SLALOM

Igår var jag, Kajsa, Gustav och Christopher i Bygdsiljum och åkte slalom. Helt perfekt väder och bra backar! Tyvärr hade vi tiden emot oss och var tvungen att fara hem vid 14, men vi han åka en hel del!
Idag har jag och Gustav varit och shoppat och kollat ännu mer på tapeter.. Vi börjar komma ifrån alla svindyra vi hittar och nu är vi nere i acceptabla priser. Hehe..

Mellandagar..

Idag har jag jobbat, varit på Iksu :) Sen har jag haft lektion med grannen. Ikväll händer det inte så mkt, Gustav kommer hit efter han har ätit middag hon sin farmor. Imorgon däremot ska jag, Gustav, Kajsa och Christopher fara till Bygdsiljum och åka slalom! Awsome! Får prova mina nya kläder. Här kan ni se hur min nya jacka ser ut: http://www.8848altitude.com/w08_1a.html
Jag är nöjd.
Hoppas bara det inte snöar hela dagen imorgon, blir lite jobbigt att åka då.. Men allt går! Jag är glad att snön äntligen har kommit på riktigt.   Så såg Effi ut igår, hon försvann i snön ^^

snösnösnö

Vaknade imorse och det har snöat hur mkt som helst! :D Pappa har varit ute hela förmiddagen och skottat. När han äntligen började bli klart kom traktorn och gav honom världens snövall.. Tur att det är pulversnö iaf! Nu ska jag och Gustav bege oss ut i snökaoset med effi :) jag ska prova mina nya kläder jag köpte igår! Köpte mig en ny slalomjacka + täckbyxor. Dessutom köpte jag en hjälm, fast den tror jag inte jag behöver nu ;)

Juldagen

Idag jobbade jag som sagt till 14. På vägen hem hade handbromsen frusit fast och antisladd systemet fungerade inte. Detta resulterade i att jag kom upp i en maxhastighet av 60km/h. DOck ville jag inte köra snabbare heller. I kurvorna saktade jag ner till ca 20km/h och jag sladdade värre än vad 14åriga moppepojkar gör på sin nytrimmade moppe. Helt sjukt.. Men, hem tog jag mig iaf :) Nu har Gustav kommit och han försöker koppla ihop våra datorer, men som ni kanske förstår (i och med att jag har tid att blogga) går det inte så bra. Får väl se om han lyckas innan kvällen ^^

Julafton

Började julafton med att bli väckt till kalendern kl.07.15, åt frukost med mamma och pappa. Sedan jobb fram till 14. När jag kom hem hade kusinerna hunnit komma och mormor och morfar dök strax upp. Kl.15 Kalles som alltid, glögg och pepparkakor. När Benjamin sjungit klart väntade julbordet. Huvva så mätt man blir. Lagom efter kaffet kom tomten och det var paketdags. Fick mkt bra flytta-hemifrån-saker! Inte så mkt till mig själv mer än en fleeströja, decleorspray och saker till datorn. Men jag är väldigt nöjd! Imorgon blir det återigen jobb till kl.14, sen ska jag få vara med min älskade :) Gonatt

45 min

Så länge är det kvar innan klockan slår julafton. Då börjar jag dagen med kalendern kl.7.15, sedan jobb 9-14. Sen kommer släkten och man äter sig sjuttiotre gånger för mätt och när man äntligen mår så dåligt att man kan äta lite till brukar tomten komma. Är faktiskt lite nyfiken på vad jag kommer få :) Så bums isäng med mig! (okej, jag ligger redan i sängen, men bort med datorn!) GOD JUL!

Av någon anledning kan jag inte göra styckesindelningar på mina inlägg längre..

Idag har jag börjat dagen med en runda på stan med Malin och Klara, som slutade med en lunch på Barista i ett hav av parfymer. Sedan skulle Malin hem och baka godis och jag och Klara for åt varsitt håll. Jag tog bussen hem och vid 16-tiden gick jag ut en promenad med Jenny och Effi. Det är skönt när hon är i Ersmark, för då slipper man promenera runt i mörkret alldeles ensam (Effi räknas inte). Nu ikväll efter middagen har jag och Kajsa bakat biskvier. Vi blev väldigt chokladiga, utom på vänster lillfinger av någon konstig anledning.. Vi har även klätt granen, och mamma och pappa håller på att laga julmat, så just nu känns huset väldigt juligt. Jag gillar det :)

That was the first night i dreamt of Edward Cullen

Trot eller ett, men jag drömde faktiskt om Edward inatt! m-m-m.. dock drömde jag om en himla massa annat också men.. Nu sitter jag med Malin och Klara och skvallrar! Det var alldeles för länge sen vi sågs sist, men det är inte så konstigt eftersom ingen av dem är i Umeå längre.. Måste va med dem mkt nu i jul när de båda är hemma! Vi har alla fettat oss så vi mår lite lätt illa... Nä nu ska vi se nån film, får se vad det blir

well..

