Noll batteri

jag har glömt min datasladd, vilket betyder att min dator är död och den kommer vara det tills jag åker ner till Sollentuna igen. För jag köper inte en ny laddare för 850kr..

Igår var jag med Linn och Jenny, supermysigt! Idag ska jag skjutsa MaPa till flyget och sen jobba. Bör gå ut med effi också. Har blivit så fruktansvärt slö nu på slutet.

Har kommit fram till att jag ska hoppa av engelskakursen jag läser. Ankedningar:
- jag behöver den inte för att söka något program
- jag får inte ut så mkt som jag hoppats av den
- jag är inte nöjd med något arbete jag skickar in
- och känner mig bara tvingad att skriva dem
- nu kommer jag även behöva massa kurslit. som kostar pengar..

Det säger nej på tungan

Förlåt pappa och alla andra, jag glömde uppdatera i söndags om vad jag tyckte om filmen ^^ Vad ska jag säga, inte så mycket till handling men väldigt häftig film! Såg den såklart i 3D, och innan var det reklam för Alice i Underlandet. DEN filmen ska jag se i 3D! Katten var lite småläskig.. Tillbaka till Avatar: Otroligt snyggt gjord, tyvärr blev detaljerna som kom längst fram i 3D lite suddiga (vilket kan bero på att fokus var någon annanstans). Den får en såklart att tänka till lite, att man ska leva i harmoni osv. Men mest började jag fundera på om det kan finnas en sådan planet i universum. DET vore häftigt.
'
Ikväll har jag varit och tränat. Två pass, först bodypump och sen afro/core. Mina ben började darra på uppvärmningen på bodypumpen.. Så jag är väldigt trött just nu, men oj så ont jag kommer få imorgon. Jag har en ny träningsform, träna hårt i en vecka och vila i en vecka. Tyvärr rekommenderas det verkligen inte. Varje träningsvecka börjar man på noll igen, det vore bättre att försöka träna 3ggr/vecka regelbundet. Snart så..
'
Från en sak till en annan.
Min syster är alltid lika målande i sina beskrivningar. Hon ska förklara hur något smakar. Detta något är kärnan till en frukt som är nog konstig i sig, en litchi.
Jag frågar: Hur smakade det?
Hon: alltså.. det smakade som inget.. (samtidigt som hon verkligen ser ut att inte tycka om det)
Jag: var det torrt? strävt? typ som att äta mjöl eller bakpulver?
Hon: näe.. näe.. nää.. (och ser ut som en katt som försöker få upp en hårboll)
Jag: men vad smakade det då?
Hon: det säger nej på tungan

Segpropp

Idag är en oproduktiv dag. Varför blir det så lätt så för mig? Och värre, varför gör det mig ingenting?! De må va ett tag.. så länge jag inte fastnar i den här tillvaron, så länge jag inte blir för bekväm. Vilket är otroligt lätt att bli då det finns en skön soffa, en stor tv, massa godsaker i kylskåp och skafferi, och värst av allt: inga måsten.
'
Ikväll flyger jag upp till Umeå, är hemma i drygt en vecka. Då blir det jobb och förhoppningsvis en hel del umgänge med alla som har tid :)

Helg

Igår var jag och Gustav duktiga, vi for iväg på Mio och kollade på mattor och andra inredningsdetaljer. Självklart fanns inte den mattan vi ville ha, utan den skulle komma in till veckan. Vi kollade på fler affärer, och köpte oss även en dammsugare! När vi kom hem igen började Gustav med att sätta upp lampor i sovrummet och en i vardagsrummet, riktigt bra blev det :) sen blev det en myskväll med schlager och massa godsaker från fredagen.
'
Idag ska vi iväg på bio, äntligen ska jag få se Avatar! Var tvungen att ta tag i det nu för annars skulle den väl sluta visas innan jag sett den :p uppdatering ikväll om vad jag tyckte!
Dessutom har jag idag försökt få bort stearinfläckar på en duk, har strukit den med hushållspapper och har tvättid ikväll, ingen som har något annat bra husmorstips för att få bort stearinfläckar?

