Citat

Jag måste bara få berätta två citat som sades igårkväll. Det säger en hel del om de vänner jag har runt mig just nu, speciellt deras olikheter. Vi skrattar iaf gott åt dem!

Citat 1

När vi har ätit klart middagen på Coconut sitter vi som vanligt kvar i våra stolar och pratar med killarna som jobbar. Plötsligt kommer Katt med massa aloe vera som han ger till Kelly. Det visar sig att Kelly blev biten av en hund när de spelade fotboll för två dagar sen, och nu kletar han på aloe vera eftersom "det hjälper mot allt". Självklart blir vi tre helt förskräckta och skyndar oss att rota fram handspriten för att döda de bakterier som kan finnas kvar. Kelly går iväg och vi fortsätter prata om såret och det han kan ha blivit smittad av. Då säger Klara med skämtsam porrig röst till Malin:
- Du kanske får lov att lägga ner honom på sjukbritsen och..
Och Malin fyller i med samma porriga röst (men p.g.a hennes yrke har hon en helt annan bild i huvudet) :
- Och sy lite!

Citat 2

Jag och Klara har sprungit upp på rummet för att gå på toa. Nog för att rummet är helt okej men 100% hygieniskt är det inte där. När vi båda kissat klart säger jag:
- Nu ska vi ta och sprita. Och tar fram handspriten
- JA! säger Klara råtaggad tills hon inser vilken sprit jag syftade på..

Sista dagen

Nu undrar ni säkert vad jag har haft för mig sen vi kom hem från Koh Samet.

I torsdags for vi ner på stan och gick runt och shoppade det sista vi ville ha köpt. Åt en dyr middag på the pizza company, men det var riktigt gott med pizza! Sen blev det en lugn kväll eftersom ingen av oss hade kunnat sova superbra på Koh Samet. Vet inte riktigt vad thailändare har för hårda sängar, har de aldrig sovit i en mjuk och skön säng? Vi har en teori (som förövrigt grundar i de tillfälle då Klara provade shorts i stolek L och fick knappt på sig dem!) om att thailändare har ju ingen rumpa och behöver därför ingen mjuk säng för svanken. Sen om det stämmer eller inte är en annan sak :P

Hursomhellst. Fredagen blev en väldigt lugn dag, passade på att tvätta klart och blogga och sola på tomten. Detsamma gällde för lördag dag. Jobbade in i det sista med att få lite färg! Det har ju varit så mulet här, och sen har vi inte solat speciellt mkt heller, så vi känner oss inte direkt bruna.

Lördag kväll så tog Jit med oss ner på stan och vi åt middag på ett ställe hon verkar gå till ofta. Sen gick vi längst Walking Street där det fanns allt möjligt! Allt från barer och discon till thai-boxning och affärer. Det var väldigt många intryck och väldigt mycket neon! Vid 10 tiden for vi tillbaka för att Gop (Klaras kusin, Jits son) skulle ta med oss ut. For till ett ställe där det varvades DJ med live musik. Bandet som spelade körde en massa covers, och alla i publiken skrek med. Den bild jag har fått av thai musik är att det bara är smörpop. Men nu fick vi veta att det finns rockigare musik, och den var riktigt bra! Fick även träffa Gops kompisar, och även bli uppraggade av tre thailändskor. Det var en upplevelse! Haha!



Sångaren


Igår (söndag) blev det så att vi for tillbaka till Koh Samet. Vi var helt enkelt inte klara på den ön! Vi saknade vädret, stämningen och våra nya vänner. Klockan 7 på morgonen (ja, efter våran utekväll) begav vi oss iväg till ön. Kom fram vid 10.30. Vi sprang upp på stranden och gick till Coconut bakvägen så att vi kunde köra "Ja-ee"!! Och vi lyckades bra :P (för er som inte kommer ihåg så är "ja-ee" som "tittut", sen kan det vara bra att veta att om du säger "tittut" i thailand så betyder det typ "ta på rumpan". Så ska du leka med ett barn här, säg "ja-ee"!)

Så söndagen spenderades så som den ska spenderas på Koh Samet, men att göra ingenting! Helt underbart!
Jag må erkänna att jag inte var helt för förslaget att fara tillbaka, eftersom det kändes stressigt.. Men jag är riktigt glad att vi gjorde det :) Det känns bra att våran sista kväll här i Thailand spenderades med att bli uppassad till tusen! Haha!


