Klippning

För några dagar sedan såg jag att det gått hål på mina tights, ett sånt där hål som man nöter fram av att använda dem för mycket. Så idag efter seminariet åkte jag ner till stan. Jag började med en spontanklippning! Mitt hår var sjukt risigt, så nu är ganska mycket av det borta. Hon som klippte mig fixade inte håret så himla mycket efteråt, utan hon fönade det rakt utan produkter, så jag kan inte avgöra om jag är nöjd förrän jag får försökt fixa det själv en gång. Efter klippningen shoppade jag lite bas-grejor: tights, make-up-remover, hårspännen m.m. Nu blire att få i sig middag och sen träning!

Voy voy

Min plan var att gå och lägga mig relativt tidigt ikväll. Så när jag stängt tvn gick jag förbi datorn och tänkte att jag hinner kolla facebook snabbt. Sedan kom livet emellan.

Äppelmuffins

Har fått en beställning på mer muffins från Gustavs arbetskamrater, så jag tänkte ställa mig och baka lite ikväll. Så länge de är klara innan DH är jag nöjd! Så jag tror bestämt jag måste sätta igång nu!

Planka?

Himla härlig busschaufför på bussen nu. Killen före mig försöker planka med en fejkad smsbiljett, chauffören märker det och säger att han får åka med på egen risk, hon tänker inte slänga ut honom. Men om det kommer en kontrollant får han betala böter! Killen verkar ganska skraj och stammar fram: hur ofta kommer de då? Busschaufförn svarar skrattande: ja de har då aldrig varit på den här linjen!

Mums!


Spontanitet

Den här helgen har varit hur bra som helst! För det första bestämde sig världens bästa Klara Granström att ta en spontantripp ner hit till huvudstaden. Så hon, och Madde som hon reste med, fick följa med på fest hos Anna A i fredags. Hade en superkväll med hela vårat gäng (bra styrt med mat och fest Anna!) och sedan agerade bästaste älsklingen taxi så jag tog mig hem. Lördagen var en riktig slappardag. Jag var inte alls särskilt bakis, lite huvudvärk bara, och Gustav hade ont i huvudet, vilket resulterade i att vi båda slumrade i soffan större delen av dagen. Till lunch gräddade Gustav våfflor och kokade sylt (hur bra har jag det inte?) och sedan till middagen åkte vi till Wiklundhs för att fira svärföräldrarna som båda fyllt år. Där bjöds det på tacos och tårta följt av sällskapsspel fram till halv ett på natten.
Idag har jag åkt in till stan en sväng för att fika med Klara och Madde innan de flyger upp till Umeå igen. Tyvärr han vi inte ses så länge eftersom vi tappade en timme i natt och varken Klara eller Madde hade räknat med det i planeringen. Nu tänkte jag försöka måla mina naglar (det som är kvar av dem) och sen i kväll har jag träningsmatch på HIP mot Aspudden.

Mango

En sak jag tycker är himla fult är när de börjar visa en bra serie kl.22. Varför inte visa det programmet kl.20 och skippa b-program som Lyfällan och Jobbjägaren. Det här är andra kvällen i rad som jag sitter uppe alldeles för länge. Igår såg jag på Greys Anatomy och vips innan jag visste ordet av det var jag "fast" i Of the Map, bara för att det börjar direkt efter Greys och det tar två minuter att fastna i en serie. Nu sitter jag och kollar på Criminal Minds Suspect Behavior, bara för att det börjar direkt efter Criminal Minds.
Men jag har mango att mumsa på och jag ska inte vara på uni förrän kl.9 i morgon, så jag överlever även detta i-landsproblem.

