Arbetslös

Veckan som varit har jag jobbat hur mkt som helst känns det som, och nu sitter jag hemma och är "ledig". Dvs arbetslös.. det ni..
Det har iaf gått riktigt bra att vikariera på 6-års på Östteg. Som alltid är det jobbigast från början när man inte kan några namn, men jag har faktiskt blivit riktigt duktig på att memorera namn (förut kunde jag bara komma ihåg siffror).

För stunden sitter jag och kollar på nyhetsmorgon. Vet inte riktigt vad jag får ut av det, det är ju inte som att de kommer med roliga nyheter. Dagens rubriker vad bland annat: "stora feta råttor invaderar Umeå". Vilken tur att jag flyttar ;). Sen klagade umeås gymnasieelever på att det är för kallt på skolorna. Ett problem som funnits länge. Iofs, nog ska vi vara klimatsmarta. Men det handlar inte alls om det. Det handlar om en kostnad kommunen inte är beredd att betala, för människor som är under 18 år har ju ändå inget att säga till om. Kommunhuset får ha 23 grader inomhus, men där arbetar ju viktiga människor som faktiskt kan frysa. Nä jag blir bara arg av att se på nyheterna, men det finns inget bättre på tv den här tiden..

Earth Hour

Om en kvart är det Earth Hour, då ska man släcka ner allt. Frågan är om vi kommer släcka ner tvn.. Datorn går på batteri, måste man släcka den då? Sen blir det sommartid också! Jag jobbar imorgon kl.9 (dvs kl8), och jag vet inte om min mobil ställer om sig själv eller om man måste göra det. Tror den kan ställa om sig själv. Men jag kommer nog ställa väckaren på 7 för att vara säker!

Bilder

Här kommer bilderna från min Rom-resa!


Pantheon



Inuti Pantheon - världens största valv



Fontana di Trevi - Vi kastade i varsitt mynt och säkerställde då att vi kommer återse Rom



Vårat hotellrum - underbara väggar ^^



St Peterskyrkan i Vatikanstaten



Inne i muséet fanns det hur mkt konst som helst, bla annat denna - Hercules torso



Detta tak är endast målat, det är helt slätt!



Jesu uppståndelse. Bilden är målad på ett sådant sätt att var du än står är Jesus alltid vänd mot dig!



För alla som har sett/läst Änglar och Demoner



Här är min supergoda glass. Hallon, after eight, choklad.



Colosseum



Inuti Colosseum


Slutligen, ett nytt sätt att använda omkullvälta pelare

Våfflor

Shit vad jag har vänt på dygnet, men jag ser det inte som något negativt. Imorse hade jag möjlighet att sova ut så länge jag ville. Jag vaknade först kl.6, men då tänkte jag "åh jag får somna om". Sen vaknade jag igen kl.7.30. Då hade jag sovit länge..

Igår var det våffeldagen, och jag började dagen med att vikariera som lärare i en etta på östtegs skola. Det gick riktigt bra tyckte jag :) Slutade vid 13, åkte hem och vid 14 skjutsade pappa ner mig på stan. Jag gick runt där och hittade olika saker jag tyckte om, men såklart hade jag glömt mitt kort i min andra jacka så jag kunde inte köpa något. Kl.16 mötte jag upp Linn på Expo, hon shoppade lite och inne i stan träffade vi Kajsa. Vi köpte våfflor, sylt och grädde och gick hem till Linn. Där blev det en myskväll (Linn fick massage av Kajsa), och vi såg på Criminal Minds och åt Ben&Jerrys. Mums!

Idag ska jag träffa Malin och David på stan och äta lunch, sedan jobbar jag kl.15.30

Jobbvecka

Den här veckan jobbar jag som vanligt må, ti, ons, fre, lö, sö. På torsdag vikarierar jag för mamma på östtegs skola. Jag är verkligen helt uppbokad! Men det gör mig ingenting :) Ska även vikariera på östteg må och ti nästa vecka.


