Gott nytt år!

Gott nytt år!


Mys i dubbelsäng

Hade en supermysig gårdag med Malin och Klara i Nordmaling. Vi åt, och fikade och åt, och sen blev det efterrätt. Sov över där och vaknade på sidan slickad längst sängkanten med armen utanför och en Klara som trängdes i ryggen på mig. Då jag lirkat mig runt på rygg ser jag att tätt intill henne snarkar Malin, och bredvid henne fanns det gott om plats för ytterligare en person. Tydligen vill de sova nära :) När jag fått tillbaka min sladd från Gustav ska jag visa hur snygg Klara var att vakna upp bredvid!
'
Nu ska vi snart åka till Röbäck. Jag måste bara få fixa klart håret först, om det nu går att göra något med det. Gott nytt år allihopa!

Sovmorgon

Jag vaknar kl 8.30, går upp och ser att det är svart hemma. Ingen är vaken. Jag är inte den enda som har vänt på dygnet. Nu hör jag iaf att det rör sig där uppe. Tur det, för mamma ska iväg 10.30. Blir himla jobbigt om hon ligger och sover då.
'
Nu ska jag packa en liten väska med tandborste och två julklappar. En till Malin och en till Klara. Sedan bär det av mot Nordmaling! :D

Hockey och dans

Igår åkte vi (familjen + Gustav och Christopher) till farmor och farfar. Där vankades middag redan vid 15-tiden. Vi åt så vi storknade och vid 18 begav vi oss in mot stan. 'Mapa' bjöd oss alla på hockey! Himla kul att se nya arenan, och matchen var inte dålig. Tyvärr förlorade Modo med 2-4, men de spelade bra! Det var spännande in i slutet (Luleå gjorde fjärde målet med en sekund kvar av matchen). Väl hemma på Fälle igen bjöds det på skinksmörgåsar, och trots att man fortfarande var mätt sedan middagen slank det ner en macka eller två. Gustav fick lära sig några nya ackord på gitarren (enligt farfar spelas G endast med ett finger, inte hela ackordet) och farfar passade på att stämma upp i sång. En rolig kväll med släkten :)
'
Idag började vi dagen med Fjällräven Outlet i Övik. Kajsa var den enda som shoppade något, ett par strumpor. Innan vi körde upp till Umeå fyllde vi på energireserverna på Max. Var hemma i Umeå igen ca kl.14. Efter att Gustav hämtat bilen (som var inne på Carstedts för att fixa motorvärmare) åkte vi ner på stan för mellandagsrean! Det blev mycket shopping, men bara ett plagg var på rean. Jag hittade ett baslinne, en stickad tröja, en kofta, jeans och en kavaj. Gustav shoppade tre par byxor. Sedan mötte vi upp Kajsa och Christopher och åt middag på Café Station. Strax före 19 åkte de andra hem medan jag stannade kvar. Jag väntade på Klara som kom någon minut senare. Det var folkdans på station så jag och Klara hade bestämt oss för att damma av våra kunskaper. Okej, Klara har ju hunnit dansa mer än vad jag har gjort, så hon behövdes nog inte dammas av. Själv kände jag mig lite ranglig och yr, men himla kul var det!
'
Nu är jag mör i benen och har en blåsa på höger fot, precis vad jag förväntade mig. Gonatt!

Ersmarksgänget

Imorse tog jag och pappa lillbilen in till Vindeln och Buberget för att åka slalom! Trots att det drevat en hel del lyckades lilla kaan ta sig hela vägen utan att köra fast någon stans. Där var även Gustav plus delar av familjen. Tyvärr var alla backar inte öppna, eftersom det tydligen inte snöat särskilt mycket i Vindeln. (Hur kan den ha snöat mycket i heeeeeela Sverige, men inte där?!) Men vi åkte på mellan 10 och 14 ungefär, sedan var vi alla lagomt möra i benen.
Väl hemma i Ersmark igen tänkte jag snabbduscha för att bege mig till Jenny, men vattnet var inte på min sida. Eller rättare sagt, vattnet fanns inte alls. Tydligen var det någon läcka på Mariedal? Förstår inte riktigt varför Ersmark blev utan vatten då, men det finns säkert någon logik i det. Min lösning på det hela blev i alla fall att blaska av sig med de lilla vatten som fanns kvar i kranen och att platta håret. Sedan fixade hårspray och parfym resten.
Kom hem till Jennys nya lägenhet strax före 17. Superfin lägenhet verkligen! (Trots att alla möbler inte kommit än). När Jenny var klar åkte vi till hennes syster Anette. Där samlades vi gamla Ersmarkare och åt tacos och pratade om allt möjligt. Kul att hinna träffa så många!
Nu ligger jag i sängen och borde sova. Imorgon bär det av till Övik, ska träffa släkten och gå på hockey. Det var inte igår det! Godnatt!