Vision

Idag kostade jag på mig årets första glass, det blev såklart en "Strawberry White". Hade tänkt prova någon ny, men jag var inte den enda som åt glass idag så det fick bli en klassiker istället! Det kändes passande eftersom gångbanorna har börjat sopas och solen sken. Tyvärr blåste det liiite för mycket för att förtära glassen utomhus, men vi stod och solade i ett fönster istället.
Annars har jag inte så mycket roligt att berätta. Jag tog mig till universitetet för att plugga innan föreläsningen, och jag fick lite läsning gjort trots elefantsnytningarna från en tjej som lät alldeles för förkyld för att sitta i bibliotekets tysta läszon. Efter föreläsningen satt hon dessutom fortfarande kvar, och snöt sig fortfarande var fjärde minut. Helt otroligt. Kl. 17 var det impro-onsdag och sen var jag hemma lagom till Greys!

Check

Dagen bestod av 6 timmar i skolan, sedan satt jag och Gustav i över en timme i bilkö på väg till en sportaffär söder om stan. Efter mindre än 15 minuter hade jag hittat mig ett ryggskydd (dock inte så billigt, men man tar det som finns!) och sedan tog hemresan ca 30 minuter. Underbara bilköer som finns här i huvudstaden... Men jag hittade i alla fall ett bra ryggskydd så nu är det sista fixat inför resan! Kommer bli hur bra som helst!
Ikväll ska jag inte göra allt för mycket, förutom att se Desperate Housewifes eftersom det börjat sändas igen!

Anmälan

Just nu sitter jag och knåpar på en anmälan för en studieresa till London med Internationella Kommitten i vår. Har ingen aning om jag kommer få följa med, men för att jag ska ha en chans krävs det att jag mailar svar på två frågor, på engelska. Jag kan inte påstå att min engelska i skrift är på topp just nu, men så länge det inte är några grova stavfel hoppas jag att jag har en chans att få följa med. Det verkar som en riktigt rolig resa!
Sen fick jag veta av Anna idag att hon har vunnit gratisbiljetter till Håkan Hellström i april och jag får följa med! Yeey! :D
'
Dessutom har jag och Gustav betalat in vår resa till Alperna nu! Det kommer bli hur kul som helst!!!

Sovmorgon

Tanken idag var att jag skulle vara inne på universitetet kl.9 för att plugga innan föreläsningen kl.13, men när väckarn ringde insåg jag att så inte skulle bli fallet idag. Jag somnade om och vaknade efter 8 ungefär och mådde mycket bättre. Nu har jag fått i mig en stor kopp te och läst ikapp mig på nyheterna (det gäller att hålla sig uppdaterad särskilt nu då jag läser folkrätt), så det blir till att börja plugga!

Supermåne

Var någon ute och såg supermånen igår? Helt sjukt vilket sken den gav ifrån sig!
I fredags vad söta Anna här och åt middag och såg på Så ska det låta och Skattkammarplaneten. Det var väldigt underhållande att ha en liten "tiger" här som studsade upp och ner i soffan och gömde sig bakom kuddar när det blev läskigt!
Igår var jag och Gustav ute och shoppade. Vi letade massa slalomgrejor inför resan. Gustav var färdigshoppad efter kanske 20 min men tyvärr var allt i min storlek slut. Så vi fick åka runt halva stan men ändå hittade vi ingenting (Gustav var måttligt less efteråt).
Vid ca 21 på kvällen ringde Gustavs bror och frågade om vi ville komma förbi och spela spel, så vi åkte dit och umgicks till runt midnatt. Passade på att se de nya kattungarna också :)
'
Idag skiner solen och jag funderar på att sätta mig på balkongen en stund med en kopp kaffe. Har några tvättmaskiner igång nere i källaren, men det är ett tag kvar innan det är lönt att gå ner och kolla till dem. Gustav är duktig och diskar upp sedan igår, så jag kanske ska baka någonting till eftermiddagskaffet för att kompensera? I kväll har jag återigen träningsmatch. Den här gången är det hemma på Helenelunds IP och jag hoppas på vinst. Det känns som det är vår tur nu!