Ikväll har syster sin projektredovisning på Dragonskolan. En modevisning. Det ska bli kul att kolla på :)

Trötter

Jag och Linn såg New Moon igår. Tycker fortfarande att den är superbra, men ska jag vara ärlig blev den lite klen efter att ha sett två säsonger av True Blood. Hursomhelst var det en mysig filmkväll :)

Idag har jag jobbat. Är inne på slutspurten nu. Jobbar mitt sista pass nu på söndag. Sen blir det till att starta ett liv i Sollentuna. Fast först London! I lördags bokade jag och Malin flyg för att hälsa på Klara på påsklovet. Det kommer bli AWSOME :)

Nu, godnatt!

Studera

Sitter och läser om en massa olika utbildningar. Har hittat två stycken i Uppsala som verkar intressanta. Men jag har också märkt att en kurs jag läste på gymnasiet finns inte med på mina meriter på studera.nu. Dvs om jag söker så märks det inte att jag läst den kursen?! Och det är matte C, så med de nya antagningsreglerna som jag inte förstått mig på kanske den kursen kan ge något poäng. Varför ska det alltid krångla till sig när man ska studera? Är som småsugen på juridik, men mina betyg kanske inte räcker till. Vad kan jag göra då? Jag har ingen aning längre, komvux ger tydligen inte lika bra behörighet som förut. Dessutom får man väl inte läsa upp ett VG? Så vad kan jag göra då, gå om gymnasiet? Aldrig i livet. Då är jag heller outbildad och söker nått skitjobb. Fast jag skulle vilja göra något.. Åh vad saker och ting blir komplicerade..

Älskade sol

Igår var jag duktig och for på ett Bodypump pass på förmiddagen, sedan begav jag mig ner på stan för att fixa lite födelsedagspresenter. Vid 16 kom mormor och morfar förbi på middag, när jag skulle skjutsa hem dem kom Jenny förbi så hon fick följa med på en roadtrip till Sävar ^^. Kvällen bestod av massa onyttigheter och slötittande på tv. Vi tog och även en promenad till Jennys föräldrar där vi hade turen att få nybakade bullar. Mums! Vi såg Millenium på tv, den kan nog bli riktigt bra som serie då man får lite mer fakta än vad filmerna hinner visa. Tyvärr började Jenny bli lite illamående, men vi båda trodde det berodde på att vi ätit en hel del onyttigheter under kvällen. Dock hade vi fel, Jenny ringde imorse och hon har tydligen spytt hela natten. Stackarn! Inte kul att bli magsjuk.. Som tur var har varken jag, mamma eller pappa känt av någonting.. 



Idag började dagen av att jag väcktes då mamma fick för sig att pressa juice med någon hushållsmaskin som levde om en hel del. Dock gjorde det inte så mkt eftersom jag var inte trött då jag vaknade. Solen skiner och det är en riktigt härlig dag! Jag, mamma och pappa var ute på en långpromenad med effi på förmiddagen. Sedan har jag och mamma suttit på altanen i solen och pratat växter och krukor. Jag vill gärna försöka få till en mysig balkong till sommaren, men än så länge är min kunskap på området rätt liten. Tydligen är mamma och pappas kompis som bor nere i Stockholm utbildad trädgårdsmästare, det ska jag försöka ta nytta av. Idag någon gång ska Linn J komma förbi här ute i Ersmark, då jag inte har några större planer får hon dyka upp när hon vill. Har bakat en sockerkaka så mina onyttigheter kan fortsätta :) 



Imorgon blir det jobb, sista veckan nu.

After work

Idag har jag haft ytterligare en helt mobilfri dag. Man känner sig lätt handikappad, men det är ganska skönt också. Vaknade vid 8.30 och började baka mini-pizzor åt mamma som hon skulle ha med sig på jobbet ikväll. Efter 60 st Hawaii och 40 st Vesuvio var jag nöjd. Då blev det en promenad med effi och sedan en dusch. Vid 15 tog jag bussen ner på stan för att kolla på lite födelsedagspresenter. Kl. 16.30 gick jag till O'learys för att äta middag med pappa och Kajsa. Shit vad goda revbensspjäll de har! Mums :) När vi var mätta och belåtna cyklade Kajsa till Christopher och jag och pappa for hem. Svängde förbi Coop för lite fredagsmys och nu sitter jag här. Ska spendera kvällen hemma i lugnet. Har börjat läsa Johanne Hildebrandts senaste bok, och eftersom mamma också vill läsa den (det är hon som lånat den) får jag nog snabba på lite ^^. Vill nån nå mig kan ni prova på hemtelefonen..