Idag blir det en riktigt resdag. Båt, minibuss, taxi och flyg. Woho...
Men imorgon landar vi i Peking!

Koh Samet

Nu var det länge sen det blev en uppdatering på bloggen. Det kan bero på att det var länge sen jag befann mig vid en dator. Men nu blir det ett långt inlägg, så förbred er på att lägga ut några minuter på att ta er igenom allt!

I lördags for vi ut till Koh Samet, en 6 km lång, men väldigt smal ö inte allt för långt här ifrån. Somjit skjutsade in oss till stan strax efter 11, och efter kanske 45 minuters väntan kom minibussen som skulle köra oss till Ban Phe. Färden tog drygt en timme, och när vi kom fram gick vi ner till hamnen där färjan som skulle ta oss till Koh Samet väntade. Båten var inte speciellt stor, men vi hade turen att få VIP platsen uppe hos kaptenen. Vi satt på en bastmatta och hade världens bästa utsikt, helt för oss själva!



Oss på båten. Sämsta bilden, men tro mig, de andra var värre :P

Efter ca en halvtimmes båtfärd vadade vi iland på Wongduern Beach. För att vårat humör inte skulle försvinna direkt började vi med att sätta oss på närmsta restaurangen och äta en sen lunch. Med ny energi tog vi mod till oss och började leta efter nån säng att sova i. De första ställena vi frågade var helt uppbokade. Inte så konstigt, för det första var det en lördag så även thailändare, inte bara turister, var där. För det andra var det Alla Hjärtans Dag. Behöver jag säga mer? Men efter ett tag hittade vi några bungalows, dock för över 1000 bath per natt, vilket vi tyckte var för mycket. Så hon som visade rummet började prata med någon annan, som sprang iväg och plötsligt kom det en kille i slimmade jeans, smink och fakebröst som erbjöd oss det skabbigaske lilla hus jag någonsin sett. Men det kostade 800 bath per natt, så vi tog det. Jag har verkligen aldrig bott så skabbigt förut. Dock kom vi fram till att vi skulle ändå inte spendera någon tid inne i rummet, utan vi skulle vara på stranden hela dagarna, så det gjorde inte så mycket.



En bild från vårat äckelrum. Man kan ju fråga sig var affichen med bäbisarna försöker dölja?

När vi hade checkat in gick vi ner till stranden och tog vårat första dopp. Det vi märkte i efterhand var att vi badade på det stenigaste stället på hela stranden. Efter badet gick vi och frächade upp oss så gott det nu än gick på vårat äckelrum, för att sen gå ner på stranden igen och hitta en restaurang att äta middag på. Tillslut bestämde vi oss för en restaurang. Klara och Malin tig fisk och jag valde räkor i sötsur sås. Alla Hjärtans Dag till ära beslutade vi oss för att slå på stort och även ta efterrätt! Så förstå hur snopna vi blev när restaurangen vi valt inte hade det! Besvikna gick vi därifrån, och precis som på vägen dit försökte folk få in oss på deras restaurang. En piercad kille frågade oss om vi ville ta en drink. No thank you, sa vi. Sleep? Frågade han. Noo, sa vi lite tveksamt.. (konstpaus) Do you have icecream? Frågade vi. Och det hade dom! Glada i hågen gick vi in på Coconut bar, och då hade vi ingen aning om hur länge vi verkligen skulle stanna där.

Vi beställde våran glass för 150 respektiva 200 bath styck! Dyrt och gott var det. Sen kom en av killarna som jobbade där och ställde ett 4-i-rad spel framför oss. Efter en stund kom han tillbaka och utmanade oss, och då insåg vi att det här spelet har han spelat förut. Inom några minuter hade vi förlorat. En stund senare kom nästa kille förbi, och samma sak upprepades. I och med att det var Alla Hjärtans Dag kom killarna förbi med rosor, hur sött som helst.



Rosorna vi fick :)


När vi hade slappat klart gick vi ner till vattnet och tog ett kvällsdopp. Eller jag och Malin vadade omkring i vattnet medan Klara slängde av sig kläderna (underkläderna var kvar så ni kan vara lugna) och hoppade i. Av killarna på Coconut hade vi även fått massa självlysande armband, vilket gjorde det väldigt lätt att se vem som befann sig var.


DAG 2

Av den första killen (han som håvade in oss med ett löfte om glass), som förövrigt heter Katt, fick vi veta att solen gick upp ca 06.30. Så kl 06.00 ringde väckaren så vi skulle få se soluppgången. Tyvärr var det mulet så det var inte den bästa soluppgången. Under tiden hade Katt ställt iordning solstolar åt oss, och från och med den morgonen har vi i stort sett spenderat hela våran vistelse på ön i de solstolarna.

