Långa nätter

Sov knappt en blund inatt pga att jag var konstant kissnödig och kunde verkligen inte slappna av. Gick upp och drack te, såg på tv, åt pepparkakor med mjölk.. men inget hjälpte. Så vid 06 imorse ringde jag min chef och sjukanmälde mig. Finns inte en chans att jag hade orkat jobba då jag fått 1,5h sömn, och fortfarande var kissnödig. Så min morgon fick istället spenderas på vårdcentralen, det går inte fort där kan jag lova! Tog mig två timmar att få antibiotika utskrivet. Efter det for jag på Coop och köpte nya Harry Potter filmen. Kom hem, gjorde lunch, såg HP, slumrade lite efteråt. Vid 16 kom pappa hem, vid 17 började jag laga middag. Sen har jag suttit och läst..Och nu tänkte jag sova. Eftersom jag känner mig bra nu då jag fått ta penicillin blir det jobb imorgon! gonatt

tusen plus och ett minus

Den här helgen har varit riktigt bra! Älsklingen kom upp redan i torsdags då han jobbat in lite ledig tid. Själv jobbade jag torsdagkväll och fredagen, men det gick bara bra. På fredag kväll tog vi det lugnt framför tvn, såg idol :) Sen på lördagen for vi och kollade på tapeter och julklappar! Helt sjukt så mkt olika tapeter det finns.. men nu har vi hittat några vi tycker om. Synd bara att de är SVINDYRA! :/ Fast det kommer nog sluta med att vi köper de svindyra snygga tapeterna.. Sen fock Gustav shoppa lite julklappar, och på kvällen for vi på bio och såg "luftslottet som sprängdes". Den var bra, men lite knepig för dem som inte läst böckerna.. Det var mkt fakta man skulle ta in och många namn att komma ihåg.

Idag började jag med att spela i kyrkan. Även Alva spelade, och hon var hur duktig som helst :) Jag är mkt stolt. Sen for jag och Gustav yterligare en sväng på stan och han fick köpa fler julklappar. Tror han bara har två kvar att fixa nu, bra jobbat! Och för 9 minuter sedan lyfte hans plan..

När jag kom hem efter att ha skjutsat Gustav till flyget märkte jag att jag förmodligen har fått urinvägsinfektion :( måste till vårdcentralen imorgon.. puck..

i slutet av november fick jag din julkalender

Alltså, jag orkar verkligen inte blogga. Jag orkar inte starta världens segaste dator. Jag orkar inte mkt alls såhär i slutet av november. Det är en vecka kvar till december, en månad till julafton. Snälla kan det inte komma lite snö så man kan börja leva igen? Just nu känns det som att det mesta är måsten. Jag måste jobba, jag måste spela, jag måste träna, jag måste hinna va med vänner. Egentligen är allt det där saker jag gillar och trivs med. Men just den här tiden på året blir allt roligt till måsten. Och allt som är tråkigt sjunker ner genom jordens ytan och nästan försvinner för det finns inte plats för fler måsten. Det är det som har hänt med den här bloggen. Jag måste prioritera mina måsten och bloggen hamnar precis under sträcket på listan för vad jag klarar av. Så gott folk, förvänta er inga dagliga uppdateringar på nån vecka.

Vad har jag gjort den senaste tiden då? I lördags var jag med Jenny, vi gick på en promenad och kollade på hus sedan när vi kom in stickade vi. Jag fortsatte på mina två år gamla stenhårt stickade sockar, haha jag kommer aldrig bli klar med de där! Sen på kvällen for jag och Kajsa på Betnér. Det har blivit våran årliga tradition nu, haha :P Dock tyckte jag att han var bättre förra året, även om det såklart var en bra show!

På söndagen jobbade jag hela dagen, måndagen nästan lika så då jag jobbade fram till 15.30. Direkt efter det for jag och övade med Alva i kyrkan. Gud vad hon är duktig :)

Idag har jag jobbat (som vanligt) och sen for jag och mamma och kollade på Alvas musikal. Ersmarksskolan har varje år att 5orna och 2orna gör en musikal ihop. Riktigt roligt var det att se iaf :) .