Roma

Hej igen bloggvärlden!
Som mina nära och kära vet har jag befunnit mig utanför Sveriges gränser i helgen som var. Förra torsdagen fyllde Gustavs mamma 50 år och hennes födelsedagspresent från familjen var att vi alla (de 7 + jag och lisa) skulle åka till Rom på fredagsmorgonen. Så för henne blev det en dryg timmas sömn innan vi satt oss i bilen på väg till Skavsta. Själv sov jag betydligt längre då jag (och alla andra) hade haft tid att packa innan hennes fest. Dessutom slumrade vi alla på planet. Tyvärr har jag lyckats glömma min mobil i Sollentuna, så bilder kommer senare! Då den har anlänt hit med posten.. Här kommer iaf en sammanfattning på vår resa!
Fredag
Vaknade som sagt kring halv 4 på morgonen för att bila till Skavsta. Planet gick 06.20. Alla slumrade till och från på planet som var riktigt obekvämt faktiskt. Plaststolar som inte gick att luta bak. Som tur var tog flygresan bara 2 h 20 min ner. Väl framme fick vi veta att det pågick politiska strejker, så varken bussar eller t-banan gick förrän kl.15 på eftermiddagen. Dock gick det en direktbuss till stationen, men eftersom varenda kotte i Rom fick för sig att ta bilen till jobbet tog det oss hur lång tid som helst att ta sig in till centralstationen, trots att vi tog bakgator m.m. Från centralstationen bestämde vi oss för att promenera till hotellet som skulle ligga ca 3km bort. Vi reste alla med handbagage så ingen hade mycket att släpa på direkt. Vi stannade och åt på en pizzeria, och tyvärr bestämde sig himlen för att öppna sig då. När vi ätit klart (och druckit den godaste cappuccinon ever!) duggade det bara så vi gick vidare och bestämde oss för att se lite sevärdheter på vägen hem. Gick förbi Pantheon som tyvärr höll på att restaureras på halva sidan. Men det var mäktigt när man gick in och såg valvet. Vi kom till hotellet framåt eftermiddagen och då slumrade de flesta till innan vi gick ut för att äta middag. Vi gick till Fontana di Trevi, kastade varsitt mynt och letade sedan upp en bakgata där det låg nån liten restaurang.
Lördag
Frukostbuffé kl.8, som innehöll himla mkt socker, sedan promenerade vi iväg till Vatikanstaten. Vi bestämde oss för att delta i en guidad tur genom muséet, sixtinska kapellet och slutligen basilikan (st peterskyrkan). Var och en fick ett litet headset där vi kunde lyssna på guiden så hon slapp skrika och man kunde gå i sin egen takt. Väl inne fanns det hur mkt som helst att se! Och allting var så mäktigt. Tillslut kunde man inte ta in mer konst och hjärnan var fullproppad med olika teorier, konstnärer, målningar och skulpturer. Men häftigt var det. Efter turen var vi alla väldigt hungriga så vi letade upp en restaurang som fortfarande hade öppet kl.15 på eftermiddagen. Annars är det många som tar siesta den tiden. När vi var mätta, eller ja ingen av bröderna blev mätta på bara en rätt, gick vi vidare och kollade på spanska trappan. På vägen gick vi förbi en känd glassbar så vi var såklart tvungna att köpa varsin glass. Familjen Wiklundh beställde alla varsin grande förutom Emil (som måste vara värst) som köpte en il grande (eller vad den nu hette, våfflan var iaf 3-4dm lång). Jag och Lisa nöjde oss med varsin medium. Gott var det iaf! Ni ska få se en bild sedan på min fina glass! Efter fler sevärdheter gick vi tillbaka till hotellet för att vila lite. Kl.20.30 tog vi en taxi till en restaurang som receptionisten på hotellet hade rekommenderat. Där åt vi alla samma sak, som en italiensk middag. Först var det antipasti - massa smårätter, sedan pasta (och då kan jag lägga in att jag var jättemätt!). Efter pastan kom det kött och sist tiramisu till efterrätt plus lemoncello eller amaretto. Starksprit för att hjälpa på matsmältningen. Det var den enda middagen som verkligen alla blev mätt! Efter tog vi en promenad hem, och det visade sig vara lite längre bort än vi trodde. Väl framme vid hotellet kollade Helena på hennes stegräknare som hon haft på sig under dagen, och det visade sig att vi hade gått ca 33 000 steg under dagen! Inte konstigt att vi var trötta..
Söndag
Frukost kl.9 (lite sovmorgon) sedan ut för att se mer saker. Den dagen promenerade vi till Colosseum. Solen sken och det blev riktigt varmt under våran promenad! Kunde gå i linne! Väl framme gick in för att se hur det kan ha sett ut en gång i tiden. Gick även runt i området kring, dvs där Rom blev en stad. Massa ruiner och trädgårdar. Det var lite synd att man läst på för lite om det området, men det får man väl göra nu istället. När vi var less (vissa mer än andra, haha) gick vi över till stadsdelen Trastavere och åt lunch. Sedan promenerade vi hemåt till hotellet. Vid middagstid (dvs framåt 20-21 på kvällen) var vi alla så trötta att vi valde en pizzeria väldigt nära hotellet. Där hade de gasolelement så vi satt ute och åt middag. Mycket god pizza var det!
Måndag.
Upp till frukost kl.7, sedan iväg i taxi till flygplatsen kl.7.30. Planet lyfte 10.10 och vi var hemma i Sverige igen 13.30.