När vi blev hungriga beställde vi frukost, när vi blev varma badade vi och när vi skulle sätta oss igen kom killarna och piffade upp kuddarna åt oss. (Det var nämligen vanliga solstolar som de hade lagt feta dynor på. Så det var perfekta slapparfåtöljer!) Har aldrig blivit så uppassad förut som vi blev där borta.

Kl 14 hade vi bestämt oss för att fara ut på en Speedboat-tur runt ön för att snorkla lite. I paketet ingick även ett besök på en fiskfarm där de hade både små farliga hajar och 200åriga sköldpaddor. Man fick gå på rangliga plankor som låg och flöt på blåa tunnor. Ett snesteg och man fick simma med hajar, sköldpaddor eller nå andra råfula fiskar, beroende på i vilken ruta man skulle falla ner i. Lyckligtvis hade vi alla kvar lite balans så vi tog oss runt där utan problem. Katt hade även följt med på turen, så vi hade en personlig guide i 3 timmar.



Här är jag och Malin i full snorklingsutrustning, snyggt va?


Klockan 17 var vi tillbaka, då gick vi till rummet och försökte återigen piffa till oss lite grann. Dock var det lite lönlöst eftersom vi varken hade dusch eller ett helt handfat. Men vi körde på med våtservetter, haha! Sen gick vi tillbaka till våra platser på Coconut. Den här kvällen beställde vi alla fisk, hur gott som helst! Under kvällen lärde vi känna killarna som jobbade där lite bättre. Den första var Katt, som fick smeknamnet Gbgarn eftersom hans pappa var från Göterborg. Sen var det Nu (uttalas Nó), som vi kallade InuYasha eftersom han var lik denna mangafigur. Den tredje hette Kelly, och hade en pappa från Australien. Så det logiska skulle vara att kalla han australienaren. Men eftersom Katt kunde lite svenska ville vi inte ha för enkla smeknamn på dem (anledningen till smeknamnen var att vi skulle kunna prata om dem utan att de förstod), så Kelly blev helt enkelt kallad "den tredje". Lamt, jag vet, men det blev bara så. Sen var det Lucky, den fjärde killen som jobbade där. Han sa verkligen ingenting och var hur tråkig som helst, så smeknamnet blev såklart Tråkmånsen.

Till middag beställde vi fisk, hur gott som helst! Blev åter igen utmanad på 4-i-rad. I baren bredvid spelade ett band, och det lät riktigt bra om man bortser från uttalet. Under kvällen kom det fram att Malin sjöng, så det slutade med att hon fick gå upp på scenen och köra en låt. Hon sjöng och vi njöt :)



Malin på den lilla blåa scenen

Även denna kväll blev det ett dopp i havet innan vi begav oss mot vårat äckelrum för att sova.


DAG 3

Denna dag sov vi ut till kl.9. Sen checkade vi ut och gick till våra platser på Coconut. Vi slappade i solstolsfåtöljerna, badade i havet, blev utmanade på olika spel av killarna. Sen när klockan var 14 insåg vi att färjan hem igen skulle gå om två timmar. Varför skulle vi hem när vi hade det så bra här? Så Katt fixade ett annat rum åt oss för 500 bath per natt, och som hade mycket bättre toa! Så lätt var det att bestämma sig för att stanna en dag till!

Under dagen blev vi bjudna på massa olika saker av killarna. Saker man aldrig hade vågat provat själv eftersom man inte kan utläsa av förpackningen vad det är för något. De bjöd på allt ifrån pumpafrön, frukt och riskakor till vitaminshotar och sojamjölk. Sedan vandrade vi iväg till grannstranden med Katt och Nu, där tydligen Nu hade jobbat förut. Blev bjuden på grön fanta som smakar som Bamsetandkräm, och som lämnade ett grönt spår på tungan.

Vid det här laget hade vi verkligen blivit bundis där. Till och med chefen (som verkade råläskig första gången vi såg honom) hade börjat le åt oss.

Denna kväll kunde vi för första gången skölja av oss saltvattnet eftersom vi hade en fungerande dusch. Dock tog det kanske tre sekunder för fötterna att bli sandiga igen. Men det gjorde inget för nu var vi van vid att ha sand överallt!



Utsikten från solstolen när det började skymma.