Arg lapp

Just nu sitter jag invirad i en handduk vid köksbordet. På något (konstigt) sätt lyckades jag fastna här mellan duschen och att byta om till pyjamas. Som tur är handduken väldigt stor så jag kan verkligen inte påstå att jag blottar mig på något sätt! Nu i kväll har jag varit ute i Täby och spelat match, träningsmatch (i fotboll!) mot IK Frej. Det blev ingen vinst men det känns trots det riktigt bra, vi spelade bra och försökte rulla boll och dessutom hade vi några fina stolpträffar. I nästa träningsmatch på söndag blir det till att få in dem i mål!
'
En sak jag kom på att jag glömt att berätta är att jag och Gustav fick våran första "arga lapp" för ett tag sedan. Eller, jag kan inte påstå att den är särskilt arg, men det är en lapp där vår granne formulerat sin åsikt. Jag hittade lappen på golvet i hallen en morgon. Det känns lite bra att den är mer riktad till Gustav än vad den är till mig, det är ju han som kliver upp tidigt av oss två.
Så nu ligger Gustavs mobil på en socka på nattygsbordet för att vibrationerna inte ska väcka våran granne. Signalen går inte att göra så mycket åt eftersom om han sänker den kommer han inte att höra signalen själv.
God natt!

Annars är det här faktiskt en väldigt bra ...

Annars är det här faktiskt en väldigt bra morgon! Jag vaknar av väckaren och inser att jag ställt den 2 1/2 timme före bussen går, så jag ställer om väckaren och (trot eller ej) vaknat av mig själv strax före den ska ringa. Kliver upp och äter frukost i lugn och ro. När jag kollar ut skiner solen och termometern visar 11 grader! Dessutom hinner jag gå till bussen, jag behövde inte ta ett enda löpsteg (vilket blivit något av en rutin för mig)! Som ett plus i kanten är jag i hos tid till föreläsningen, och den är i A-huset vilket betyder att det finns möjlighet att köpa kaffe.


.

Vill ni veta en sjukt onödig grej. Jag har betalat för mycket på en telefonräkning och fått tillbaka 29kr. Det kostar 25kr att lösa in checken. Värt.

Folkrätt

Ojoj nu var det ett tag sen, så därför får jag sitta här "mitt i natten" och uppdatera. Hade planer på ett inlägg i morse, men sängen lockade otroligt mycket mer, vilket resulterade i en stressig morgon. Idag började nya kursen, Folkrätt. Det kommer bli intressant, dels är ämnet intressant men det är också väldigt brett och mycket att ta in på väldigt lite tid så frågan är hur det kommer gå.
'
Anyway, en kort uppdatering om helgen!
Lördag = temafest! Hade hur kul som helst hela kvällen, trots att jag var slemmig i håret och grön i ansiktet. Spexet gick bra också så det var kul!
Söndag = bakisdag. Men som jag har skrivit tidigare har jag världens bästaste pojkvän (prova skriv det ordet några gånger, till slut ser ni bara poj kvän)!! Han åkte och köpte bakismat till lunch/frukost/middag. Alltså, inte tre måltider, utan de tre måltiderna var en enda lång måltid för mig! Kl.17 hade jag samling för träningsmatch, och det var faktiskt väldigt bra att komma ut i friska luften, det gjorde att den sista bakisheten försvann. Matchen blev 1-1, men det kändes mer som en vinst. Jag fick spela mycket och det gick bra dessutom! Tror att det kommer bli en bra säsong i div 4.
'
Nä, nu känner inte jag för att sitta här längre. Dels för att komposten stinker men jag orkar verkligen inte springa ner med den nu, dels för att jag har några sidor kvar att läsa innan föreläsningen i morgon, och dels för att jag vill hinna sova litegrann. Godnatt mina vänner!

Morgonstress?

