska bli så himla kul att träffa Klara! :D

Skule

Idag har jag och pappa farit iväg till Skuleberget och åkt slalom, så nu är jag lite mör i vaderna (av alla ställen), och pappa är jättemör i låren. Riktigt kul var det att åka iaf, trots att det var dimmigt. Man såg inte de små olikheterna i snön så himla bra, så när man blev lite trött mot slutet kändes det lite farligt att åka. Dessutom är folk väldigt duktiga på att ställa sig och vila eller prata med varandra mitt i backen! Vad tänker människor med egentligen?

Nu är det snart middag. Kusinerna kommer hit till fälle vid 16 :)

Långfredagen

Igår hade jag det supermysigt hos Jenny, och om ni vill se vilken syn som mötte mig när jag klev in genom dörren kan ni kolla på rydelius.blogg.se ^^ hehe. Vi fikade, pratade, Jenny öppnade presenter och jag förde över massa true blood till jenny och linn. Nu har linn det hon gör under påskhelgen!

Idag bär det av till fälle! Trot eller ej men jag har suttit klar sen kl.10 och mamma och pappa är de som springer runt i sista minuten. Det kan bero på att det är så himla lätt att packa när man bara har några få klädesplagg med sig (och inte hela garderoben).

aprilapril

Ny månad, tiden rusar iväg!
Läste ni VK imorse? Dagens skämt måste ju vara det på familjesidan. En pappa, fyra olika mammor, fyra söner (som var förvånansvärt lika varandra) som föddes inom en månads intervall. Nä, hade det varit på riktigt hade jag nog blivit arg. Men idag är det första april!

I söndags läste jag i mitt horoskop att jag kommer ha bra koll på min ekonomi den här veckan. Och att jag inte ska kolla till sakers pris utan vad de egentligen är värda. Det stod att jag fick unna mig saker. Så det gjorde jag igår. Jag köpte en ansiktskräm på Makeup store. Sen ringde syster och frågade om jag ville köpa shampoo och balsam från frisörbussen. Sure tänkte jag, nu shoppar jag på. På kvällen kom hon hem med det jag köpt och tro mig, jag kommer inte behöva köpa nytt på väääldigt länge.
Flaskorna är på 1500ml. På bilden ser ni dem brevid en vanlig sprite-flaska på 50cl.
'

Ikväll ska jag till Jenny och fira att hon fyller 21 imorgon! Linn ska även dit. Vi tre kommer nog få en riktigt bra kväll! :)

RSS 2.0