Sena middagar

Senaste dagarna har jag och Gustav ätit middag kring 20 på kvällen. Idag blir inget undantag. Iofs är det inte bra att äta så sen, men då känner jag inget behov av att äta något kvällsfika!
'
Idag var jag otrevlig och gick mitt i seminariet. Eller, jag gick på rasten. Det var sista gången vi skulle ha den gubben, och han svamlade runt och var allmänt ostrukturerad vilket gjorde att det kändes onödigt att slösa tid på att sitta och göra ingenting då jag kan plugga själv istället. Så jag gick.

Heldag

Dagen börjar med att jag vaknar 30 min innan bussen går. Självklart hade jag stängt av alarmet och somnat om. Inte kan jag kliva upp redan klockan 7 på morgonen. Som tur är, då det här inte var första gången jag gjort så, har jag blivit snabb på att göra mig i ordning på morgonen.
'
Hade seminarium kl9-12 om arbetsrätt. Nr 2 av 3, har sista i morgon. Tyvärr är vår seminarielärare sämst. Var riktigt besviken efter första seminariet förra veckan. Lyckligtvis var han lite bättre idag, första halvtimmen i alla fall. Det var halvtimmen han verkade ha förberett. Resten av tiden svamlade han bort, våra raster också för den delen. Nej, han kommer tyvärr inte få en bra kursutvärdering.
'
Efter seminariet jobbade vi i gruppen, och sen var det föreläsning 16.30-18.00. En lång dag helt enkelt. Samma för Gustav, han har ännu inte kommit hem. Han är på nån kurs, och sen skulle de fira en som går i pension.. han kommer väl hem snart skulle jag tro..

Lussebullar

Idag är det första advent. Julen är nära!
Men det är även mammas födelsedag :) hoppas hon tycker om min present jag skickat på posten. Ringde i morse men då hade hon inte fått några paket än. Skämmes familjen! ;)
'
Idag har jag bakat lussebullar, slagit in julklappar och tränat. Nu sitter jag och Gustav och dricker glögg och fikar lussebullar och pepparkaksbröd. Mums!

Pynt och bak

Idag har jag och Gustav handlat lite julklappar. Sen har jag bakat pepparkaksbröd och gjort pepparkaksdeg. Imorgon är det första advent och då ska jag baka lussebullar! Har dessutom hunnit pynta med apelsiner med nejlikor, så nu doftar det jul i köket :D
'
Supergott men tyvärr inte världens nyttigaste bröd.
'
Pepparkaksbröd
8 dl rågsikt
10 dl vetemjöl
3 dl socker
3 dl sirap
4 tsk bikarbonat
1 pkt pepparkakskrydda
8 dl mjölk
Gör såhär:
Blanda ihop allt till en lös deg och bred ut i en smord långpanna. Använd gärna bakplåtspapper. Grädda 175 grader i ca 45 minuter. Skär i limpor.

Pyntat för advent


God morgon

Vad gör hon uppe nu, tänker ni säkert.. inte.. Jag kan berätta att jag har varit duktigt och tagit mig ur sängen för att tvätta innan jag ska träffa nya gruppen på uni idag kl.10. Kommer säkert slockna tidigt ikväll för det. Nu ska jag äta frukost och läsa AD domar. Härlig start på dagen! ^^

