Dan före dan

Idag ska jag packa klart och stuva ihop allting i bilen. Tydligen ska vi och hela sverige ut på hala vägar idag. Det får bli till att köra lugnt och hoppas att det inte blir världens kö om nån krockar/åker i diket.
'
Från en sak till en annan: visst är julkalendern bra i år! Det var länge sen jag verkligen väntade till nästa avsnitt för att jag vill veta hur det kommer gå! Spännande :)

Frukost och tända ljus

Så ser min morgon ut, framför julkalendern. Den är riktigt bra i år! Kanske lite för läskig för de minsta, men helt perfekt för mig! :D
Om vårat badrum finns inte mycket mer att säga. Fastighetsförvaltaren var här, men han trodde att det var golvet och inte golvbrunnen. De skulle i alla fall ta hit en från försäkringsbolaget, och vi kan inte säga något förrän de varit här. De lär inte ske såhär innan jul, utan det får bli nästa års problem.. Hej och hå..
'
Nu är åtminstone alla julklappar fixade! Sprang runt på stan igår innan stängning och fixade det sista. Det kommer bli en bra men allt för kort jul.
'
Nu ska jag vakna till för att åka in till uni. Har sista seminariet före jul idag, och jag måste läsa några rättsfall innan dess..

Jippi...

Planen var att komma igång med bloggandet. Skriva om massa julpyssel och bakning. Om att jag har världens underbaraste pokjvän som städade hela lägenheten en kväll då jag hade möte. Sen kom jag hem i fredags efter en morgonföreläsning och hittar en lapp på hallgolvetdär det stod något i stil med: Ring mig ang fuktskada i ert badrum snarast. Bosse fastighetsskötare. Tydligen droppar det i taket hos grannarna under oss.
Där gick de sista krafterna jag hade ur mig. Vilken jävla julklapp. Återkommer efter början av nästa vecka då vi vet mer hur det ligger till...

Sömbrist

Det är svårt att hinna med allt man vill göra såhär i juletid. Helst av allt skulle jag vilja stanna hemma, baka massa gott, pyssla och mysa. Men i måndags började en ny kurs.
Men först måste jag berätta lite om min helg. I fredags hade jag som sagt min c2-tenta. Efter 5 timmars skrivande stannade jag och Anna kvar på Juristernas Hus och började förbereda kvällen. Det var nämligen c2-sittning kl.19 samma kväll och vi toastade den. Så istället för att åka hem och sova som de flesta gjorde planerade vi bordsplacering, letade sittningslåtar, repade underhållning m.m. Kvällen var riktigt rolig, det kom 98 st på middagen! Sjukt många! Själv kunde jag dock inte slappna av helt förrän kl.23 på kvällen. Men så blir det ibland.
'
På lördag åkte Gustav iväg och spelade innebandy på dagen, jag gjorde inte fullt lika många knop. På kvällen däremot åkte jag tillbaka till Juristernas Hus för en liten förfest innan Nobel Night Cap! Jag och Anna hade fått biljetter då några ur nuvarande styrelsen inte ville gå. Den kvällen var verkligen helt otrolig! De som anordnade NNC hade förvandlad Aula Magna och Allhuset på SU till ett sagoland! Temat var Marie Antoinette och varje rum hade fått ett eget tema. Det var en marknadsplats med mat, mjöd och öl, ett bibliotek med konjak och cigarrer, ett casino, ett dansgolv där kårsdraget spelade, drottningens boudoir med tårta, macrons och rosa champagne. Lantis var omgjort till en förtrollad skog med en glassbar, vinbar, drinkbar och datasalen var ett disco med en absintbar. Hela tillställningen kändes som en blandning av frankrike på 1700-talet och alice i underlandet! Det kan tilläggas att allt var gratis (ingick i biljettpriset). Och alla som volontärarbetade där hade helt otroliga utstyrslar. Tyvärr fick man inte fotografera, men då det var en kvart innan de stängde fick jag ta en bild på två som jobbade där. (Dock är bilden inte så bra med tanke på att jag inte har någon blixt)
Jag var hemma igen kl.6 på morgonen! Sen hade jag lovat att träffa Magda kl.11, så det blev ca fyra timmars sömn för mig den natten. Sen hade jag träning kl.14. Första ordentliga träningen på fyra veckor! Shit va roligt det var :)
Till middag lagade jag något jag varit sugen på i säkert två veckor: köttbullar och rödbetssallad!
MUMS!
EFter middagen åkte jag hem till Anna där jag, Anna och Amanda julpysslade. Vi bakade glutenfria lussebullar (kan meddela att degen känns ungefär som den typen av lera man kan få med sällskapsspel), som var jättegoda! Och pepparkakor. Supermysigt var det :)
'
I måndags började som sagt ny kurs. Det är synd att den här kursen är inklämd över jul, för egenligen tycker jag att det är ett himla intressant ämne, immaterialrätt. Efter 6 timmars föreläsning åkte vi ner på stan för att gå på luciakonsert i Hedvig Eleonora kyrka. Det var adolf fredriks flickkör som hade luciatåg, åh va duktiga de var! Och vilken julstämning man fick av att vara där!
Nä, nu måste jag skynda mig så jag kommer i tid till föreläsningen idag!

God morgon

Idag smäller det!
Största kursens tenta idag kl 9-14.
Sen ikväll blire fest :)

Julkaffe

Bästa sättet att starta dagen är med en god kopp kaffe! Särskilt en dag som denna då den första snön faller nere i huvudstaden. Av världens bästa Malin Björk fick jag ett tips på hur man gör eget julkaffe, och det är så himla gott att jag har druckit det nästan varje dag i två veckor!
Så här gör man:
Till en kanna för 4 koppar stoppar jag först i kaffepulvret sen lägger jag på
ca 1/2 tsk kanel
ca 1/2 tsk kardemumma
något minde än 1/2 tsk vaniljsocker
Sen brygger jag som vanligt kaffe!
Dett går även att göra i en sån kaffekanna där man pressar ner pulvret (kommer inte på vad det heter).
MUMS!

Var är snön?

Hej och hå. Nu var det himla länge sedan jag var här. Tänkte att det kan vara en rolig idé att börja igen. Dock kan jag inte lova en massa uppdateringar, allt beror på hur livet ser ut.
Den senaste månaden har varit otroligt händelserik för min del. Morfar har fyllt 80 år, mamma har fyllt 50 år, jag blev vald till Juridiska Föreningens Underhållningsmästare 2012, jag har klippt mig och under hela tiden har jag haft en otroligt dryg förkylning. Det är mest den som har sett till att jag inte orkat med så mycket som jag velat. Igår var första dagen på 4 veckor som jag inte hade ont i halsen, så nu hoppas jag att det håller i sig. För med förkylningen på väg ur kroppen vill jag börja ta tag i massa saker igen. Dock får det invänta nästa vecka. Jag har nämligen C2-tenta på fredag - all min energi ska gå till den! Civilrätt 2 (C2) är kursen jag läser nu, den längsta kursen på det här programmet, så det blir den första tentan för den här terminen på fredag!
För att sammanfatta mitt uppehåll härifrån kör jag en bildbomb:
Dessertbordet när mamma fyllde 50 år



Såhär pigg var Kajsa efter kalaset!
(några fler bilder från festerna blir det inte eftersom jag inte kollat om jag får lägga ut bilder på alla)

Pepparkakshuset jag och Gustav gjort



Såhär kort hår har jag nu!




Gustav har shoppat kostym!

Fler uppdateringar blire!

RSS 2.0