Juste! Kom precis på att jag drömde en massa igår på morgonen. Och den här drömmen är väldigt enkel att tyda med tanke på att det är morgonen före tentan!
Jag bor i någon stuga på landet (det är sommar!) och håller på att fylla en termos med kaffe. Jag tar bilen och kör längst en grusväg för att komma ut till stora vägen. I korsningen till den stora vägen finns en affär och massa tonåringar står utanför. Då kommer jag på att jag glömt några böcker och därför hoppar jag ur bilen för att cykla hem igen. När jag cyklat en bit inser jag hur dumt det var att jag inte tog bilen jag satt i! Så jag vänder tillbaka mot bilen och helt plötsligt har jag en moppe och jag har hämtat boken redan och nu ska jag skynda mig till universitetet för annars kommer jag sent till tentan! Jag kör ut på stora vägen och helt plötsligt snöar det och jag halkar runt på vägen. Det kommer världens nedförsbacke och då är det massa människor som går omkring mitt på vägen! Jag försöker glida runt dem med min moppe i snömodden. Tillslut kommer jag i alla fall fram till universitetet då jag burit min moppe (som en cykel) sista biten!

Nu är det helg!

Äntligen är tentan gjord, och som vanligt har jag ingen aning om vad jag kommer få för poäng. Efter drog vi ner på stan och åt lunch, och sen fortsatte vi med att dricka öl på Monks. Precis som det ska vara efter en tenta!
'
Idag ska jag iväg och köpa några små saker inför temafesten i kväll! Det kommer bli awsome! Ska se till att ta lite bilder. Temat är "Sinner saint", så det ska bli intressant att se hur folk klätt ut sig.
'
Dessutom, visst ser ni att min internetleverantör kommenterat mitt förra inlägg! Då känner jag mig inte alls förföljd.. Tänk att de faktiskt har någon som jobbar med att kolla vad folk skriver om dem på internet. hmm..

Comhem

Helt sjukt. Jag litar inte ett dugg på Comhem. Internet har inte fungerat nu på morgonen och eftersom jag ska anmäla mig till nästa kurs idag är jag i stort behov av internet. Efter att ha provat massor ringer jag till slut Comhem. Jag står telefonkö i säkert 15 minuter men precis när jag kommer fram då börjar internet fungera igen. Det roliga är att det här har hänt förut, när Gustav höll på att fixa med skrivaren. Det känns som en dålig konspirationsteori... Men jag litar inte på dem. Punkt.
'
Nu ska jag göra mig klar för dagen och sen efter jag har anmält mig kl.12 åker jag och Malin ner på stan! :)

Palt

Då det både är Fettisdagen och Internationella Kvinnodagen, därför toppar jag mitt inlägg med något så originellt som "Palt". Det är nämligen så att jag var tvungen att upplysa mina nya vänner här nere om vad det är för något! Jag förklarade vad palt är, och skillnaden mellan palt och kroppkakor, och att man kan göra blodpalt, och vad blodbröd är. Det var något jag aldrig trodde jag skulle behöva förklara!
'
Då det ändå är Fettisdag har jag självklart ätit en semla. Det hör ju som till. För att avsluta det här inlägget kan jag berätta att jag halvt somnat i soffan några gånger och därför tänkte gå och lägga mig nu!

En mus i köket

God kväll allesammans som är vakna för att läsa den här tiden på dygnet. Jag är precis hemkommen från träning och jag tror bestämt att min kropp inte kommer må underbart i morgon. Då jag var förkyld förra veckan tog jag mig aldrig för att träna något på egen hand, men trots det gick det bra på träningen idag. Himla roligt att kunna vara ute och inte vara rädd för att halka precis överallt!
'
Mitt i plugget idag fick jag ett roligt sms av mamma (notera hur panikslaget kortfattat det är):
En mus i köket mats på väg. Sitter i ditt rum
För er som inte känner min mor kan jag berätta att hon är fruktansvärt rädd för gnagare. Hon kan knappt se dem på tv utan att rysa. Så pappa fick åka från jobbet för att hjälpa till! Får nog se till att ringa dem i morgon så jag kan få hela historien!

Tårta, på en torsdag?