Som vanligt blev det middag på Coconut, den här gången thaimat. Den här gången blev det åter igen en glass till efterrätt eftersom det var vår sista kväll! Malin fick åter igen inta scenen, jag hjälpte till på stranden att ragga kunder, och Klara serverade drinkar och sopade. Vi hjälpte även till att plocka undan stolarna framåt kvällen. Klara blev t.o.m erbjuden jobb där, för 5000 bath per månad. Det är ca 1250 SEK. Dock är det frågan hur seriös chefen var när han sa det, han kan ha fått i sig nån chang för mycket.


DAG 4

Sista dagen, igen. Vi klev upp vid 8 och packade ihop våra saker. Gick till våra solstolar, slappade badade, åt frukost. Vid 12 checkade vi ut från rummet. Klockan 14 upprepades gårdagen. Varför skulle vi fara hem? Nästan grinfärdiga frågade vi om vi fick rummet en natt till, och det gick så bra så!

Denna dag såg ut precis som alla de andra. Vi gjorde verkligen ingenting. Men aldrig förut har det varit så underbart att göra ingenting!



Malin och Klara som gör ingenting :)

Vid det här laget hade man börjat få koll på de flesta i närheten på stranden. Chefens fru (?) bjöd oss på frukt och mat, förmodligen för att vi gick omkring där som om vi jobbat där i ett år eller så. Vi lärde även känna deras 10åriga dotter Dao, och Katts storasyster (det var hon som höll i musiken på kvällarna).

Till middag åt vi återigen supergott, det blev grillspett med potatis till. M-m-m!

Sen efter middagen hände något otroligt. Det här var vårat bevis på att vi var accepterade. Tråkmånsen började prata! Och han inte bara började, han slutade aldrig! Efter den kvällen passar smeknamnet inte in lika bra längre, men det känns lite sent att ändra, haha!



Här har vi en charmig bild på Tråkmånsen, Den tredje och InuYasha, haha!


DAG 5

Nu var det verkligen sista dagen. Så vi klev återigen upp till soluppgången, men tyvärr var det ännu mer mulet, så vi gick och la oss igen. Av någon anledning kunde jag inte somna om.. så jag gick ut på en morgonpromenad på stranden. Såg världens största manet, säkert en halvmeter i diameter! Tyvärr hade jag inte kameran med mig.. Sen satt jag mig på vår plats. Katt bjöd på en islatte. Vid 9 vaknade Malin och Klara. Dagen spenderades som alla de andra. Vi gick upp och kollade på hur killarna bodde (en våning ovanför baren). De hade varsin madrass och tyglakan och filtar som hängde för att avgränsa dem ifrån varandra. Lite småmysigt, men inte speciellt mkt privacy direkt!



Mysigt?

Denna dag klev vi på färjan som gick kl16. Det var faktiskt lite jobbigt att fara därifrån eftersom vi hade blivit så hemmastadda där. Men hade vi stannat en dag till hade det nog varit ännu jobbigare. Det jag saknar mest är lugnet och familjestämningen där. Alla lekte med allas barn, alla hjälpte varandra. Trots att de var konkurrenter. Inte en chans att det kan bli den stämningen hemma i Sverige...



Coconut bar



Efter båt, buss och taxi var vi framåt 19 på kvällen hemma hos Dennis igen..

Off again

Igår var ytterligare en slappardag. Började dagen vid poolen, åt en sen lunch. For in till stan till en reseagency och bokade buss, kollade lite hos en optiker. Sen for vi på nattmarknad och åt en stående middag. Vi provade lite allt möjligt som fanns där. Majskolvar, fläskbollar, crepe- nån våffelliknande efterrätt, fruktsmothies och en korvmunk. Den var typ som Brasses korvsockerkaka..

Idag bär det av till Koh Samet. En ö ca en timme här ifrån. Så det blir inga uppdateringar förrän vi är tillbaka!

Burn baby burn

Igår for vi till Dennis gamla arbetskamrat som bodde vid Jomtien Nam Beach. Där låg vi och slappade och badade. Eftersom det var en privat strand slapp vi alla försäljare som kommer förbi upp i ansiktet på en. Dock var det massa små maneter i vattet, så det var lite läbbigt att bada. Därför blev det mest solande. Sen gick vi till poolen som tillhörde Dennis arbetskamrats hus. Den låg på 7e våningen (översta) så det var helt okej utsikt. Tyvärr han det bli lite mulet.. Men där slappade vi ett tag till. Hur härligt som helst!