Nu blir det godnatt!

Där igen

Vips var man fast i Twilight-träsket igen. Det värsta beroendet hade som lagt sig, men efter bion igår är jag hyper igen.. Helt galet vad den där serien kan påverka! Just nu vill jag bara se den igen. Jag orkar inte vänta ett halvår på dvdn heller! En sak som gjorde att jag uppskattade filmen så himla mycket var att det var ett litet tag sen jag läste böckerna. Vilket gjorde att jag inte störde mig på små detaljer som alltid ändras när en bok blir film. Åh, jag tror jag grät igenom hela filmen.. så blödig som jag är. Jag måste verkligen läsa om böckerna. NU.

Eclipse började spelas in i augusti, och kommer släppas på bio 30 juni 2010!

Förövrigt väcktes jag av ett desperat "hallå?!" imorse. Det var min syster som hade försovit sig. Inte så konstigt i och med att vi kom väl isäng vid 3 inatt efter bion. Så jag skjutsade ner henne till Nefertiti. Efter det har jag inte gjort många knop.. Måste ut med effi nu innan jag börjar jobba kl.14!

2,5 år idag :)

Idag på jobbet fick jag möjlighet att fylla på mitt d-vitamin lager. Spenerade lite tid i solrummet på Iksu spa, mkt härligt :) Efter jobbet tog jag mig i rusningstrafik över till andra sidan älven för att hämta mamma. Väl hemma blev det rester till middag då ingen orkade något annat. Sedan slöa vid tvn och nu vid datorn. Jag försöker spara energi till ikväll! Vilket kan behövas eftersom jag lär inte komma isäng förrän tidigast 03.00.. Men oj så värt det kommer bli! Tydligen har SF nån tävling om den som är bäst utklädd, så jag förbereder mig på att sitta bland massa vampyrer inatt. Hoppas det bara inte är massa förvuxna fjortisar där och förstör med massa snörvel och skrik. Det är ju ändå 15års åldersgräns! :O Är den verkligen så läskig? Åh jag taggar!

Idag firar jag och Gustav 2,5 år tillsammans, han firar det med tvspel och jag med the twilight saga :) PUSS!

sol imorgon, på ett eller annat sätt!

Okej, här kommer recensionen från gårdagens konsert!

Första akten gick i en vanlig mörk Midgård-anda. Inget nummer stod egentligen ut.. kommer bara ihåg att det avslutades med ett riktigt bra slagverkverksnummer. Akt två öppnades mer färgglatt, men fortfarande inget nummer som stod ut från de andra, vilket det oftast brukar vara. Dock ska de har mycket cred för en riktigt snygg avslutning! Jag vet hur krånglig det är att få ihop alla att gå och följa en särskild person.. den här årskullen var dessutom ca 15 fler än vad vi var.. Så bra jobbat! Summan av kardemumman är att de hade jobbat bra för att få ihop det, tyvärr inte jättemånga kända låtar eller något som stod ut, men heller inget superfalskt (vilket också brukar finnas med tyvärr..). Betyg: VG+

Dessutom var den lagom lång så jag kom hem precis i tid för Desperate! :D

Idag har jag varit med Jenny, mysigt som alltid :) Vi kollade in recept, pratade, handlade, lekte med Zlatan m.m. Sen var jag tvungen att fara hem vid 17 då jag hade lektion med Alva kl.18. Efter det for jag och tränade. Nu ska jag se klart på SYTYCD, sen blir det jobb imorgon. Och efter det: TWILIGHT + NEW MOON!!

Skogspromenad

Dagen började med ett strömavbrott pga att någon eller något kom åt en strömbrytare på Stornorrfors, dock varade det hela inte länge :P

Sedan blev det en långpromenad med effi i skogen.


Det var regnigt, och lite lerigt, men helt okej ändå då jag klätt mig väl med både regnjacka och stövlar. Gick omkring och lyssnade på folkmusik medan effi nosade efter rådjur och kottar. Väl hemma igen blev det till att duscha av effi eftersom hon sprungit en timma på en lerig väg = väldigt smutsig hund..