God morgon! Dags för en ny vecka, tentavecka. Det är bara att köra på helt enkelt! Och om jag ska vara ärlig känns det oförskämt bra, och det brukar inte vara ett gott tecken för mig. För då slappnar jag av och glömmer bort någon del eller kollar inte tillräckligt och missar ett helt kapitel eller liknande. Nä, så får det inte bli. Så därför ska jag till uni så fort det här inlägget är klart och så ska jag sitta där och göra massa massa massa gamla tentor, hela veckan! Så jag absolut omöjligt definitivt inte kan missa någonting. Så det så. (Mest pepptalk till mig själv så att jag faktiskt pluggar när jag är där!)
'
Från en sak till en annan. Klickade runt på nätet nu på morgonen och läste lite bloggar m.m, kom då in på den här sidan. Det är en tjej i Umeå som gör supersöta tårtor! Hon har börjat pyssla med det på egen hand för att hon tyckte att det var intressant och sedan eftersom skaffat sig mer och mer material för det. Jag blir så himla avundsjuk när jag läser sånt där för jag vill också.. Men jag inser att jag skulle inte ha tålamodet för att pyssla på det sättet. Jag skulle heller inte välja att lägga så mycket tid som det tar att fixa det, eller pengarna. Men man kan ju drömma i alla fall, och kolla in på den bloggen lite nu och då för att se hur det blir om man skulle ta sig tid för det!

Som förr

Malin valde att följa med hem med oss igår kväll. Hon skulle in till stan och träffa sin bror idag, och det är ju lite närmare från Sollentuna till centralen än vad det är från Sorunda till centralen. Supermysigt att få en kväll med henne! Dessutom var konserten riktigt bra, de är hur duktiga som helst och Malins röst har verkligen utvecklats! :)
Malin <3
'
Nu i kväll ska jag och Gustav till hans föräldrar. Viktor fyller 20 så det blir god mat och tårta!

Gospel

Har precis ätit semlor, mums!
I eftermiddag ska jag och Gustav sätta oss i bilen på väg mot Nynäshamn (Sorunda för att vara exakt) för Malin sjunger där! Ska bli hur kul som helst att träffa henne igen! Har inte sett henne sen i julas och knappt hunnit prata ordentligt heller, så det kommer bli en superkväll! :D
Ja, den är hembakad för er som undrar ^^

Oj va mysigt

Kl. 21.24 säger Gustav:
- Nu har jag somnat i soffan säkert 10 ggr så jag går och lägger mig.
Happ, rolig du är då ^^Då kan jag sitta här med min dator istället.
'
Igår såg jag Black Swan. Oscarsnominerad/belönad (kommer inte ihåg om den vann/vilka priser den vann) film. Sådana filmer har en tendens att vara lite knepiga, i alla fall nu de senaste året. För tio år sedan var filmerna enkla och känslosamma, idag måste man för att vara kreativ hitta på något som inte innefattar de vanligaste känslorna, och om de gör det ska de framställas på ett annorlunda sätt. Den här filmen var precis så konstig som jag trodde att den skulle vara, och tyvärr betyder det att den inte var så bra. Handlingen går ut på att huvudpersonen Nina är en duktig balettdansös och lyckas få huvudrollen till den nya uppsättningen av Svanprinsessan. Därmed sparkas den tidigare stjärnan som i och med det försöker ta självmord. Självklart kommer det en ny tjej och Nina får för sig att hon försöker ta hennes roll, och hon börjar hallucinera. Dessa hallucinationer är oftast ganska äckligt framställda (exempelvis drar hon bort massa skinn från fingret, drar ut fjädrar ur ryggen m.m.). Så om du tycker om lite konstiga, smått läskiga filmer är det här en film för dig. Annars klarar du dig bra utan att ha sett den!

Fix och trix

Morgonen började med att jag krälade mig ur sängen med huvudvärk. Allt på grund av allt för mycket snor som trängdes där inne! Efter nässpray och en Alvedon var jag faktiskt först till universitetet! Eller, alltså inte först av ALLA utan först av vårt lilla gäng. Pluggade väl hyffsat, gick på halva seminariet (det var inte så relevant) och sen åkte jag hem! Himla skönt att vara hemma tidigt en fredag. Det gjorde att jag (vi) han massa grejor. Till att börja med planterade jag om alla blommor. Nu hoppas jag att de som ser smått trötta ut ska vakna till liv igen (även de som ser helt döda ut!). Sen städade vi hela lägenheten och snart är det middag. Väntar på att köttet i ugnen ska bli klart, sådant brukar ju ta lite tid. Ska ta och tända lite ljus och bara ta en lugn fredagkväll!

