Två i ett

Tydligen krånglade min dator ordentligt igår, för jag trodde att jag hade publicerat det här inlägget:

 

"Min dag började i chockartat tempo, det kan man inte tro mitt i semestern! Vaknar av mig själv efter 6 timmar sömn (varför?), äter frukost och skjutsar syster till grubbe. Direkt hem och torka golvet i köket. Sen ringer jag mormor och morfar och meddelar att jag är på väg till dem med strömming. For dit, var trevlig och drack kaffe, fick med mig jordgubbar på vägen hem. Då ringer jag jenny (eftersom hon ringde precis när jag kom fram sa jag at jag skulle ringa upp), och vi bestämmer att "

 

dessutom hade jag skrivit mkt längre.. Jag behöver verkligen en ny dator! Det jag hade fortsatt skriva var typ att jag hade en superstressig förmiddag igår, och sen låg jag på stranden med Jenny, Inger och Patrik. Att jag var osocial med min ljudbok och att jag och Patrik badade :)

 

Sen igårkväll var mamma och pappas kompisar på besök, så det blev go-middag och jag åt såklart alldeles för mkt. Men jag och Jenny tog en promenad bland myggen på kvällen och förhoppningsvis försvann lite av kladdkakan jag hade tryckt i mig till efterrätt. Sen kollade jag och Jenny på resor, och det börjar klarna en hel del nu. Dock är vi lite tidiga eftersom det är för tidigt att boka flyg. "du kan endast boka 329 dagar i förväg"... hmm..

 

Nu sitter jag iaf på jobbet igen, efter nästan två veckors semester. Tidigare idag var jag och Linn ute på en golfrunda i Sörfors, och det gick faktiskt riktigt bra. För oss båda :). Det ett äldre par som också hade bokat in sig på våran boll.. och ja, jag kan ju inte påstå att de glänste direkt. Hon slog säkert dubbelt så många slag som mig.. och jag har 36 i hcp vilket jag spelade på. Men det var kul iaf! Vi måste ut snart igen och spela om vädret tillåter. Vi avslutade våra 9 hål med en lunch på Max. Sen var det bara för mig att fara hem, packa om, duscha och bege mig till där jag är nu.


Nobels testamente

Äntligen sol! som jag har längtat! därför kände jag mig tvungen att lägga mig ute och pressa lite. tror inte att det gav något, men jag har iaf försökt. Sen har jag varit lite effektiv också! Jag har rensat lite i landet, satt upp något ärtskidorna kan klättra längst. Jag har målat bänken på bron. Jag har klippt gräset (vilket resulterade i myggbett och ett stort blåmärke på hälen). Jag har börjat lyssna på ljudbok, som jag har gått runt med hela dagen. har en lite väska som hänger runt halsen - det ser hur töntigt ut som helst! men nu är jag fast så jag måste ju lyssna klart :) Sen har jag städat toan. Och jag har gått på en långprommis med Jenny.

Imorgon har jag lovat att skjutsa Kajsa till grubbe, och fara förbi till mormor och morfar. Sen om det är bra väder far jag och Jenny till Södervik. Andra dagen på stranden iår. Helt sjukt va lite jag har badat! Jag har inte ens varit på Fälle nån gång i sommar! :/ Galet vad tiden flyger förbi..

kajsafilm utan kajsa

ikväll satt jag, kajsa, mamma och pappa och såg på "a cinderella story". en riktigt kajsafilm. dock var kajsa så trött (hon klev upp vid 6 imorse för att jobba på salteriet) så hon såg typ 30 min sen gick hon och la sig. vilket lämnade oss andra kvar vid tvn och då hade man fastnat tillräckligt att vi ändå såg klart filmen. jag kan inte påstå att den var bra. men den var helt lagom eftersom ingen av oss orkade med något djupt :P

annars så har jag idag  bestämt mig för att börja betala för att träna. för tydligen gör jag det ju inte annars! träna alltså. så nästa vecka ska jag fara och köpa mig ett kort. tror det blir på medley eftersom jag även kan simma där. önska mig lycka till!

hur man våldgästar sina vänner

1. du åker till jobbet och märker att någon redan är där eftersom ni tydligen har bytt pass men missförstått varandra om vilken vecka.
2. du åker från jobbet och tänker "vad tusan ska jag göra nu"
3. inser att det finns ingen person hemma i huset
4. tänk på dina vänner som inte jobbar kl.9 en måndag
5. ring och väck den som bor närmast och meddela att du är på väg

Detta fick Linn utså idag vilket jag tycker att hon klarade riktigt bra! (Speciellt med tanke på att jag var sällskapssjuk och på dåligt humör). När hon väl hade duschat och fått på sig kläder gick vi ner på stan och åt lunch. Sedan ville hon kolla på skor. Och vad kan det ha resulterat i? Såklart. Jag köpte 2 par skor. Ett par bruna med kilklack (jag vet att jag inte behöver fler klackskor, men jag tycker om dem), och ett par lila vanliga vardagsskor.