När det var gjort tyckte jag att jag hade gjort mig förtjänt av en vila, så jag satt mig framför tvn och såg Gilbert Grape. En mysig film såhär i höstmörkret. Inte extremt händelserik, men lagom.

Nu ikväll bär det av till Midgård! Ska bli spännande att se vad årets treor har fått ihop för projekt. "I have a confession". Recension kommer senare!


rättelse*

Tydligen var mitt minne inget att lita till 100% på i lördags. Träffade ingen från Slovakien, utan Slovenien ska det va!

Två veckor kvar till advent

Hej och hå vad mycket jag har att ta igen här! Jag har verkligen inte orkat sätta mig vid datorn i helgen. Dels för att det är en stor hög med kläder ivägen, dels för att min dator är så himla seg, och dels för att jag kan kolla precis allt på mobilen - förutom att blogga! :/

Anyway, här kommer en redogörelse för min helg!

Fredag:
Jobbar fram till 15.30, då kommer mamma och hämtar mig. Hon ska på after work men en arb kompis, pappa ska på after work med jobbet. Syster ska följa med pappa. Dvs som det såg ut skulle jag få sitta hemma och knåpa ihop något till middag själv. Så mamma frågade om jag ville följa med henne. Varför inte? tänkte jag. Ända haken var att jag skulle köra hem, men annars hade jag fått hämta henne i vilket fall som helst, haha :P Eftersom vi kom ner på stan lite före de skulle ses gick vi runt och kollade. Dixi sålde jeans för 99kr, både jag och mamma (och hennes arb kompis) hittade oss varsit par! Sen blev det en hamburgertallrik på V&R. Lätt värt. Sen hem lagom till Idol :)

Lördag:
Lugn förmiddag, tvättade mitt permanentade hår för första gången, och lockarna sitter än! :D Sen jobb kl.14-20. Efter jobbet blev det hem och styla sig för att fara på en fest hos Emil. Kom väl dit vid 21. Träffade många trevliga människor från Frankrike, Tyskland, Slovakien och skåne, haha! Tiden gick fort och vips var klockan sent. dÅ var syster var snäll och agerade fyllechaffis mitt i natten. Puss på dig Kajsa :)

Söndag:
Vaknade vid 10.30, mådde riktigt bra om man bortser från alldeles för lite sömn. Dock kändes det inte lönt att somna om eftersom jag började jobba kl.14. Jobbade fram till.20, sen hem - såg Bones och Parlamentet, sen var jag alldeles för trött för någonting annat. Det blev bums isäng kl.21 för min del!

Måndag:
Idag har jag varit på stan, men eftersom det var pissväder var jag aldrig på nått riktigt shoppinghumör.. Köpte lite julklappar iaf. Fick skjuts med mamma hem. Lagade mat. Har övat lite på fiolen eftersom jag ska spela i kyrkan om två veckor! Och nu sitter jag här.

Det var den uppdateringen det!


Reunion

Idag har jag varit på Iksu spa med mitt lockiga hår och kämpat som en galning för att hålla huvudet ovan vattenytan. Okej, kämpat som en galning kanske var att ta i. Okej, det var att ta i mycket. Jag simmade några simtag och höll sen i mig i kanten. Eller trippade på tå på botten.. Otroligt ansträngande ^^

Efter jobbet har jag och mamma varit duktiga, vi har lagat mat, bakat bröd och dammsugat! Efter maten ringde Marta och frågade om 1: det gick bra att jag och alva övade hennes solo på kören veckan innan hon ska uppträda. 2: om jag också ville spela 1a advent i kyrkan. 3: om jag ville hjälpa till på pysselkvällen i ersmarkskyrkan - vilket jag gärna ville. Mamma ska redan vara där och göra tovade tomtar. Så vi får väl se vad jag ska hitta på!