Sen for vi in till stan och åt på ett ställe på second rd. Jag tog kykling med cashewnötter vilket alltid är gott, men malin och klaras rätter var inte lika bra. Sen gick vi och köpte frukostmat på Foodland (större mataffär) och tog en öppen taxi hem igen.

Väl hemma märkte malin och klara att de hade bränt sig en hel del, dock var malin rödast. Själv har jag klarat mig bra än så länge :P. Det roliga är att malin har sen hon köpte sin nya bikini klagat över en lapp bak på rumpan som hela tiden har åkt upp, och att hon ska klippa bort den - men det har hon inte gjort. Så kolla in den snygga brännan det resulterade i:



Så idag klippte malin bort lappen!

Ni kan vara lugna där hemma, vi har gott om eftersol. Och brännorna ser mycket bättre ut idag!

Bangkok!

Nu har vi varit i Bangkok i tre dagar! For i måndags och kom hem igårkväll.

Vi tog en taxi dit, och Jit följde med så att Dennis inte skule behöva oroa sig så mycket. När vi kom fram tyckte Jit att vi säker skulle trivas på Khaosan Rd, en gata där det bodde många unga sa hon. Och det hade hon rätt i, det var världens backpacker-gata! (Om du inte redan har bokat hotel för Bangkok Jenny så far till den gatan och leta rätt på ett hotel där. Det fanns många lediga, och om man bad om det fick man se rummen innan man bestämde sig. Vi bodde på D&D och för tre personer kostade det 1100bath per natt, det var ett av de lite finare hotellen :P )

När vi hade bestämt hotel gick vi och åt lunch - pad thai. Rågott!



Sen for Jit hem igen, och vi bestämde oss för att fara runt och kolla på lite tempel. Gick omkring och hittade köpte en karta (som jag oturligt nog tappade precis innan vi for hem från bangkok). Sen tuktuk-tur runt till tre olika tempel. Han som körde sa att hela turen skulle kosta oss 10bath per person, vilket lät lite suspekt. Men vi körde på ändå. Och det vi lärde oss då var att för en så billig peng så stannar han hos hans sponsor, som kan vara en skräddare, och vi ska då förväntas gå in och kolla i katalogen och verka intresserad. För då får han en kupong för gratis bensin. Men nu var det så att våran tuktuk-förare var lite dålig på engelska. Så det där listade vi som ut efter att han hade skjutsat oss till en skräddare med en personal på säkert 20 män, vilket kändes lite obehagligt. Så vi sprang bara in och ut. Och när vi då var på sista templet så lämnade han oss där, för han fick ju ingen gratis bensin. Men då betalade vi en annan tuktuk 40bath för att ta oss hem därifrån när vi var klara. Så ingen skada skedd! Inför alla våra andra turer betalade vi lite mer och var noga med att säga "NO STOPS!"

Sen på kvällen gick vi omkring på Khaosan Rd och åt en promenerade middag bestående av bananpannkaka (den här gången inte lika stor och slibbig, och med choklad! så som jag kom ihåg att de skulle va!), annanas, melon, och lite mer bananpannkaka :P Gatan var full av stånd som vi gick runt och kollade på. Dock shoppade vi ingenting eftersom vi hade bestämt att dagen efter skulle vi till MBK.





MBK är ett shoppingmall med 8 våningar! Och på 9e är det en biograf. Dvs det var hur stort som helst!
Vi klev upp tidigt och for till MBK vid 10-tiden. Dock sa många taxi och tuktukförare att det inte öppnade förrän 12, men det stämmer inte. Det är öppet 10-22! Där blev det ordentligt med shopping :D Vi tog oss igenom alla våningar, men vi har säkert missat hälften! Helt överväldigande stort, man vet som inte var man ska börja...








Våran middag blev en Banana Split, som vi fick vänta nästan en timme på! Då var vi måttligt irriterade..
Men god var den!



Strax efter 21 var vi tillbaka på våran välkända gata, efter att ha shoppat i 10 timmar!
Det blev lite mer shopping där på gatan, men mest småsaker. Träffade även en lustig thailändare som, som han sa det: skulle ta han om oss när vi shoppade i thailand, och vi skulle ta hand om honom när han shoppar i sverige. Frågan är ju om han någonsin kommer komma till sverige, och då är nog inte Umeå första alternativet heller, haha! Till en början verkade det lite suspekt. Men han kände tydligen hela gatan och hälften av alla backpackers som bodde där. Så en tysk försäkrade oss om att det var en good guy och att vi kunde vara lugna. Han bjöd oss även på en bananpannkaka eftersom han sa att han ville ta hans om oss för att vi stödjer thailand då vi shoppar här.