Narnia

Såg Berättelsen om Narnia: Prins Caspian och skeppet Gryningen igårkväll med Gustav och Kajsa. I 3D! Fast jag måste få säga att jag inte är särskilt förtjust i just 3D effekterna. Det är klart det är bra gjort och så, men jag tycker man får svårt att kolla på vad man vill i filmen. Man måste kolla på den punkt det är fokus i filmen, annars blir man bara yr. Det gör att det tappar lite av tjusningen med att se en film för första gången. Jag tycker om att kunna kolla på små detaljer i hörnen och ansiktsuttryck på personerna som inte är i fokus. Det kan man inte gör i 3D.
Tillbaka till filmen. Den har fått dålig kritik av filmrecencenter, det brukar ofta betyda att den är rätt bra. Och ja, det var den. Narnia generellt är ju en himla mysig berättelse. Sen tycker jag det är roligt att följa barnskådespelares uppväxt, dvs hur de blir större för varje film. I denna var det tydligast med "lilla" Lucy. Som kritik måste jag säga att det blev alldeles för tydligt kristet på slutet, och det var lite för lite romans. Man borde ta och läsa om böckerna, det är ett som är säkert. Jag tror att jag har läst alla, men det var vääääldigt länge sedan.

Spel!

Som jag sa i förra inägget har jag inga julklappar att leka med idag. Dock glömde jag att jag och Kajsa fick ett spel på julaftonsmorgonen. Alltså har vi spelat spel idag. Kajsas favorit! Först spelade vi Bezzerwisser hela familjen, och sen Alfapet. Efter det var mamma och pappa less så då fortsatte jag och Kajsa med Stressalfapet och sen några olika kortspel. En juldag som den ska vara :D

Dagen för lek och rester

Idag är det juldagen, dagen då man får leka med alla julklappar man fick igår. Jag kan inte påstå att jag fick sådana julklappar att jag kan leka med dem idag, utan det får jag göra när jag är i lägenheten igen. Är himla  nöjd med allt jag fått! OBH Nordica Chilli Brödrost, HP trådlös skrivare, gjutjärnsgryta, muffinsform, bok om bröd, tidningsställ, fårskinnstofflor, handdukar, strumpbyxor, skål, ring, vas och en liten prydnadsfiol och aktier.
'
Nu ska jag ta mig ur sängen och äta lite frukost. Finns massa goda rester kvar ju!

Snart

Snart snart snart är det jul. Jag är himla taggad! Idag har Gustav bilat upp hela vägen från huvudstaden själv. Han började tidigt vilket gjorde att han var framme redan 12.30. Då blev det tomtegröt till lunch. Sedan var han tvungen att åka vidare ut till Vännäs, där hans familj firar jul. Synd att få ses så lite.. Jag kan alltid behöva en extra kram. Men vi ses ju efter jul så världen går inte under! I morgon ska jag njuta av allt som hör julen till. Pirret i magen när man vaknar (ja, hur gammal man än blir tror jag inte det kommer försvinna!), öppna ett paket med syster på morgonen, se julkalendern, hjälpa till med div julstök som att putsa silvret. Sen kommer det som hänt på senare år, alla vill duscha samtidigt (vilket funkar då vi har tre duschar) men sedan står jag, mamma och Kajsa och trängs på toan nere för alla vill ha bästa sminkljuset och kunna blåsa se håret bakifrån osv. Tillslut har vi i alla fall lyckats fixa maten, dukningen och oss själva innan släkten kommer kl.14.
'
I kväll har varit en typisk "dan före dopparedan". Vi har ätit dopp i grytan, slagit in de sista paketen, klätt granen och lagt in lite julklappar där under. Åh, jag känner mig som ett barn igen för jag vill öppna mina julklappar nu! Nä, om jag går och lägger mig blir det julafton fortare. God natt!