Kram

Genom min uppväxt har jag varit ganska reserverad när det gäller närhet till människor. Det är klart att jag som alla andra barn sprang runt och kramade och pussade vem som än bad eller inte bad om det. Sen kom tonåren, då höll jag mig ifrån närhet förutom med mina närmsta vänner. De fick en kram någon enstaka gång, när det var viktigt. Efter den värsta fasen i högstadiet började jag gymnasiet. Där träffade jag Malin, världens kramigaste person. Nu får ni inte tro att hon flög på mig redan första dagen, utan det här insåg jag efter ett år då jag började lära känna henne. I slutet av gymnasiet hade hon i alla fall fått mig öppen till närhet och jag har insett hur himla bra det är med kramar. Med andra ord, jag var beroende. Alla behöver en vän som kan ge en kram på en dålig dag, eller bara för att den känner för det!
Idag hade jag en sån här dag då jag behövde en kram. En lång "över-kram". Tyvärr var jag på universitetet från 9-18, och mitt krambehov uppstod runt 11 ungefär, dvs 8 timmar innan jag kunde be Gustav om en kram. Med risk för att skrämma bort mina nyfunna vänner i klassen sa jag ingenting till dem och härdade hela dagen. Tro mig, det var ingen hit.
Jag säger bara: mer kramar åt folket!

Tempo

Har insett att jag måste öka mitt pluggtempo lite nu. Smekmånaden med JIKen är över. Om en vecka ska jag ha läst klart arbetsrätten och om mindre än en månad ska PMet in. Nu kör vi!

Måndag

Som svar på Jennys fråga: Jag har helg. Försöker att planera in så jag har möjlighet att plugga lite om det krisar. Men oftast är jag så lat att jag skiter i det! Sen är jag heller inte supereffektiv på vardagarna, så jag sprider ut det och är halveffektiv helatiden ;)
'
Det blev mest julpyssel för mig idag, så nu är det glitter i halva köket :) Imorgon ska jag iaf in till universitetet, så jag kanske är lite mer effektiv än vad jag var idag. Eller? Det beror på hur föreläsarna är.

Ny vecka

Nya tag. Eller?
Har ingenting som tvingar mig ut ur lägenheten idag. Är det då värt att tvätta håret, ta på sig tighta jeans och sminka sig, bara för att ge sig ut i ett snöoväder? Jag kör på mjukisar och en filt i soffan, där jag kan njuta av att snön faller utan att frysa. Självklart är jag omringad av juridisk litteratur och jag har redan tagit mig igenom 4 rättsfall. Har lite svårt att bestämma vad jag ska göra nu. Börja skriva på PMet, göra uppgifter till på torsdag, läsa ännu mer? Mest av allt lockar faktiskt att julpyssla klart mina julkort och kanske slå in lite julklappar.
'
På tal om julklappar! Familjen, jag behöver önskelistor från er! Här har ni min (så långt jag kommit än så länge iaf):
  • Naglar
  • Brödrost chilli obh nordica
  • Skrivare
  • Vas
  • Regnjacka
  • Springskor
  • Mat och dryck provningar
  • Första hjälpen låda (med plåster mm man kan behöva i hemmet)
  • Smycken och accessoarer
  • Wii special edition (röd)
  • Muffinsform
  • Krydd-kruka. Tex sagaform örtkruka trio.
  • Bidrag till kurs.litteratur
  • Nålar och sytillbehör
  • Symaskin

Filmhelg!

I fredags åt jag middag på skolan med underhållningsmästeriet. Det blev middag, fest och efterfest på samma ställe :) Kom hem nån gång kring 3 på natten. Vaknade vid 10 på lördagen och tog en lugn morgon. Vid 15 hade jag och Gustav bokat bio. Harry Potter och Dödsrelikerna 1. Filmen var riktigt bra, kanske inte lika många roliga små klipp som det brukar va, men sista boken är ju inte så komisk heller. Tyvärr hade vi inte sån himla tur med resten av besökarna på bion. Gustav hamnade bredvid en tjej som viskade varje replik för sig själv - hela filmen. Hennes kompis skrek till lite då och då, ett exempel är när Harry hittade svärdet: efter att man sett svärdet i 3 sek på bioduken skriker hon ut "SVÄRDET!". Jag hamnade bredvid en liten tjej på max 12 år. Eftersom hon inte kunde engelska och inte han läsa hela tiden frågade hon sin pappa om det mesta. Aja, filmen får 4/5, biobesökarna får 1/5. På kvällen såg jag Inception (Gustav somnade i soffan). Riktigt bra film! Se den ni som inte gjort det :)
'
Idag varken jag eller Gustav varit på humör att fixa en massa. Egentligen skulle vi behövt städa, men det får bli en stooor-julstädning nästa helg istället. Dagen har väl i stort sett spenderas framför tvn. Slötittade lite på första HP filmen - dubbad. Det säger en hel del om orken man har. Sen har jag varit och tränat, så nått vettigt har jag gjort iaf. Sen ikväll har jag pysslat med några julkort. Just nu ligger de utspridda över köksbordet för att limmet ska torka.
'
Imorgon måste jag plugga. Ska börja med den skriftliga uppgiften tror jag, även om den ska in om en månad. Lika bra att börja i tid för en gångs skull :P