Sista dagen for vi och såg mer tempel. Men den här gången var det inga stop och vi visste exakt var vi ville. Vi såg what pho (sleaping buddha), och grand palace. Det bev nästan så överväldigande att man inte riktigt kunde ta in det. Allt blev som likadant. Sen var det även hur varmt som helst så vi var ganska less till slut. Men fint var det!



Sen tog vi en taxi hem till Pattaya. En riktigt helvetesfärd. Vi flög över gupp i ett snitt på 140km/h, och han bytte filer hela tiden för att komma om bilar. Och flyttade de sig inte tutade han för fullt. Han kunde ligga närmare bilar i 140km/h än vad jag gör när jag parkerar!

Men vi tog oss helskinnade hem igen. Sen blev det en lugn kväll då vi såg på film inne på Gops rum och åt choklad :)

Massage

Idag klev vi upp strax efter kl 8 på morgonen. Hade beställt massage till idag. Och med beställa massage så menar jag att hon kom hit hem till Dennis och masserade oss 1,5 timme vardera! Och gissa vad vi fick betala för en så lång helkropps massage? 42 SEK var! Hon var förövrigt råbra dessutom! Hon bände och stretchade, och det knakade i nästan varenda led. Men o så bra det kändes efteråt! Speciellt i ryggen. Jag sa till innan att jag hade skadat mig, och hon masserade utefter det.

Sen har det bara varit en lugn kväll. Jag och Malin har löst tantrix (ett form av pussel fast med sexkantiga bitar där man ska få färgade trådar att passa ihop), och Klara har läst.



Här är vi supernöjda över att ha klarat nr19, haha!



Imorgon bär det av till Bangkok! Vi lär väl vara där i ca 2 nätter, så det blir inga uppdateringar här förrän vi är tillbaka.

Virus på datorn

Dennis lyckades ladda hem nått virus i förrgår, så hela gårdagen satt han och formaterade om datorn..
Därför for vi in till stan igår, tog manikyr och pedikyr.. Fast jag tog bara pedikyr eftersom jag river bort mina naglar jag har på fingrarna. Sen gick vi omkring och fönstershoppade, eftersom ingen köpte något (!). När vi började bli lite hungriga hittade vi efter många om och men ett stånd som sålde bananpannkaka. Vilket jag har längtat efter sen förra gången jag var i Thailand. Men vad tror ni händer? Hon som lagade pannkakorna var sämst på engelska, och så hade hon ett sår på fingret. Vilket vi märker när det är något rött på våran pannkaka.. Hon har blodat ner våran pannkaka! När vi påpekar att hon blöder rycker hon bara på axlarna och fortsätter.. Vi visste inte vad vi skulle säga. Så vi köpte den där HIV-pannkakan och gick iväg några meter, och sedan slängde vi den. Helt orörd. Men gud vad vi han börja sukta efter den där HIV-pannkakan på vägen! Haha!



Idag däremot blev det äntligen elefantridning! :D Det var varmt, svettigt och roligt. Har ingen koll på hur länge vi skumpade runt på våran treåringa elefant, men vi han verkligen bli riktigt svettiga!






På färden såg vi även en ny version av taggtråd:



Och en massa magra kor (notera att han räcker ut tungan):






När vi hade ridit klart for vi och åt lunch på det ställe där Dennis tydligen är stammis. Eftersom stället ägs av en australiensare och en engelsman var menyn därefter. Så vi tre tog en engelsk frukost.




Där var det en jättesöt hund vid namn Stupid. De flesta hundar här är verkligen inte söta. Men hon var mycket trevlig. Dennis gav henne lite bacon och hon dregglade nästan mer än Effi! Ytterligare ett plus var att hon hade blivit badad igår, så man vågade klappa henne :P







Sen när vi kom hem blev det ett dopp i poolen. Sen for vi in på nattmarknad i stan. Där det såklart blev ytterligare med shopping! På vägen hem köpte vi även en tårta till Dennis eftersom han fyller 55år idag. Fick dem att skriva "Grattis Dennis" på den :)





------------------------------------------------------------------------------------------

Förövrigt så mår jag mycket bättre i ryggen nu. Men Malin eller Klara ska få smörja in tigerbalsam ikväll, så mår jag nog ännu bättre imorgon :)

Hörde att det tydligen snöar ganska mycket hemma i Umeå. Här har det varit klar himmel och över 30grader. Visst låter det hemskt?