Nu ska jag fara till Jenny som är hemma i ersmark ikväll. Ska få mina ljus! :D och sen ska jag ge jenny en försenad inflyttningspresent :)

Btw, pappas gamla plutonkompis ringde och tydligen ska de ha en återträff i april/maj nån gång nästa år, haha :) kul!

Locklocklockigt värre!

Ikväll har jag permanentat mig! Jag var riktigt snygg må ja säga. Kände mig som en sjöborre i Den Lilla Sjöjungfrun. Kajsa du förstår precis vilka jag menar. Du kommer ihåg filmen där Ariel träffar en sjödrake/monster som bor själv i sin grotta och inte kan sjunga. Alla är rädd för honom, men han är bara klumpig. Tänk på de där sakerna som han försöker kittla men de drar ihop sig.



Så fin man kan vara ^^

Aja, såhär blev det iaf! Just nu är det väldigt lockigt eftersom Annika fönade det med tratt och har i massa produkter för att de ska hålla ännu bättre. När jag har tvättat det några gånger och låter det självtorka kommer det inte bli lika lockigt, utan mer vågigt.. Det blir spännande att se hur länge permanenten sitter :P


Shoppinghelg i huvudstaden

Åh vad bra helg det här har varit :)

I fredags satte jag mig på en buss ner mot Övik kl.8 på morgonen, strax efter Nordmaling började växellådan krångla vilket resulterade i att chauffören var tvungen att gå ner på ettan i varje uppförsbacke! Sjukt segt, men tack vare att det inte var många stopp på vägen vad den inte långt efter schemat när vi var framme i Övik. Där plockade Malin upp mig, vi svängde förbi Willys för att köpa färdkost (godis) och sedan for vi in till Mellansel. Där fick jag kolla på hur Malin bor och pluggar och vilka hon umgås med. Mkt trevliga människor och skola! Förstår att hon trivs :) Efter lektionerna skyndade sig Malin att packa och sedan började våran bilfärd ner mot huvudstaden. Vi var tvugna att stanna i Ullånger för att byta bil, sen stannade vi på Ikea i Sundsvall och åt middag. Framåt 22 var vi i Sollentuna. Den kvällen gjorde vi inte många knop, Malin fick installera sig i "kattparningsrummet", hehe :P

På lördagen for jag och Malin in till stan vid 11 och gick runt och shoppade diverse saker. Jag hittade en fesklänning som jag funderar på att ha till jul eller nyår. Enkel, svart på HM. Den satt mkt bra iaf! Malin shoppade en väst. Sen köpte vi båda varsitt par skor. Och ja, jag vet att jag har jättejättemånga skor, men jag behövde faktiskt de här! Jag har Malin som vittne, haha :P Vid 3-tiden kom Gustav in och vi for till Söder för att fika på Muffinsfabriken. Mkt mysigt! Där bestämde vi oss för att stanna inne i stan och se på bio. Så vi for till Kungsgatan, köpte biljetter till This is it på Rigoletto, och gick runt och shoppade lite mer. Det blev sushi till middag och sen kostade vi på oss popkorn till bion! Filmen var riktigt bra, fy tusan vilken konsert det hade blivit om MJ hade fått fortsätta leva. Helt sjukt..

På söndagen sov vi ut, sedan vid 13 for vi in till Sollentuna Centrum för att kolla in den nya gallerian här. Där blev det lite mer shopping, men inte mkt eftersom det fanns inte jättemånga affärer där än. Men det kommer nog bli riktigt bra när alla lokaler är upptagna av butiker. Sen köpte vi Ben&Jerrys och for hem till Wiklundhs igen. Där blev det fika, och sen middag. Kl18 började vi fara in till stan för att fara och se Kirk Franklin. Kl 19 började konserten i Globen! Förband var Ole Börud, nån random som spelade en låt och Samuel Ljungblad. Riktigt bra var det! Sen började Kirk, och fy tusan vilka röster svarta stora amerikanska kvinnor har! Galet! Det blev en lite frikyrklig stämning, och Gustav blev lite obekväm (speciellt när alla skulle upp och dansa), men musiken var ruggigt bra! Det är häftigt att se hela globen göra samma rörelser till musiken. Efter en 4timmarskonsert kom vi hem igen strax efter midnatt. Tyckte lite synd om Gustav som skulle upp och jobba idag. Det blev bara 5h sömn för honom..