Onödigt fakta:
- Jag fick mitt schema idag 20.44, det utlovades för ca en vecka sedan
- Jag behövde släcka 19 lampor i huset innan jag gick och la mig
- Jag har sett på en inte alls speciellt bra film alldeles för länge istället för att gå och lägga mig i tid
- Jag har inte packat klart utan kommer behöva göra det imorgon på morgonen
Godnatt

Snart jul och jag kan fortfarande inte planera något...

Dagen har börjat med en sovmorgon. Sedan såg jag ikapp mig på kalendern, och åt tomtegröt till frukost. Vid 12-tiden skjutsade jag mamma, sedan for jag hem och gick en liten sväng med effi. Kl14 började jag jobba. Helt okej dag. Kan inte påstå att jag varit särskilt effektiv här hemma dock. Så nu måste jag ta tag i det. För imorgon efter jobbet far jag direkt till Övik och släktmiddag hos farmor och farfar. Det betyder att jag måste packa kläder, dels för iksu imorgon, dels för finmiddag, dels för ev utgång (?), och dels för söndagen. Kommer hem igen nån gång på söndageftermiddag. Ska nämligen spela i kyrkan kl.18.
'
Och jag har fortfarande inte fått veta mitt julschema...

Ensam i biomörkret

Ikväll har jag suttit själv och grinat i en så när på tom biosalong. Det bästa jag gjort på länge! Jag kostade på mig att se New Moon igen. Det var jag och 8 st andra i biosalongen, och alla satt bakom mig. Helt perfekt, ingen att trängas med, ingen som pratade i onödan, ingen som skymde framför en. Dessutom är filmen fortfarande lika bra. Jag grät minst lika mycket denna gång. Det torde ha sett lite lustigt ut för de som satt bakom, en ensam tjej som sitter med mössa på i salongen och snörvlar. Det var nämligen så kallt att jag efter halva filmen var tvungen att ta på mig mössan. Hursomhelst var det det absolut bästa jag gjort för mig själv på länge! Jag kan definitivt rekommendera andra att göra likadant om de har en vardagskväll till övers!

'
Förresten har vi fått snottran in i huset (som mamma säger). Själv skulle jag kalla det en liten pyroman till tomtenisse. Någon vill att vi ska brinna inne, det är i alla fall ett som är säkert. Eller bara kissa på oss. Detta har hänt än så länge:
'
1. Jag och mamma har ätit frukost och sitter i bilen på väg till våra jobb. Pappa ringer och frågar varför vi har använt spisen och glömt stänga av plattan. Men ingen av oss har använt spisen, och den var inte på när någon av oss åt frukost. (Kajsa hade inte klivit upp än). Så vem har hett på spisen?
'
2. Pappa ska gå och låsa garagedörrarna för kvällen och släcka hela vägen ut. I strykrummet får han se att det lyser en grön lampa. Strykjärnet är på. Men ingen har strykt kläder under dagen.. Vem har använt det?
'
3. Det här är nog det lustigaste av allt. För någon morgon sen vaknar jag som vanligt av väckaren, jag masar mig upp ur sängen och möter pappa utanför mitt rum som precis har kommit in från hans promenad med effi. Jag går till toan, men det är låst. Knackar på, men det är ingen där inne. Det slutar med att pappa får bända upp dörren kl.06.40 på morgonen. Vem använder våran toalett och försvinner med dörren låst?
'
De första två kanske man på nått sätt kan hitta en förklaring på.. Jag menar, människor glömmer.. Men det sista. Hur kan en toalettdörr som låses med nyckel gå i baklås?
'
Vi får se vad som händer här näst, om jag får någon spännande uppföljning innan jul!

Äntligen!!