När jag kände mig nöjd med att våldgästa Linn begav jag mig hemåt för att röja lite. Sedan kom Frida och Elle förbi på middag. Hur mysigt som helst :) synd att vi ses allt för sällan..


Nä, det har varit en riktigt bra dag. Det trodde jag inte när jag vaknade imorse :)


.

jävla bitch
att det finns sådana människor...

när ett fullt hus töms på folk smyger ensamheten sig på..

Just det, ensamt är vad det är just nu. Om man bortser från flugan som för närvarande har slutat surrat runt mitt huvud och satt sig i nederkant på skärmen för att tvätta bakbenen. usch..

Har lämnat Gustav på flygplatsen, och i samma veva tog familjen sitt pick och pack och begav sig ner till övik. Allihopa. För typ 2-3 dagar, men ändå :P

Imorgon blire jobb igen (nej), och sen tittar kusin och elle förbi :) (ja!)

Måste förövrigt hitta en födelsedagspresent till Klara! Hon blir ju tjugo på tisdag, och har såklart ingen aning om vad hon önskar sig ;P

semester

jag vet att det har varit segt med uppdateringar nu, men när älsklingen har semester känns det viktigare att få umgås med honom än att sitta och uppdatera bloggen. så himla många läsare har jag ju inte direkt heller, haha :P

nu i veckan har jag iaf hunnit med en del. var och såg harry potter i tisdags. helt okej film, inte super, men det är ju ingen film om man jämför med böckerna.. men om man jämför den med de andra filmerna var det helt klart ett steg i rätt riktning! i onsdags åt vi middag ute i vännäs, på torsdagen spelade vi golf i bjurholm. sjukt vilken jobbig bana, men rolig :). igår hyrde vi "allt flyter" och bara myste framför tvn med massa godis. idag har vi igen varit ute i vännäs där vi lagade massa fiskespön (bytte linor) som vi sedan provade i älven. albin fick två mörtar som vi släppte tillbaka, annars var det dött på fiskfronten. tur var väl det eftersom min karl inte är karl nog att våga ta död på en fisk :P. 

sen imorgonkväll åker gustav hem igen.. och sen blir det jobb på måndag. 
nej tack.

shopping!

Idag for jag ner en sväng  på stan. Hittade mig en klänning och en kjol på Rut. Fick även se några av Linns blåmärken.. Inte nice! Man undrar ju om hon har blivit dragen genom skogen i helgen, haha :P Sen gick ja vidare och köpte leggings till mamma, yranbiljett till kajsa, golfbollar till pappa, te till oss allihopa och en citron och en lime till middagen ikväll. Sen svängde jag in på Monki och hittade mig en oversize tröja på rean. Helt klart 2 lyckade timmar.

Sen när jag kom hem har jag dammsugat huset och städat toan. Passade på att stöka rätt i skåpen också. Det var ett tag sen sist kan jag meddela. Nu blir det till att fräsha upp sig lite eftersom Gustavs familj kommer om 40-70 minuter.

Golf

Idag for jag och pappa ut på golfbanan och gick 18 hål. Vi båda spelade faktiskt riktigt bra! För er som inte golfar kanske detta inte säger er något, men för er som gör det så kanske ni förstår att det gick bra när jag säger att jag fick 36 poäng. Dock vann jag inte eftersom pappa fick 37 :).

Sen har det varit en seg eftermiddag fram till efter middagen då jenny kom förbi :) inte för att det blev världens hålligång då, haha, men det var iaf trevligt med sällskap. Vi satt och kollade på olika Afrika-resor och har insett att det finns ingen resa som är helt perfekt. Än. Vi måste fortsätta leta.

