Idag har jag varit duktig

Jag har spenderat en hel del tid här på skolan de senaste dagarna. Just nu sitter jag på biblioteket, och jag kom hit kl.8 imorse. Eller ja, inte till biblioteket, men till universitetet iaf. Om drygt 20 minuter ska vi träffas i Underhållningsmästeriet på Juristernas hus. Det är en liten grupp människor, varav flera pluggar juridik, som underhåller på fester och sätter upp ett spex m.m. Jag tycker iaf att det verkar intressant! Ser en lite möjlighet att trycka in lite musik bland studierna.
'
Funderar på att köpa en macka då det är över två timmar kvar till jag får äta pannkaka till middag :)

Födelsedagen

Jag ska börja med att säga att jag hade en jättebra födelsedag. Tack för alla paket :) Dagen började med att jag blev väckt av Gustav som kom in med nybakta scones på sängen. Därefter bar han in alla paket, de från ma&pa, kajsa, jenny och gustav. Syster gar mig en servis = många paket = jag låg omringad av paket i sängen :D Fick iaf en servis (tallrikar, assietter och muggar) av kajsa. Av Gustav fick jag kuddar och naglar - ska ringa och boka tid bara :). Av ma&pa fick jag en EvaSolo tekaraff och en västerbottensring. Av Jenny fick jag stickor och garn, stickor till halsduk och garn till strumpor. Så jag måste införskaffa mig garn till en halsduk!
Sen hade jag match - som vi inte ska prata om för den gick skit - och på kvällen kom Wiklundhs förbi på middag. Av dem fick jag en liten stekpanna, kniv, sjal och stålmått. Till födelsedagsmiddag blev det fyllda, baconlindade kycklingfileer, rotsaker i ugn och en mögelostsås. Sen till efterrätt hade jag gjort två chokladtårtor! Juste, jag fick pengar av mormor och morfar, och aktier av farmor och farfar. Inte lätt att komma ihåg sånt som man inte tar på ^^
'
Nu sitter jag på skolan. Jag var duktig och klev upp 7 imorse för att vara här när biblioteket öppnar kl.9. (jag och 20 andra stod och hängde på låset). Så hittills har jag hunnit gör alla frågorna till seminariet imorgon, jag har skrivit klart rättsfallskoncentratet och nu har jag precis ätit lunch. För att göra det valde jag att lämna min plats i biblioteket och gå iväg och värma maten (rester från födelsedagen! mums). Dumt val av mig att känna att jag ville bära med mig värdesaker som dator m.m. För nu är ALLA platser upptagna. Det ser verkligen helt sjukt ut när man går runt här i ett sjukt stort bibliotek med ofattbart många studieplatser och allt är upptaget. Nu hittade jag tillslut en lässtol mellan några hyllor, dock innebär det tyvärr att jag inte kan ladda datorn. Men den ska nog klara sig fram till kl.15. Då ska jag nämligen träffa min grupp (har bokat grupprum där det förhoppningsvis finns eluttag), och vi ska gå igenom frågorna till imorgon. OCH äta tårtrester som jag har med mig :D
'
För att fortsätta vara effektiv ska jag nu ägna närmsta timmen åt att börja läsa in frågorna till seminariet på fredag!
'
Förresten, vad hände med musiktips? Är det ingen som har nått förslag?

.

Jag har en massa paket i vardagsrummet. Hittills har det inte gjort mig någonting, trots flera försök av Gustav att få mig intresserad. Men nu börjar jag faktiskt bli rätt nyfiken!
'
'
15 st

Music music music

Medan alla andra taggade för helg igår - en helg som ska firas med dimmiga ögon och sena nätter - hade jag helt andra planer. Min fredagkväll bestod av att storhandla, städa, tvätta, laga mat, renbädda m.m. Som tur var har jag en pojkvän som gjorde det mesta :)
Idag är han däremot borta över dagen, så jag får baka bröd och tårtor själv. Ska även försöka hinna skriva lite på ett rättsfallskoncentrat som ska in till veckan.
'
Förövrigt, är det nån som har nå bra musiktips?
Jag har insett att resan till och från universitetet börjar bli ganska enformig när musiken inte har uppdaterats på alldeles för länge!