Stan

Idag har jag varit på stan med Klara! :D Efter att vi julshoppat i en halvtimme var Klara hungrig så vi gick till NK (som hon redan planerat) och tog varsin supergod macka med julskinka och rödbetssallad. Vi satt där och pratade om allt möjligt och fyllde på kaffekoppen. Sedan visade det sig att Jenni var på stan, så hon kom upp till NK och det blev ännu mera prat och ännu mera kaffe. Jenni i sin tur hade pratat med Ida och hennes kompis Anders så även de tittade förbi. Då tror jag Klara var uppe i sin fjärde kopp kaffe, själv slutade jag efter två. Hursomhelst var det supermysigt att träffa alla! Efter över tre timmar på NK bestämde sig jag och Klara för att vi skulle fortsätta julshoppa - det som vi faktiskt var på stan för. Trot eller ej, men då vi gått runt i en timme är vi båda hungriga igen. För att inte tyna bort innan vi var hemma gick vi in på Max och tog en liten burgare, som i stort sett bara gjorde oss mer hungrig. Men det var tillräckligt med energi för att vi skulle klara varsin bussresa hem och få i oss middag.
Nu i kväll har jag fortsatt med julstöket. Såhär innan jul blir köket lätt en samlingspunkt för alla. Jag pysslade, syster bakade biskvier (de mamma började på igår), och mamma lagade köttbullar. Kl.21, då även pappa kommit hem, samlades vi framför tvn och såg del två av Morden i Sandhamn. Helt okej serie, men jag tycker att jag känner igen handlingen. Eventuellt kanske jag läst boken serien är baserad på, eller bara läst baksidan på boken. Måste nog kolla upp det där.
Sedan måste jag igen få påpeka att knäcken jag gjorde igår var supergoda! Min familj är inte riktigt lika entusiastisk som jag, men jag tycker verkligen det är hur gott som helst! :D

Julstök med familjen

Kl 15 ringde mamma och ville ha hämtning. När vi var hemma igen började mamma med maten och jag bakade bröd. Efter middagen åkte jag, pappa och Kajsa och köpte julgran! Sen har jag kokat knäck och mamma har bakat biskvier, och kajsa har pysslat. Av biskvierna blev det äggulor kvar, och av dem gjorde vi äggtoddy. Riktigt gott!
'
'
Sen måste jag bara få rekommendera en variant av knäck som jag testade nu, som i alla fall jag tyckte var supergoda!
Gör först vanlig knäck:
2 dl sirap
2 dl socker
2 dl grädde.
(Fast jag gjorde halv sats)
Sen när knäcken i stort sett är klar hällde jag i kardemumma och mandel.
Underbart för de som tycker om kardemumma!

Umeå

Nu är jag hemma i Norrland. Här snöar det precis lika mycket som i Stockholm. Hela familjen jobbar så jag sitter hemma i Ersmark själv. Ska se om jag hittar nått julgodisrecept jag vill göra. Sen borde jag försöka läsa lite rättsfall, iaf det jag ska redovisa efter nyår. Men först en kopp te :)

Dagen efter dagen efter

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade. Det beror på att i torsdags åkte jag + mina juristvänner på en ennattskryssning till finland. Galet roligt! Karatefyllan på Anna (x2), hejja! Att sedan befinna sig på något som gungar sakta fram och tillbaka är ingen hit dagen efter, bara så ni vet det.
Efter kryssningen (medan allting fortfarande gungade) var det hem och snabbduscha för att sen åka in till universitetet för Tanken. Dvs tanktömning på juristernas hus, all sprit i baren skulle bort. Vi var några från kryssningen där, och sen anslöt sig även kusin! Superkul att hon kom förbi mitt i hennes tentaplugg! :D Jag var hemma nån gång vid 04-05 på natten och somnade gott i min egen säng. En säng som inte gungade!
'
Igår var en superseg dag. Jag var bakis och Gustav hade migrän. Så vi båda slöttittade på längdskidåkningen och somnade i soffan några timmar. På kvällen var vi bjudna till Gustavs föräldrar på middag. Skönt att slippa laga nått själv :) där blev det tacos och några timmars kortspel.
'
Idag har jag massa saker att göra. Måste tvätta och packa och fixa sista julklappen. Dock har jag dragit på mig en förkylning. Hostar, och har himla ont i halsen.. Inge roligt.