Efter att jag och Gustav skjutsat hem Emil och Lisa for vi och kollade på mattor. Köpte en på Mio, har beställt efter en till och vi köpte även två hyllor.
'
'
Som jag skrev ovan har jag lyckats glömma min mobil där nere, men Gustav har postat den idag så snart kan jag vara kontaktbar med omvärlden igen! Dessutom har jag börjat följa true blood sedan vi kom hem från Rom, hur bra som helst! Och när jag blir fast i en serie ser jag så långt som det är möjligt, sedan fortsätter jag med nästa serie.. så jag har sett ut säsong 1 och 2 nu. Måste läsa böckerna!! Åh vad det är jobbigt att bli beroende..

..

Det var för starkt så jag gav upp. Nästa gång får det inte dra så länge..

Starkt

Har varit inne i centrum, köpt en present till Gustavs mamma som fyller 50 imorgon, köpte även blomjord och te. När jag kom hem igen började jag med att sätta om blommorna. Sen tog jag en promenad till sportfältet när jag var klar. Nu sitter jag och sörplar mitt nya te framför top model 9. Dock var jag inte beredd på att teet innehöll så mkt chili! Det var faktiskt starkt! Aja ska sörpla vidare :)

Hej

Igår blev en väldigt oeffektiv dag. Den började bra, var ute och gick i drygt en timme, lagade lunch. Sen skulle jag sätta mig och börja söka jobb, iaf se vad som fanns, men då hade internet lagt ner. Jag provade allt, startade om datorn, startade om routern, ringde Gustav.. inget fungerade. Så jag gav upp, tydligen var det inte meningen att jag ska hitta något jobb här nere än. Har tänkt att gå till Arbetsförmedlingen efter påsk då jag stannar här nere för gott :)

Idag ska jag ta mig ner till centrum och kolla runt lite, ska införskaffa blomjord och sätta om blommorna jag har köpt :P

slö..

Okej, vad nu då? Jag ska nog ta mig ut på en långpromenad, solen skiner och det är förmodligen plusgrader, iaf kring 0. Sen kanske jag borde söka jobb. Men hur? Jag är less på att ringa runt, och jag orkar inte fara runt heller. Varför finns det inget lätt sätt att söka jobb?

Aldrig stilla..

Nu har jag varit ute och promenerat i över en timme i det underbara vädret! Det är verkligen vår nu :) började gå och handla lite, hade då flees + vårjacka och tunna täckbyxor men shit va varmt det blev! Så när jag lämnat matvarorna bytte jag till tights och tunna träningsbyxor, och fleeströja + vindjacka. Då blev det lagom temperatur när jag gick runt i skogen här. Följde något av alla olika elljusspår. Kände att det var dags att börja försöka hitta lite i skogen också. Dock kan jag ju verkligen inte påstå att det var som att gå i skogen hemma. Jag saknade tystnaden som finns "i de norrländska skogarna". När jag gick här och trodde jag var rätt mitt i skogen så räckde det med att gå 100m till så såg jag hus, hörde barn som skrek, bilar eller flygplan. Det är väl bara att jag vänjer mig ^^

Quiz

Läste på Linn Rs blogg att hon hade gjort något quiz om vad för personlighet hon har. Det stämde faktiskt väldigt väl så jag kände för att göra det också. Det här är mitt svar. Stämmer det? Jag tyckte inte det var helt off iaf..