Hej igen världen

Välkommen tillbaka till din blogg Lisa.
Shit vad jag har haft mycket att göra i veckan. Förra helgen var mor och far och hälsade på! Då han vi med middag hos Wiklundhs och shopping på Sthlm Outlet. Dock blev det mest jag som shoppade.. det har en tendens att bli så för mig.
Sen körde en ordentlig pluggvecka igång. Sen har jag även haft träning må, ti, to. På onsdag var jag på möte för underhållningsmästeriet. Så det är egentligen bara fredagkväll jag var hemma.
'
Igår var det "Proppen". Dvs jag mötte min grupp vid stadion på morgonen, vi bytte om och sminkade oss till vampyrer. Kl.11 började volleybollmatcherna. Hela dagen gick ut på att ha bästa temat, muta domarna, spela bra, sjunga en schlager, en hejjarramsa m.m. Sen då det var klart bytte vi om och begav oss till en mellanfest på ett hak i närheten av universitetet. Vid 19 promenerade vi till juristernas hus där det var sittning. Hade en superdag iaf! Kom hem vid 02.30 på natten.
'
Idag har dagen börjat lugnt (såklart), sen match kl17. Nu sitter jag och äter varma mackor och ser på HIMYM. Imorgon blir det till att hårdplugga igen!

Sune

Tyvärr linn, det blev inga pengar för dig. Jag städade allt jag sa att jag skulle göra! :)
'
Igår kom mor och far vid 18, och vid 19 var vi bortbjudna till Wiklundhs på middag. Kom hem kring midnatt. Just nu sitter jag och är lite besviken på Sune. Eller kanske mer på mig själv. Har som sagt börjat med en surdeg (sune), och han är jätteduktig och bubblar på som han ska. Samma när jag gör en fördeg, den bubblar och har sig. Men när jag väl ska låta brödet jäsa tar det stopp. Det vill sig inte, så mina bröd blir små och kompakta.. inge roligt. Ska prova låta det jäsa i rumstemperatur nästa gång.. :/
'
Idag bär det av till Barkarby, pappa vill shoppa på Dormy och mamma vill shoppa på sthlm outlet. Själv blir det till att spara pengar till detta http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=914709527X

måste

måste måste måste måste STÄDA!
Har försökt komma igång i nån timme nu, men oj vad mycket annat man kan hitta på att göra. eller varför inte ingenting alls? Mamma och pappa kommer imorgon så det vore kul om de slapp besöka en svinstia.
Mission1 - plocka undan allt som ligger på fel plats, tex kläder, papper mm.
Mission2 - toaletten
Mission3 - ta en trasa och torka alla dammiga ytor
Mission4 - fatta dammsugaren
Men tro inte att jag kommer göra allt, bland annat köket ska lämnas till min käre sambo (som förövrigt har sett till att köket ser ut som ett bombnedslag). Dock måste jag verkligen komma igång. Ska vara på universitetet ikväll kl.17, så jag har lite tidspress.. Heja mig!

läsa...

Igår var en fullspäckad dag. Startade morgonen med lite plugg, var inne på universitetet strax före 11. Fixade ett universitetskonto. Åt lunch och träffade gruppen för att diskutera seminariefrågorna. KL.14 började seminariet, höll på fram till 18. Jag sprang lite före för jag hade träning som började 18, kom ca en kvart sent till den. Tränade och blev uppäten av 2 839 401 mygg. Kom hem strax före 20, duschade, åt lite pannkaka och stupade isäng. Vaknade nu före 8 på morgonen. Tror alla intryck gör mig helt slut...
'
Denna dag blir inte lika hektisk. Ska 'bara' läsa två böcker inför morgondagens seminarium.

Helgens vila

Har haft en lagomt seg lördag, sett repris av SYTYCD-finalen, handlat och gjort klart seminariefrågor inför måndagen. Det jag har kvar till veckan i pluggväg är att läsa två böcker :/
'
I torsdags var första dagen som kändes som en riktigt intro-dag. Började lära känna de i seminarigruppen, blev blåst av faddrarna på en föreläsning, sen middag och pub-kväll. Lagomt studentbillig öl, och många att prata med! Med över trehundra klasskamrater hamnar jag vid samma bort som bla. Oskar som gått dans på Midgård, ett år äldre än mig, och Elias (tror jag han hette) som varit på läger med Malin, Klara och Ludde och vars storebror är nära vän med Malins bror Jonas. Världen är allt bra liten!

Nybliven JIK-are

Då var man igång med skola igen. Juristprogrammet vid Stockholms Universitet - liiite finare och liiite bättre än de övriga "by-universiteten". Så fick iaf några av mina framtida lärare det att låta igår. Vi ska vara stolta över det privilegium vi har fått då vi blev antagna, vi ska läsa minst 8 timmar om dagen osv, osv.. Jag har svårt att hålla mig för skratt när liknande fraser sägs på snobbigaste stockholmskan ni kan tänka er. Men jag tror det kommer bli bra det här. Så fort jag kommer in i rutinerna i alla fall.
Ikväll är det välkomstmiddag och sen ska faddrarna ta han om oss nykomlingar! På schemat står det föreläsning, men om man hittar det finstilta står det pub-runda, hehe :P

RSS 2.0