Aj, aj

Har tränat första inomhusfotbollsträningen sen jag var.. ja, hur länge sen kan det ha varit.. högstadiet? :O Jag har hur som helst feta blåsor under fötterna, brännsår på knät och kommer förmodligen ha ont i hela kroppen imorgon. Nu blir det ett kokat ägg och sen godnatt!

Dröm

Fick en sån här flashback där man minns något man drömt. Fast just nu var det bara en känsla. Men jag insåg med den känslan att jag drömt samma dröm några gånger nu. En dröm som grundar sig i något jag drömde när jag var yngre. I stort sett det enda jag kommer ihåg är att jag faller i ett djup hål "á la alice i underlandet", får panik och mitt i det tänker "det här har jag drömt förut". När jag drömmer det igen måste jag försöka lägga mer på minnet! Det är lustigt hur hjärnan fungerar..

Vinterland

Sitter i soffan med frukosten och datorn i knät (inte på varandra), under en filt och ser på nyhetsmorgon. Kollar ut genom fönstret och ser ett frostbeklätt landskap. Hela världen är en grå och vit massa, kallt och vackert. Å ena sidan vore det himla skönt att sitta kvar i soffan under filten, å andra sidan har jag bara en två timmars föreläsning idag. Då kan man ta sig in till universitetet.

En liten hyllning

Till mitt täcke! Har vintertäcket nu och det är så himla mysigt att vakna på morgonen (halv 8!) och täcket sveper om en som bomull, stort fluffigt och mysigt! Att sedan snooza en 20 minuter på det är inte helt fel heller :D
'
Nu sitter jag här med en kopp kaffe och ska snart springa till bussen. Japp jag dricker kaffe. Trots att jag sover mellan 23 och 8 är jag inte pigg när jag vaknar. Vitaminbrist? Lathet? Kan ärligt inte säga vad det beror på...

En helg hemma

I torsdags flög jag upp till Umeå. Landade vid 16.30 och pappa hämtade mig på flygplatsen. Vi åkte direkt till stan där mamma och Kajsa var. Hela familjen gick och åt på Lottas, mycket mysigt! Sen hemma i Ersmark blev det glögg och en lugn kväll framför tvn.
På fredagen for jag och mamma på IKSU spa, tränade, badade, slappade och fikade. Sen efter middagen kom Jenny förbi (som på den gamla goda tiden!) och vi såg på Idol.
Lördagen var en intensiv dag :) stan med Linn J, fika med Jenny och Linn R, middag hemma och utgång med Klara! Superrolig dag, han med allt jag ville!
Söndagen, bakisdagen som inte blev så mkt bakis, var fars dag. Gav pappa presenter från mig och Kajsa. Vid 13 åkte vi till mormor och morfar och åt smörgåstårta och prinsesstårta. Sen var det dags för mig att åka till flygplatsen. Slumrade lite på planet och landade på Bromma kl.17. Där stod älsklingen med en bukett rosor och väntade, hur söt är han inte? :D
'
Från flyget åkte vi direkt till hans föräldrar där det blev middag + efterrätt (kanske inte världens nyttigaste dag). Så duktig som jag är på att planera fick jag även sätta mig där och skriva klart uppgiften som skulle in i morse. Kanske inte världens bästa arbete jag gjort, men världen går inte under för det!