Nyttiga Lisa

Verkligen inte. Men det är jul, då tycker jag man får äta massa socker. Idag startar jag dagen med en frukost bestående av julvört, lussebulle, knäck och julmust. Mums! Nästa år blir det att ta tag i mitt liv igen.
'
Förresten kan jag även meddela att Gustav har lyckats få ledigt i april, vilket innebär att vi ska till Alperna (igen!) med Kajsa och Christopher och massa andra. De andra är några Christopher känner. Ska bli hur kul som helst!
'
Som svar på det några av er frågat:
Jag åker hem på måndag morgon. Landar vid 9.30. Sen är jag hemma till den 2a.

Salzburg

I söndags bjöd Gustavs morbror med oss på en överraskningsresa till Salzburg! En tredagarsresa med thermalbad, julbord, slalom i alperna, femrättersmiddag m.m. Hur roligt som helst! :D
'

Nu bär det av!

Och jag har ingen aning om var.
Gustavs morbror fyllde 60 nu i höstas och har bjudit med hela familjen på en resa. VI ska ha med: Badkläder, slalomkläder, finkläder och pass. Är borta idag till på tisdag. Det är typ det vi vet.
Nu frukost sen åker vi till arlanda!

Mantra

När jag vaknade imorse höll jag knappt på att ta mig ur sängen. Tvingade mig iaf upp och direkt in i duschen. När jag är så trött att jag knappt kan tänka brukar olika konstiga fraser fastna i mitt huvud. Det behöver inte vara en mening, egentligen inte ens riktiga ord. Men frasen fastnar och i mitt trötta stadium rabblar jag den frasen som ett mantra i huvudet. Oftast märker jag knappt att jag gör det. Tror att det är min hjärna som antingen försöker vakna, eller så är den överarbetat och har hängt sig. Frasen som ekade i mitt huvud imorse lät något liknande "slaaaaatan gilla chriiiistmaaaas". Med tanke på hur ologiska fraserna kan vara gissar jag på att hjärnan är överarbetad.
'
Idag har även denna varit en lång dag. Var på uni till 17.30. Nu har jag lagat en soppa till middag. Gustav är inne i stan, han skulle på nån konsert. Själv ska jag byta om och promenera till träningen. Då mannen kände för att ta bilen in till stan har jag inte många färdmedel att välja mellan. Cykla på snömodd i brant nedförsbacke, 2-3 bussbyten, eller promenera 2,5km. Det blir att klä sig ordentligt och knyta på sig springskorna!

Kyla

Vad är huvudstaden för himla kallhål egentligen? Fryser mer här en vad jag gjort uppe i Umeå. Antingen beror det på att jag klär mig alldeles för kallt ("för -10 grader är ju ingenting"), eller så är kylan här mycket råare. Skulle ta mig från uni in till stan för att handla Gustavs julklapp, men såklart stod röda linje stilla mellan universitetet och tekniska högskolan (en fjuttig station) pga vagnfel. Därför satte SL in bussar där emellan. Mängden människor som ryms på tunnelbanan går verkligen inte in i en buss, så jag fick stå ute i kylan och vänta. Tillslut blev jag less och tog bussen åt andra hållet och därefter pendeln in till stan.
'
Nu är jag tillbaka på uni igen. Ska försöka plugga lite och sen träffa underhållningsmästeriet. Det kommer bli en sen kväll för mig, och ännu senare för Gustav. Han är på Solvalla och bränner pengar med jobbarkompisarna. Förhoppningsvis går han minst plus minus noll i alla fall.