Mina små söta

Rosa = hallon och blåbär
Orangea = morotskaka

Minicupcakes

Idag har jag bakat. Oj vad jag har bakat. Och jag är inte klar. Jag har gjort nästan 200 st minicupcakes! Hälften med morotskakssmak, och hälften med hallon och blåbär. Ska ta ett kort och lägga in här så får ni se, de blev riktigt söta faktiskt. Båda betydelserna, de ser söta ut och de smakar väldigt sött. Pga glasyren. Så nu är jag trött i fötterna. Mina fötter tål inte att stå på ett golv i flera timmar. Jag behöver bra skor, eller en stol. Det är bara att jag fortsätter... Ska baka ett bröd också. Det kommer ta lite tid det med. Gustav fyller nämligen år imorgon, därför allt detta. Eller ja.. cupcakesen ville jag också prova göra, så då var det lägligt att han fyller år imorgon. Pjuh... aja.. bara att köra igång igen!

Det snöar..

Shit vad jag har vänt på dygnet. Vaknar kl.8 av mig själv och är pigg. Och går och lägger mig kl.21.30 och somnar som en stock, haha ! Idag kanske jag ska ta tag i mig själv och göra något.. Får väl se hur det går. Vi har tyvärr en himla skön soffa (A)..

Fettisdag

Igår kom Linn och Niklas förbi på middag :) kul att de hade tid att se var jag ska bo framöver. De får gärna komma ner hit fler gånger!
'
Idag har jag massa borden. Men jag är inte ett dugg taggad på att göra nått. Vill bara bädda upp mig i soffan och se på disneyfilmer. Är det tillåtet att göra så en hel dag? I så fall kommer jag få skuldkänslor gentemot mig själv (vilket ordval) av att jag är så oproduktiv. Kanske ska försöka plugga lite iaf, och skriva nått CV. Vi ser hur långt jag kommer..

Valentin

Kul att alla i Umeå har skrivit om det fina vädret de haft.. Såhär har min förmiddag sett ut:
'
Stod i 30 min och kollade på Gustavs träningsmatch, vädret var supergrått och tråkigt, och de spelade inte särskilt bra heller.. därav bara 30 min. Sen hade jag tvättid också. Första gången jag har tvättat i tvättstuga ^^ men det gick bra, det finns 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp och två manglar. Så jag har även lärt Gustav dra lakan och mangla :)
'
Nu ikväll for vi iväg till Gustavs bror Emil och hans flickvän Lisa, båda har fyllt år så det var kalas hemma hos dem :)
'
Nä nu ska jag nog sova. Har börjat komma in i Gustavs dygnsrytm.. kan bero på att han känner för att snooza i en halvtimma med världens högsta signal, kl 05.20 varje vardag. Jag blir livrädd varje gång. Gonatt!

Piff

Nu har äntligen lite gardiner kommit upp! Dessutom har jag handlat massa blommor så lägenheten känns riktigt hemtrevlig :) Här kommer lite bilder, inte bästa kvalitén men det får va :P
'
Kök
'
Sovrum
'
Vardagsrum
'
Dessutom har jag och Gustav hittat några lampor till sovrummet som ska upp så fort han kommer ihåg att ta med sig proppmaskinen ^

Dyr helg..

Igår shoppade jag. Dyrt blev det.. Men nu har jag korgar till klädkammaren, gardiner till sovrum, prydnadskuddar till sovrummet, köksduk, plastunderlägg, presentpapper, massa mat i kyl och frys och massa andra småsaker vi införskaffade på ICA. Sjukt lång dag var det iaf :p Men skönt att ha fått en del gjort.
Idag ska vi till IKEA och lämna tillbaka några saker vi köpte för mkt av, och sen ska vi på Plantagen och köpa lite grönt :) ännu mer shopping alltså..
Sen ikväll måste jag ställa mig och stryka gardiner och duken..
Ska ta lite bilder sen när det börjar bli mer klart :)

Semlor

Idag har jag:
- gått och handlat
- ansökt om ica-kort
- städat hela lägenheten
- bakat semlor
- monterat IKEA-lådor
- städat ur kartonger och burit ner saker till förrådet
- städat ur klädkammaren
- börjat källsortera
- diskat
- piffat fram lite ljus
- och nu sitter jag och försöker plugga
..
..det går inte så bra, är rätt less faktiskt. Och lite hungrig..
När gustav kommer hem ska vi äta semlor :) vilket blir om ca 14 min.
'
Förresten, hur i hela friden lyckas man få världens djupaste papercut på en påse med socker?! Jag lyckades iaf, och det säkert mitt 8e sår på händerna. De senaste dagarna har jag gjort illa mig på allt möjligt, rakblad, skruvar, saxar, allt möjligt man kan smälla in i, och nu sockerpåsen. Nice..