Umeå

Idag bär det av hem till Umeå :) Först ska jag försöka skriva lite mer på pmet, så jag slipper sitta med det hela tiden i helgen. Får väl se hur det går.. Sen måste jag packa också!
'
Har förresten fått hem julgardiner som jag beställt från Ellos. Om drygt två veckor ska de upp :D längtar till jul!

FB

Nu är för övrigt facebookknappen fixad!

Nytt lag

Igår hade jag första träningen i ny konstellation. Sollentuna united och sollentuna fif har gått ihop till ett lag. Ny tränare, hälften nya spelare, nytt omklädningsrum m.m. Hade ett möte innan träningen igår där tränaren presenterade sig. Eftersom snöovädret, som idag är i Umeå, hade pågått hela dagen förväntade inte jag mig att det skulle bli nån träning. Men tydligen gör man så här att om det snöar börjar man träningen med att skotta. Sen när man har en liten yta relativt snöfri yta börjar träningen. Jag kan rekommendera att inte skotta i fotbollsskor, det är kallt, blött och halkigt. Så idag har jag träningsvärk i armarna.
'
Nu känns det som om det är dags för mig att krypa ur mitt lilla bo jag gjort mig i soffan av kuddar och filtar. Har praktiskt prov kl.14 och jag borde ta mig en dusch innan jag ger mig ut bland folk.

Min humor

'
'
Såg det inte förra veckan, utan såg det först nu ikväll.
Klockrent!

Filmdag

Dagen började lugnt, som en dag ska efter att man varit ute. Tack vare SL kom jag hem först 03.30 inatt :/ Mitt på dagen hoppade jag in i duschen. Nu är det så här att två gånger den här månaden har det hänt att då jag hoppar in i duschen får Gustav ett samtal. En minut senare skriker han till mig att jag måste skynda mig för vi får främmande om 10 min. Jag snabbduschar, rusar ut och både jag och lägenheten ser ut som ett bombnedslag. Lyckligtvis har både jag och Gustav blivit riktigt bra på att snabbstäda! Förra gången kom Magda och ville kolla hur vi bodde, och idag var det några vänner till Gustav. Känns alltid bra då människor man inte känner särskilt väl kommer och synar hur man bor, och själv är man bakis och eftersvettas efter panikstädningen, haha!
'
Efter det var dagen rätt lugn. Har mest kollat på film. Spelade in Number 23 igår och passade på att se den idag. Sen blev det Up in the air. En lättsam film att avsluta dagen med :) Nu blire gonatt!

Helg

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Gustav är iväg på nån spelmässa med bröderna. Jag kände inte riktigt för att följa med på det. Han har nog roligare där utan mig ^^
Hmm.. kanske ska ta upp fiolen, det var ett tag sen.
'
Ikväll ska jag iväg på recentiorsfest på juristernas hus. En finare sittning med trerätters middag. Nice :)

It's alive

Nu fungerar datorn igen! :D Först gick jag och kollade hos Apple om det är nått fel på min dator. Det var det inte (tur för det!) Så när jag kom hem igen ringde jag till Comhem. De hittade heller inget fel. Jag ringde till Apple. Inget fel där heller. Jag ringde till Netgear (som har tillverkat routern), de hänvisade tillbaka till Comhem. Där var jag otroligt less.. hade inte planerat min eftermiddag fast i massa telefonköer. Som tur var var Gustav hemma och han ringde till Comhem igen. Efter ett samtal på 30 min som tydligen involverat flera personer som arbetar där fungerade det igen!
'
Tyvärr har jag ju då inte pluggat ett dugg idag. Men jag har i alla fall lånat en bok som kan hjälpa mig hur jag ska skriva PMet.
'
Ikväll känner jag för att spendera tid med min levande dator (och Gustav som tydligen tog illa upp av den där meningen trots att han är den som är osocial och spelar tvspel), och tvn.