Bilder

Nu när malin och klara äntligen tagit sig tillbaka efter att ha åkt åt helt fel håll med nån taxichaufför som inte hade nån koll på läget så kan jag lägga upp lite bilder.



Här ser vi Klara som drabbades av påssjukan unter våran shoppingdag i tisdags




Jag och Malin fick våran efterlängtade annanas



Våran gemensamma skörd i tisdags



Det här är vad jag har haft för mig idag..



Ikväll har vi återigen ätit supergod hemmalagad middag, senare ska vi nog frossa i frukt och choklad!

En ensam dag för farmor Lisa

I tisdags låg internet nere, därav inga uppdateringar då.
Och igår låg jag nere, så därför blir det först uppdateringar idag!

TISDAG

Den dagen klev vi upp tidigt och for in till en marknad i stan. Det var världens största yta täckt av presenningar med tusentals stånd under. Vi gick runt där i några timmar och shoppade gärnet! Vi tog även en paus och åt glass och vår efterlängtade annanas! Sedan var det bara att ge sig in i pryldjungeln igen, klippa fast i förbigående människor, och shoppa ännu mer! För det fanns verkligen allt möjligt: klänningar, linnen, mobilfodral, bikinis, underkläder, hundar, konstig thailändsk mat, väskor. Ja, allt.

Kolla gärna in bilder på malin och klaras bloggar! (se länkar)

När vi hade svettats och shoppat färdigt där på marknaden gick vi runt lite i staden, eller vi satt mest och njöt av vädret och vilade våra fötter, men ändå. Sen tog vi en tuktuk-liknande taxi/buss (de har ett speciellt namn som jag inte kommer på) för 200 bath hem igen. Nog för att vi kanske var lite chockade över att taxin vi tog från flyget första dagen körde 120km/h utan bälte, blev vi nog ännu mer chockade över att denna tuktuktaxin, som i stort sett var helt öppen där man satt, gasade på upp i 100km/h med oss på flaket! Men vi var lätt höga av shoppingen och glassen, och lyckan över att ta sig hem själv, så det var faktiskt ganska kul!

När vi kommit hem igen tog vi ett dopp i en närliggande pool. Svalkade oss i ca en timma, sedan gick vi hem och åt - återigen thailändsk hemlagad middag. Supergott! På kvällen for vi och handlade div frukostsaker, och även lite frukt och choklad som vi gottade oss med samma kväll!

ONSDAG

Igår var vi inte lika tidigt uppe, så vi bestämde oss för att fara in till stranden. Och sen kanske gå lite på stan. Eftersom vädret fortfarande är lätt mulet, och det blåste en hel del, kunde vi ligga ute i solen. Hur härligt som helst. Köpte även lite jordgubbar där på stranden.
Sen när vi bestämde oss för att gå upp och äta någonstans så hände det. Fråga mig inte hur jag lyckdes med det, men jag är inte stolt. Skulle bara byta om och så poff högg det till i ryggen. Tänkte att, äh det kan väl inte vara så farligt, går jag vidare kommer det gå över. Men det gjorde det inte. Så vi käkade lunch, sen gick vi runt lite på stan. Väl inne i ett varuhus la jag mig ner på en bänk och malin och klara fick gå runt och kolla själva. Då kollade massa thailändare inne i butiken brevid (som förövrigt sålde glasögon) på mig och verkade tycka synd om mig eftersom det var så bökigt för mig att ta mig upp och ner från bänken, haha :P
När vi väl tagit oss hem, den här gången för 150bath - vi blir bättre, la jag mig ner i sängen. Och sen blev jag fast där. Det gjorde så ont att jag tog mig verkligen inte upp.. Tur för mig jobbar ju malin på hemtjänsten så hon ryckde in direkt!

TORSDAG (IDAG)

Idag var tanken att vi skulle rida elefanter, men på grund av min rygg gör vi det imorgon istället. Så idag har jag knaprat massa piller och nu kan jag iaf gå! Dock gör det fortfarande ont. Så jag valde att stanna hemma idag, så malin och klara for in på marknaden som vi var på i tisdags. Därför kan jag inte lägga upp några fina bilder just nu! Min kamera tar ju för stora kort, och malin har sin med sig.

Nu ska jag nog ta en dusch innan jag klibbar fast vid datorn.