Idag for Malin hem vid 11. Då kom hennes skjuts förbi så hon sitter i en bil nu på väg hem till Mellansel. Jag och Helena har varit och tränat, och just nu sitter jag och tar det lugnt i väntan på att Gustav kommer hem. Vilket är om ca en timme.

Bilder från konserten kommer senare :)

Ja bju

Okej, bara för att det är november och alla håller på att komma in i sin vinterdepression ska jag göra något för att lätta upp stämningen.

Jag bjuder på den här bilden


Supersega jag

1. Jag bloggar sällan för att jag orkar inte starta datorn
2. Jag kliver upp ur sängen när jag verkligen måste, och går sedan och lägger mig igen
3. Jag gör aldrig saker i tid som jag planerat, utan skjuter på mina planer och struntar i att göra det som inte är nödvändigt
4. Jag är dålig på att höra av mig, för jag orkar inte starta datorn för att skriva på facebook
5. Jag vet om allt det här men gör ändå ingenting åt det

Vad händer med mig egentligen? Jag kan ligga kvar i sängen hur länge som helst. Förr kände man ju efter ett tag att man blev rastlös av att ligga still när man hade sovit ut, men den rastlösheten kommer aldrig för mig! Jag skulle kunna spendera en hel dag i sängen utan att göra någonting om det inte var för att jag måste upp och jobba eller liknande. Jag vet heller inte riktigt vad jag ska göra åt det. Förhoppningsvis vänder det snart.

Trots mitt supersega jag lyckas jag ändå fortsätta med mitt liv. Nu måste jag packa för imorgon kl.8.05 bär det av mot Övik. Där ska Malin hämta upp mig och jag ska få se hur hon har det i Mellansel. Sen kl.14 bilar vi ner mot Stockholm. På söndag ska vi se Kirk Franklin! Det ska bli kul. Och lördagen lär spenderas på stan! De kommer bli en bra helg. Så länge som jag bara kan ta mig för att börja packa! Haha jag är verkligen sämst..

Gomiddag

Vill ni ha ett tips för att ta sig upp på morgonen?:
När ni väl har gjort det, lägg er inte i sängen igen.
Dödsdömt.

Som ni kanske förstår gjorde jag det, vilket resulterade i trött start på dagen. Men trots vädret har min dag varit helt okej ändå :) Livet är mkt roligare när man har en positiv syn på tillvaron. Ska fortsätta ha det.

Efter jobbet for jag till sävar och hämtade upp mormor och morfar. Morfar fyller år idag så vi har firat honom med att bjuda på middag. Började med glögg med smak av choklad och chili - riktigt god faktiskt! Toast med egen löjrom till förrätt. Varmrätt var en mangokycklinggryta. Sist äppelpaj till efterrätt. Alltid kul att äta trerätters på en tisdag!

Imorgon ska jag försöka att bara behöva kliva ur sängen en gång.

I got a feeling

Igår efter jobbet for jag på en spelkväll med emil och viktor. Syster var snäll och var chaufför för kvällen :) Det spelades Alfapet och TP, kul kul! :)

Idag har jag inte gjort många knop förrän framåt 14-tiden. Har varit på ett spinning-pass och faktiskt tagit ut ordentligt, känns skönt! Kunde knappt andas under sista låten - så dålig är min kondis. Andningen tryter före musklerna.

Nu har jag fastnat här för ingen här hemma orkar göra någon vettig middag ikväll, så vi har beställt pizza. Ska hämta upp den om kanske 10 min.. Sen kl.17.50 ska jag hämta upp Anette, Sebbe, Jenny och Patrik för vi ska fara på Improshow. Det var länge sen jag var på det senast, men då var det iaf riktigt bra! Ytterligare en fördel är att det är gratis (A). Cuz' tonight's gonna be a good night!


RSS 2.0