Skottning med en liten spade

Igår skottade jag vår parkeringsplats. Det resulterade i att jag är en långfingernagel fattigare. Ja, jag har ju kvar min egen nagel, men den är väldigt skör.. Måste fixa naglarna. Såhär kan det inte se ut!
'
Gustav är på träning. Första på väääldigt länge. Vi får väl se ifall hans knän håller. Hoppas hoppas :)

God morgon

Jag har insett att jag börjat bli kaffeberoende. Inget stort beroende, jag får inte huvudvärk om jag missar en kopp eller så. Det är snarare så att jag behöver ca 1 kopp om dagen ca 5 dagar i veckan. 5-7 koppar/vecka känns som ett helt okej beroende. Anledningen till att jag kallar denna lilla konsumtion för ett beroende är att jag faktiskt känner mig sugen på en kopp kaffe. Gärna efter lunch, eller om jag är trött vill jag ha dagens kopp på förmiddagen.
'
Nu måste jag ta mig ur soffan och bege mig mot universitetet!

Klister

Träningen var väl inte så fokuserad som jag hade hoppats. Vi började med fotbollsworkout, dvs typ aerobics fast med boll. Det var kul, men lite klurigt. Det gjorde iaf att alla var ganska seg när vi väl började spela. Det kändes som om jag sprang runt i en burk lim. Som tur var släppte det mot slutet.
'
Efter träningen har jag ansträngt mig mer än att laga mat. Nu är det gonatt för morgondagen börjar kl.9 på universitetet!

Andra advent

Idag var jag beredd och hade ställt väckaren. Julkalendern kl.8.45! Sedan fortsatte jag dagen med en halvnyttig frukost, förutom mackor blev det några pepparkakor och en bit saffransbutterkaka. Så ska söndagsfrukostar se ut. Efter det har jag faktiskt varit duktig och läst lite och gjort några uppgifter inför morgondagen och tisdag. "Rätt arv" är relativt lättläst! Men kanske inte en bok jag rekommenderar någon att läsa om man inte har ett brinnande intresse för arvsrätten.
Snart har jag träning. Idag ska jag försöka vara mer fokuserad än i torsdags. Med tanke på att jag är piggare nu borde det gå att genomföra.

Pepparkaksälgar

Den här dagen började med att jag vaknade av mig själv 08.55. "Score!" tänker jag, "kalendern börjar ju 09.00". Men nej, sådan tur hade inte jag. Kalendern började såklart 08.45. Vad är det för tid egentligen? Jag fick se på datorn istället.
Efter det stället jag mig och bakade en saffransbutterkaka. Mums!
När jag och Gustav hade fikat en bit av den till kaffet åkte vi och julhandlade. Eller rättare sagt, Gustav julhandlade massor och jag gick runt och kollade om det fanns något roligt jag ville ha. Jag har redan köpt alla julklappar (förutom den till honom men det kan jag ju inte fixa då han är med).
När han shoppat klart åkte vi hem och bakade pepparkakor. Jag äger endast två pepparkaksformar, en stor älg och en liten älg, så det blev en massa älgar. Dessutom några "runda" på slutet då jag var less på älgarna. Vi har även julpysslat och slagit in julklappar.
'
Nu är det julmust framför tvn som gäller.

Fredag

God morgon. Vaknade med torra läppar och en täppt näsa. Huvudet och benen (konstigt nog) dunkar lätt. Men jag har såklart sett kalendern och ätit frukost. Nu har jag svårt att slita mig från soffan. Får man åka till universitetet i mjukisbyxor och filt? Kanske inte..

Zzz..

Shit vad trött jag var på träningen idag. Höll på att somna i soffan innan jag skulle dit. Sprang mest runt som en zombie. Förstår inte varför jag sitter här egentligen.. Godnatt

Shopping!

Idag har jag tagit mig genom kylan och shoppat en hel del. Fixat lite julklappar och dessutom lite smått till mig själv. Hittade två par skor för 248 kr tillsammans, hur värt som helst!
'
'
Det måste för övrigt ha sett himla roligt ut när jag försökte ta de där bilderna. Tog med telefonen, vilket innebar att jag var tvungen att luta mig framåt utan att det skulle synas på fötterna samtidigt som jag chansade var jag tryckte på iphonen för att hitta knappen för att ta kort.

1a december

Nu är det inte länge kvar till jul. Dagen har såklart börjat med frukost framför julkalendern. Nu ska jag göra mig i ordning för att åka in till stan och julhandla lite. Sen måste jag börja med mitt PM ikväll.

RSS 2.0