Det ska tydligen bli bättre väder imorgon, och på lördag ska det vara klar himmel! Woho!

Första doppet

Dagen började med en dusch eftersom man blir inte speciellt trevlig i det här vädret. Dessutom hade vi tydligen för varmt iställt på luftkonditioneringen inatt eftersom både Malin och Klara vaknade av att de badade i sitt eget svett. Själv sov gott hela natten! Så inatt blir det nog 23grader. 20 var för kallt, och 25 var för varmt.

När vi hade fått i oss lite frukost begav vi oss ut på ytterligare en promenad. Fast den här gången åt ett annat håll. Helt sjukt vad olika standard det är på husen här. Ena är hur fina som helst med egen pool och allt, medan grannhuset är ett fallfärdigt plåtskjut. Men det känns bra att inte bara få se "turist-Thailand", utan även hur de riktiga människorna har det här.

 
Jag och Klara på promenad

Efter våran promenad var vi förmodligen sju gånger så svettiga som vi blev inatt, trots att vädret fortfarande är lite mulet - dock mer sol idag. Så därför skjutsade Jit in oss till stranden så vi fick ta oss ett dopp. Stranden var helt okej, lite skitigare än när jag senast var i Thailand. Men det var skönt att svalka sig lite!

När vi badat klart for vi förbi ett annat shoppingmall på vägen hem. Jag och Malin köpte ballerina-clocs (fakecrocs i ballerinamodell). Blir en bekvän variation för mina fötter, eftersom det inte behöver skava nå mer på mina tår.

Ikväll har vi spelat Tantrix med Dennis. Ätit thailändsk "rest-middag", som för övrigt är mycket godare än de rester vi har hemma!

Det får nog bli en tidig kväll ikväll så vi inte sover bort hela dagen imorgon.

Jag har även listat ut att de kort som jag tar är så stora att de går nog inte att få upp på bloggen. Så jag tar lite kort från Malins kamera istället :)


Här ser ni mig och Gem. Hon är hur söt som helst och har inte riktigt förstått att ingen av oss pratar thai, utan hon babblar på om allt möjligt!

Dag ett

Nu har största delen av dagen passerat, klockan är cirka 9 på kvällen.
Det första vi gjorde idag var att gå ut en sväng på omådet. Vädret är mulet, men ruggigt varmt (kring 30grader)! Efter kanske 100meter fick klara skavsår på tårna av hennes flipflop. Vi stötte även på en hund som guidade oss runt/följde efter oss fast framför ^^. De flesta andra hundarna var inne på folks gårdar, och de fick lite av en dominoeffekt när vi närmade oss. Första hunden började skälla och sen gjorde alla andra det också. Och det var riktigt många hundar!

Efter våran promenad tog Jit (Klaras morbror, Dennis, fru) med oss till ett shoppingmall vid havet. Fick därmed se hur stranden såg ut här i Pattaya. Jag shoppade faktiskt ingenting idag, däremot köpte Klara ett par skor (se hennes blogg). Efter vår långa stadsvandring fick även jag sår mellan tårna - dock tog det mycket längre tid för mig att utveckla detta sår än vad det tog för Klara ^^.

Kom tillbaka vid 17tiden. Klara köpte ett kontantkort som vi alla tänkte använda att smsa från. Men ni får fortsätta skriva till min mobil.

Har spenderat kvällen med Gem - Dennis hushållerskas (eller vad man nu ska kalla det) barn som är 2 år gammal. Hade tänkt att ladda upp en bild på henne, men tydligen ville inte datorn det idag. Kan försöka igen imorgon. Hon är iaf hur söt som helst!

Har även ätit jättegod middag som Gems mamma tillagade. och mycket åt vi! så nu har vi alla världens paltkoma (om det nu kan få det av thai-mat)

Framme

Tillslut kom vi fram till Klaras morbror. Först flyg till Stockholm, sen till Peking, sen till Bangkok. För att avsluta med en taxiresa i 120km/h i någon timme. När vi kom fram igår var vi alla helt slut, så vi gick i stort sett och la oss direkt.

Nu har vi hunnit vakna och i och med att alla sov ganska dåligt på vägen hit tror jag inte att jetlagen blir så farlig. Så fort malin har fått på sig lite solskyddsfaktor ska vi kolla läget här i kring. Ska även skaffa mig ett thailändskt kontantkort till telefonen så både ringer jag och smsar jag mycket billigare hem till er alla!

RSS 2.0