Din personlighetstyp:

Varmhjärtade, noggranna och populära. Sätter andras välbefinnande framför sitt eget. Stark pliktkänsla. Ansvarsfulla. Värdesätter traditioner och trygghet. Vill vara till nytta för andra. Behöver uppmuntran för att må bra. Välutvecklat sinne för form och funktion.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Sjuksköterskor, lärare, administratörer, hemkunskapslärare, barnomsorgspersonal, familjerådgivare, präster, kontorsansvariga, personalvetare, socialarbetare, ekonomibiträden, redovisningsansvariga, tandsköterskor, hemmafruar/hemmamän, receptionister, religionslärare, talpedagoger.


Ikea på en söndag

Idag har jag varit lite effektiv och farit på Mio för att kolla om de hade några mattor. Såklart var de slut, men de hade iaf två hyllor som jag köpte. Ska ringa och beställa mattorna imorgon tror jag, annars kommer vi nog aldrig få en matta. Sedan for jag vidare till Ikea och shoppade galjar, en hylla till badrummet och stolsdynor till mamma och pappa. Gustav var smart nog att inte följa med, Ikea är fullt av folk på söndagar. Det var kö in på parkeringen.. Men jag hade inte bråttom så för mig var det lugnt. När jag kom hem igen framåt 16 visade det sig att Gustav inte skulle repa idag utan han hade fått sig en vilodag. Jag fortsatte vara effektiv och for och kastade alla kartonger vi hade på balkongen (nu är det bara färgburkarna kvar). Därefter monterade jag den stående hyllan i badrummet (kan ta en bild sedan så får ni se), diskade undan och strök dukar.

Nu sitter jag och ser på Music and Lyrics, Gustav har gått och lagt sig för snart en timme sedan. Får se vad som händer imorgon :)

Lördag

Efter en otroligt seg morgon lyckades jag i alla fall ta tag i mig själv och göra något vettigt. Har gått och handlat och källsorterat, röjt på balkongen och diskat. Ska städa undan luftmadrassen Johanna har sovit på och stryka undan lite tvätt. Ska även försöka få plats med mina kläder i garderoben (så jag får bort resväskor och flyttkartonger). Jag är mycket mer effektiv när inte Gustav är här, haha :P han är nämligen och repar nu igen. Dessutom måste jag komma ihåg att ringa Mio och beställa en matta och några hyllor.


Nu undrar ni säkert vad jag tyckte om konserten. Och jag måste säga att den var bättre än väntat :) Bill såg ut som en något manligare version och Lady GaGa, ev Beyonce. Minst 7 olika spaceade kostymer som innehöll läder, nitar och ljusslingor.
'
'
Intro
'
'
Jag såg elden först då jag kände värmen som slog emot mig
'
'
'
Vi hade himla tur iaf, kom i sista sekunden till skillnad från de som köat i bitande kyla hela dagen. Och vi fick stå med ca 5 rader framför oss till scen.

Nä nu ska jag köra igång igen!

I'm back

Nu lever min dator igen!
Dvs jag kan börja uppdatera lite oftare.
I eftermiddag kommer kusin Johanna in till huvudstaden, vi ska hitta någonstans att äta middag sen blir det Tokio Hotel i Globen! Det kommer förmodligen vara världens längsta kö (det är tillåtet att köa från 07 imorse) med massa små emo-flickor. Förhoppningsvis hamnar vi inte allra längst bak, och gör vi det ska jag jobba hårt för att tränga oss framåt ;)
Nä nu ska jag försöka göra lite nytta här. Har redan varit ute och gått en timme, och tanken var att jag skulle tvätta kl.10. Men det sket sig totalt då Gustav lyckades ta med sig nyckeln till tvättstugan till jobbet. Vilket resulterar i att han får tvätta istället, hehe.

RSS 2.0