Nä, nu tror jag att det blir en tidig kväll. Imorgon kanske jag måste svänga förbi stan, sen blir det till att laga mat och städa. Gustav kommer upp imorgon kl.18.15, och hans familj kommer på middag.

helgen

Igår vid 14-tiden for jag ut till Jenni i Tavelsjö. Vi gick ner till sjön och satt och pratade och njöt av sommarvärmen. Hur mysigt som helst! Kan gärna göras igen :)

I och med att Jenni skulle jobba natt for jag därifrån vid 18. Han i stort sett bara hem och vända för att sen bege mig till Linn J i hennes nya lägenhet öst på san. Där bjöds det på hamburgare och rosévin (dock ej samtidigt). Efter en halvliter vin begav vi oss in till TC. Riktigt lyckad kväll :) härligt med sådana sista-minuten-impulsgrejer. Kände inte för att cykla hem mitt i natten utan jag stannade hos linn och cyklade hem idag vid 12-tiden. La mig ute i solen och läste fram till middagen. Sen har det blivit en lugn kväll :) Ska orka upp imorgon och spela golf nämligen.

Natti

Vädergudar på bushumör

Idag gick jag, mamma och pappa ut och spelade golf. Hade starttid kl.11 och planerade att gå 9 hål, äta lunch där och sen fara hem eftersom jag började jobba kl.16. Kvart i 11 kommer vi ut till Sörfors, så jag värmer upp puttningen sen kör vi. Detta resulterar såklart i att hela första hålet blir ett uppvärmningshål (det går skit). Resten av hålen gick helt okej faktiskt! Vid hål 5 börjar det dugga lite lätt, men går över på några minuter. Vädret är mulet men varmt, så det var rätt lagomt att spela i, om man bortser från brämsen. Vi kommer fram till tee på hål 9 och känner återigen att det börja dugga. Jag kollar åt höger, där lyser solen. Jag kollar åt vänster, där vräker regnet ner. Tre sekunder senare var det över oss. Jag och mamma springer till våra bagar och tar fram paraply och regnjackor. Skyddad av jackan, tror jag, kliver jag ut från paraplyet för att slå ut. På en minut är jag dyngsur. Vädergudarna har bestämt sig för att göra sig av med alla agressioner på oss och några till stackars människor på närliggande hål. Efter 30 meter plaskar det i gympaskorna. Vi ser att det börjar blixtra till och vips är åskan över oss. Det rinner längst halsen ner på ryggen. Klubban glider ur händerna när man ska slå för det är för blött. 3 slag och sen ger jag mig och plockar upp bollen. Det är inte lönt. När vi har halva hålet kvar och ca 150 meter till klubbstugan börjar regnet gå över till hagel och åskan tilltar. Då har alla plockat upp sina bollar och springer mot huset. Det blev ingen lunch där. Allihopa ville hem, ta en varm dusch och ta på sig torra kläder.

Nu sitter jag på jobbet och solen skiner och det är jättevarmt. Tack för den..

Effi..

Jag och pappa for med Effi till veterinären idag för hon har varit jättehängig de senaste dagarna. Hon har som inte velat röra på sig, och man märker att hon har ont. Så efter blodprov och röntgen trodde veterinären att det var Spondylos. Dvs att ryggkotorna håller på att växa samma och musklerna kring blir inflammerade. Det är ganska vanligt på äldre, större hundar. Och hon är ju faktiskt 9 år. Så nu ska hon äta antiinflammatorisk medicin och smärtstillande. Hon får heller inte ligga där det är mkt drag. Sen får vi väl se om det blir bättre :) Det var skönt att veta att det inte var något livshotande iaf!


7 dagar

okej, nu är ju frågan vad jag faktiskt fick gjort igår. och på 6 timmar han jag klippa gräset (få brämsbett), hänga tvätten och städa hela huset. jag tog mig även tid att epilera benen ^^

vid 20 for jag till linn r, vilket var det närmaste en levande varelse jag kunde hitta. dock somnade hon efter 2 timmar.. men jag slapp vara ensam de två timmarna iaf ;P

ikväll kommer effi hem från övik, mamma och pappa kommer hem från madeira och jag far iväg och jobbar. förhoppningsvis hinner jag träffa effi litegrann innan jag försvinner till jobbet :)

underbara vecka

nu är älsklingen på väg hem igen och själv sitter jag och väntar på att daggen ska torka upp ur gräset. förhoppningsvis hinner jag klippa det innan det börjar regna. sen måste jag storstäda huset. Woho! mamma och pappa kommer ju hem imorgonkväll, och bara för att de har haft en veckas semester betyder inte det att de måste komma hem och städa de första de gör. jag hade inte velat göra det iaf..