SPEX

Jag mobilbloggade igår men det verkar inte synas?
Anyway! Igår gav mitt immunförsvar upp. Eller rättare sagt i tisdags. Var på uni då och kände allt eftersom hur jag fick mer och mer ont i halsen. På kvällen var jag riktigt låg och gick och la mig redan kl.21. Vaknade på onsdagen 12 timmar senare och tack vare mycket sömn mådde jag bättre. Stannade dock hemma under dagen för att kurera mig lite mer. Åkte sen till uni vid 16 för en föreläsning där föreläsaren var bland de roligaste på länge. Otroligt torr juristhumor, men ändå! Han var en gammal domare i HD och nu satt han i Lagrådet, trots att han pensionerats, och han sågade den ena ministern efter den andra! Hehe
Han tyvärr inte vara med på hela föreläsningen för jag och Anna skulle iväg och se KTHs kårspex "Gustav III". Vi mötte upp UM, hämtade ut biljetterna och åt middag på Burger King. Kl.19 började föreställningen och ca 3,5 timmar senare gick vi därifrån i extas. Det var verkligen hur bra som helst och galet roligt!
För ni (precis som mig) aldrig sett ett SPEX tidigare så går det till så här: Handlingen baseras på en historisk känd händelse, men tanken är att man ska berätta hur det egentligen gick till. I det här fallet visade de hur Gustav III egentligen blev skjuten och varför. Föreställningen är lik en musikal då den innehåller mycket låtar. Dessutom får publiken hela tiden vara med och dirigera allt eftersom. Exempelvis kan man, ifall man vill se en scen eller låt en gång till, ropa "omstart". Då framför de tex en ny låt med ungefär samma text, och när de inte vill omstarta mer fortsätter handlingen. Dessutom kan man ropa direktiv som "tala på tyska", "stå på ett ben" m.m. Skådespelarna väljer själva vad de vill utföra.

Som sagt var deras spex riktigt bra!
Idag har jag åkt till uni för att plugga lite. Kan inte påstå att dagen blev jättelång, men jag känner inte att jag måste råplugga precis just nu. Himla skönt faktiskt :) Nu är jag sugen på att se en film. Har tagit hem The Swan, men jag är osäker på om jag kommer tycka den är superbra. Oscarsnominerade filmer har en tendens att vara knepiga. Annars kanske det får bli en Disney istället! (Om Gustav tillåter) Ingen som vet om någon film som man borde se?

Purskans immunförsvar. (det blir för övlig...

Purskans immunförsvar. (det blir för övligt ett inlägg via mobilen då blogg.se legat nere ett tag). Igår var jag duktig och åkte till uni 9 på morgonen och satt och pluggade. Dock kände jag allt eftersom hur jag fick mer och mer ont i halsen. Framåt eftermiddagen kände jag mig riktigt låg :( som tur var hade jag världens bästa pojkvän som kom förbi och hämtade mig när han slutade! Idag har jag inte gjort särskilt mycket. Hade som plan att sova så länge det bara gick i försök att kurera mig snabbt! Det kan ha fungerat för jag har inte alls lika ont i halsen idag, dock är jag snuvig. Just nu är jag på väg till uni för en föreläsning om lagrådet. Efter det ska jag och Anna och se KTHs kårspex, tillsammans med de andra ur underhållningsmästeriet.Sen beger vi oss i samlad trupp till operan för att se på schooltenderchallange där juristerna är i final! Kommer bli en superkväll :) så jag har ingen tid alls att vara sjuk!


Som utlåvat

En bild!

RSS 2.0