Anywhere is paradise when you're with the one you love

Imorgon bär det av till Sollentuna och Flintlåsvägen :) kommer hem igen den 22a, så nu börjar det blir på riktigt! Förra vändan jag var nere cirkulerade allt kring att få upp tapeterna på väggarna. Nu ska det riktiga piffet börja, för att få det att kännas som hemma. Dessutom måste jag aktivt leta jobb!
'
Ikväll har jag varit med Jenni, som jag inte har sett sen i december nån gång :p hur mysigt som helst iaf. Vi bytte julklappar och drack varm choklad.
'
Nu, sängen

Superhelg!

Har haft en hur bra helg som helst :)
Fredag.
Jobbade fram till kl.15.30, sen for jag till Jenny. Där monterade vi hennes byrå, lagade supergod köttfärspaj och gino, vi målade en ljusgrej, tog en kort promenad till återvinningen och såg på Skavlan och Prestige. Hade en superkväll helt enkelt!
Lördag.
Började med ett cykelpass kl.9-10, sen for jag ner på stan och träffade Linn J. Vi gick runt (jag shoppade sulor) tills vi blev hungriga. Då gick vi och åt på Wayne's där jag även hjälpte henne med matten, hehe. Sen jobbade jag 14-20. På kvällen var Malin i stan på turné, så hon kom hit och vi såg Melodifestivalen tillsammans och tog igen en del skvaller sen senast! (Vilket var ett bra tag sen!)
Söndag.
Malin sov över för hon skulle sjunga i Ersmarkskyrkan på morgonen. Jag följde med för jag ville höra hennes klass :) de var riktigt bra! Lite synd med ljudet ibland.. Men åh vad härlig musik det är, gospel! När jag kom hem pluggade jag lite. Jag hade lyckats missförstå uppgiften som ska in idag.. så jag var tvungen att skriva om allt från början. Men det är gjort, och jag ska kolla igenom det en gång till innan jag skickar in det ikväll! Sen for jag och tränade ett dubbelpass. !5-16 cykel, 16-17 bodypump. Så jag är rätt trött nu..
Dock känner jag mig stolt. Jag har tränat 6/7 dagar den här veckan!

Vuxenpoäng

Idag har jag och pappa varit på banken och jag har börjat pensionspara. Dessutom kollade vi på försäkringar och jag tecknade en olycksfallsförsäkring, eftersom jag har ingen aning om vad jag kommer hitta mig för jobb där nere och därmed inte vet vad jag får för försäkring via det jobbet. Sen när vi kom hem har jag börjat sortera in alla mina viktiga papper i pärmar. Hur många vuxenpoäng är inte allt det där säg?! ;)
'
Åh, jag har världens träningsvärk efter coren igår. Men det är bra, då vet man att man lever!
Nu ska jag ut i snön med svarta faran ;P

There's a possibility

Gårdagen:
Sov ut som vanligt (har helt vänt på dygnet..), åt frukost och började plugga. Läser som sagt engelska på distans nu, och mitt första arbete ska in nu på söndag. Inte nå stort arbete men ändå, jag är helt förslappad så jag måste komma igång med hur man pluggar igen! Försöka motivera mig själv, för det känns som om en bra sak att göra. Sen vid 13.30 trotsade jag kylan och gick över till Rydelius som var hemma i Ersmark. Väldigt lagomt avstånd till en vän, bara två hus bort! Vi fikade och spelade kort :) Sen gick jag hem och tog en promenad med Effi och sen gick jag till Jenny som också var hemma i Ersmark. Hur perfekt som helst :) Det är något jag kommer sakna, att bara kunna ta på sig jackan och efter några minuters promenad är man hemma hos sina bästa vänner. Nu får de istället ta en timmes flygtur och hälsa på mig nere i Sollentuna! Efter middagen for jag och tränade ett cykelpass, och shit vad jag tog ut mig! Men skönt var det.. eller ja.. inte direkt efteråt. Då mådde jag mest illa. Men efter illamående kändes det riktigt bra!
Idag:
Började dagen med att fara till mormor och morfar och skotta och fika. Det verkade uppskattas :) Sen har jag suttit här och "pluggat", det har inte varit supereffektivt tyvärr. Har mest fixat med en present till Gustav. Men efter jag ätit något ska jag vara effektiv! Sen ska jag laga middag, och fara och cykla idag igen. Om jag ryms dvs, står på reservlistan.. Annars får jag träna nått annat! Sen efter det ska jag fara till Josehananonn (Linn J) och hjälpa henne med matten!
'
Jag är på shoppinghumör.. får lov att vänta tyvärr..

RSS 2.0