Just nu sitter jag och skriver detta inlägg på min nya MacBook Pro! Hur underbart som helst att ha en egen dator. Fortfarande känns allting lite nytt och skrämmande, men samtidigt som om jag snart kommer känna mig som hemma.
Idag har jag för det första sovit ut ordentligt! Mkt skönt. Sen gått en långpromenad med effi i skogen, kokat knäck. Diskat undan. Vid 17 for jag och hämtade upp min dator och sen till Linn. Där blev det (enligt linn) en romantisk middag. Sedan slappade vi vid tvn medan Vanilla sprang runt som en galning på precis alla ställen hon visste att hon inte fick vara. Den kaninen har attityd!
Nä nu får jag inte leka för mkt med min nya pryl, för kl8 imorgon blir det jobb!

en julbakardag

Lucia, 11 dagar kvar till julafton! Idag har jag, jenny, linn och kajsa haft vårat traditionerliga julbak hemma hos oss. Fast i år gick vi ifrån vårat godistema och bakade istället bröd! Självklart gjorde vi även knäck och kola, men annars bakade vi ett frukt och nöt bröd, ett pepparkaksbröd och knäckebröd! Riktigt kul faktiskt :) Sedan fanns det även tid för pyssel. Så just nu sitter jag och känner mig rätt mör efter dagens bravader. Blir nog tidigt isäng..

Annars i helgen har jag varit hemma. (Eller inte i fredags då jag var bjuden till rydelius på middag + idol) Tanken var utgång igår, men då linn josehannanon (som pappa säger) blev hemma i 39 graders feber kändes det inte lika roligt längre. Så vad gjorde jag? Jo jag stannade hemma och städade. Woho! .. Dock behövdes det, ordentligt. Har dessutom stökat bort alla tillbehör till datorn. Det enda som är kvar på mitt rum är just själva datorn eftersom jag behöver tömma den för till veckan kommer MIN dator! :D Jag längtar!! Då kommer jag uppdatera om mitt liv lite oftare än var 5e dag..


18

Min helg:
I fredags jobbade jag fram till 20, sedan fick jag ett ryck och köpte mig en dator på apple.se. Den kommer om 3-8 arbetsdagar! Äntligen ska jag slippa den här segproppen jag sitter framför just nu. Ja, det blev en Mac Pro. En svindyr, svinbra sak. Nåde posten om de sabbar det här för mig också! hehe

Helgen har fortsatt med jobb. 9-14 lördag, 9-14 idag. Igår efter jobbet for jag ner på stan och fixade julklappar. Sen på kvällen kom mamma och pappas kompisar Heléne och Åsa på middag. Lärde mig ett nytt kortspel - Kingpack. Riktigt kul, men stressigt! Jag tar med mig kortlekar så vi kan spela det på fredag Linn och Jenny, bara så ni vet det!

Idag efter jobbet har jag inte gjort många knop alls. Har läst ut Dan Browns senaste och sett på tv. Skulle egentligen ha behövt städa mitt rum.. men jag tror inte jag kommer ta tag i det förrän 1. datorn har kommit, 2. tomtarna ska fram, 3. jag mår illa av hundhårsdammkorvarna som lite lätt har börjat bildas i hörnen.

Nä nu ska jag sova för imorgon börjar en fullbokad vecka för mig. Har inte många timmar över till att va med mig själv, måste hinna vara med så många andra och dessutom jobba!

Mysdag

Igår var verkligen en toppendag om man bortser från två små händelser bara. På morgonen får jag sova ut i lugn och ro och äntligen ligger jag normalt till på sömnkontot. Men när jag kliver upp märker jag att effi har spytt mitt på hallmattan. Då ingen annan än jag är hemma blir det såklart jag som måste plocka upp det och tvätta mattan. Kanske inte bästa starten på dagen men det gjorde inte så mkt. Resten av dagen spenderades med en god bok i mammas nya laminofåtölj, en långpromenad med effi i skogen och jag bakade bröd. Vid 16 kom Jenny förbi och vi pratade, drack glögg, julpysslade och hade allmänt mysigt. Men mitt i vårat julpyssel upprepas morgonen. Mamma kommer in efter en promenad med effi och förmodligen har hon ätit skit, för återigen spyr hon på hallmattan. Eftersom mamma inte kan klara av sådant (hon spyr själv om hon kommer för nära) var det jag som fick ta hand om det.. igen.

Men som sagt, om man bortser från spyan var det verkligen en toppendag. Defenitivt vad jag var i behov av :).

Idag ska jag börja med att skjutsa pappa senad blir det jobb 12-20.

Pyssel

Idag har jag jobbat, vardagen är tillbaka efter den första sjukdag jag tagit ut (igår). Ikväll ska jag ner till ersmarkskyrkan och julpyssla! Myspys :) Jag kommer hålla i stationen där man gör potatisstickor. Mamma ska göra tovade tomtar och ev. tomtestickor för blomkrukor. Det kommer bli kanon bara jag orkar vara vaken hela kvällen. Har fortfarande inte sovit ikapp mig ^^

RSS 2.0