så såhär ser dagordningen ut:
- klippa gräset
- städa huset (dammtorka, dammsuga, torka golv, toaletter)
- hänga tvätt
- sy klart blixtlåset på min trasiga klänning

uppdatering

Den här veckan har varit sämst om man ser till vilket väder det har varit, och bäst om man tänker på vilket sällskap jag fått vara med! Gustav är uppe och vi har äntligen (typ första gången på två år) fått vara helt själva. bara han och jag. Kajsa är nämligen nere i övik och jobbar på den äckliga fiskfabriken jag aldrig ska tillbaka till! och effi är med henne och har det säkert hur bra som helst eftersom hon kan bada varje dag. Mamma och pappa har åkt på semester till madeira. De har det tydligen hur bra som helst där nere, mkt bättre väder än här ;) Så jag och gustav är ensam i vårat stora hus.. enda nackdelen är att jag har tusentals blommor jag måste komma ihåg att vattna :P

I tisdags kom Malin och Kara förbi på middag. Kul att få se dem igen! Malin bara jobbar.. och Klara har varit i Grekland en vecka.

Idag ska jag och Gustav fara ut till Vännäs där hela hans familj just nu semestrar hos hans mormor. På vägen blir det media markt eftersom Gustav, prylbög som han är, vill hitta nå nya onödiga saker att spendera pengar på. Förhoppningsvis kan jag också hitta nått han kan spendera sina pengar på (A)

tv till tusen

okej, vädret den här helgen har inte varit toppen. det har varit helt okej, men inte toppen. vilket har lett till mkt vila på jobbet, som för mig resulterar i tv-tittande. en helt okej hobby om man bortser från att man sitter helt stilla i en alldeles för bekväm ställning. tyvärr har jag lyckas se de 7 första avsnitten av Lipstick Jungle, vilket gör att jag är fast. Jag menar, 7 avsnitt in i en serie har det hunnit hända mkt! Det är faktiskt hela första säsongen!! och imorgonkväll börjar säsong 2.. det är verkligen inte bra att se på tv.. man blir fast :/




jobbar hemifrån

vilket man tydligen kan göra med mitt jobb också ^^


näe, kanske var tanken att jag skulle handtvätta. men så blev det inte idag heller!


Flugfest

Imorse klev jag upp och gjorde de sysslor som var kvar att göra i huset, dvs vattna och klippa gräset. Ute stekte solen redan kl.10 på förmiddagen och det var inte mkt till vindpustar här på kvarteret. Detta resulterade i att jag säker svalde ett tjugotal småflugor och blev biten av kanske 7 brämsar (men dödade fler!) i mitt försök att klippa gräset. Men jag gav inte upp, jag klippte allt gräs. Och för dem som har varit hos mig vet att vi har faktiskt ganska stor tomt.. Efter att jag tagit en mkt behövd dusch for jag till jobbet och avlöste linn, eftersom hon nu har dragit på sig en förkylning. När jag kom hem igen där vid 16.20 hade mamma och pappas kompisar från stockholm precis kommit. Så ingen vila här, utan in och börja med middagen direkt! Först nu sa jag till mamma att jag ville ta en datapaus, hehe. Men snart är maten klar! Det blir grekiska hamburgare, mkt gott :)


Stan

Idag har jag och jenny farit ner på stan och shoppat! jag hittade mig en jättesöt klänning och en massa små nödvändigheter som bla. nässpray. Köpte även blommor till toan nere. Jenny däremot shoppade på ordentligt, har aldrig sett människan lägga ut så mkt pengar! haha! Hur kul som helst iaf :) Är riktigt nöjd med våran tripp!

 
Det här är klänningen, fast jag köpte den i en lila nyans (ovanligt) men jag hittade ingen bild med den färgen.. Hur söt som helst iaf, dock liite kort, med det får den vara på sommaren.


Efter stan cyklade vi hem igen och lyckades nästan undvika regnet. Vi hade kanske en halv km kvar och då började det ösa ner.. okej, det var inte riktigt monsunregn, men vi han iaf bli riktigt blöta på de där 3 minutrarna som var kvar. Vilket inte var en hit för min förkylning.. Sen åt vi middag hos Jenny, och efter det for jag hem och städade hela huset. Jag känner mig riktigt duktig faktiskt. Här tvättat en massa maskiner, vattnat överallt (inne och ute), diskat, dammsugat hela huset, städat toan. Och imorgon ska jag klippa gräset om vädret tillåter!

Kvällen blev lik gårdagen: dvs so you think you can dance här med tjejerna :)

RSS 2.0