Puck

Mitt på dagen idag la både internet och tvn av. Jag gick ut på en promenad, när jag var tillbaka fungerade tvn. Internet ville dessvärre inte. Så jag ringde comhem och det visade sig att allt jag behövde göra var att trycka på en knapp på modemet. Tur att han jag pratade med var trevlig, han måste ha tyckt att jag var hur korkad som helst :P Internet började i alla fall fungera igen, men av någon anledning vill inte min datorn ansluta till det. Vilket gör att just nu sitter jag vid Gustavs dator och är less för jag måste kolla upp vad det är för fel på min dator imorgon. Gustav har jobbat sen han kom hem med olika sätt att få min dator att koppla till internet igen, men det vill sig bara inte.. Sjukt irriterande.

Det är över nu!

Och det känns så himla bra! Sen får vi väl se vad resultatet visar om tre veckor.
'
Ikväll blir det middag med kusinerna! Awsome :)

.

This is it

Nyttig onsdag

Under tentan är det inte rätt tillfälle att vara nyttig. Det här ska jag ta med mig:
Coca Cola
Vitamin Well Defence
Vindruvor
Clemetin
Rollo
Marabou premium Pistage
Tom och Jerry kex
'
Nån annan som har bra förslag på tentamat?

jaha

Okej, jag ger upp. Världen går inte under om jag inte är bäst på godkända extingibla betalningsgrunder vid löpande skuldebrev. Vet inte ens om man på ett korrekt sätt kan formulera meningen sådär. Aja, ska kanske plugga en timme till. Sen ska jag bara ta det lugnt! Ska införskaffa tentamat, tentagodis, tentadricka m.m. Sen ska jag se på tv och inte göra någonting alls. Jag ska lägga fram allting för imorgon och sen gå och lägga mig tidigt.
Det låter bra.

Tentastress

Egentligen är jag inte särskilt orolig för tentan imorgon. Jag kommer klara den. Punkt. Däremot är jag mer stressad över hur dåligt jag pluggade igår och hur omotiverad jag är idag. Det är väl nu man ska ge gärnet? Inte ge upp.
'
Nu SKA jag sätta mig ner och göra en övningstenta ordentligt. Inga stödord, utan hela meningar.

Onödigt info 2

Antal gånger jag bitit mig kinden idag: 3. Fasar för middagen ^^
'
Nämen, jag borde överleva. Idag har pluggandet inte gått så bra. Motivationen har varit på minus nån stans borta i Antarktis. Däremot har jag fått himla mycket annat gjort. Särskilt bra har det gått att titta på julgardiner m.m. Ska nog beställa det från Ellos. Uppdatering om det senare! Dvs liiite närmare första advent ^

Lockar?

Har en början till en dreadlock i bakhuvudet idag.
Det är inte riktigt så illa som det ser ut.
Det är värre..

Onödig info

Om man biter sig i läppen en gång är man dömd att bita sig igen minst 7 gånger till den närmsta dagen. Dessutom har jag fått så trevliga gener att om jag biter mig kommer såret i munnen utvecklas till en munblåsa. Den kommer i sin tur vara jäklig med mig i ytterligare en vecka. Än så länge har jag "bara" bitit mig två gånger, men hela dagen är kvar.
'
Nu måste jag vara duktig och plugga. Tentan är på onsdag.. helst av allt skulle jag bara vilja få det bortgjort. En del av mig tänker att det här kommer gå hur bra som helst. Den andra delen är rädd för att jag kommer bli missnöjd med mitt resultat. Äh.. jag kan inte göra mer än att plugga nu och skriva tentan i övermorgon.

RSS 2.0