Fotbollshelg!

Lördag
Kl.12.15 hade jag samling på vallen. Match mot gotland. Fick börja som innermittfält! Tyvärr kände jag mig mest som den nya hönan i hönshuset där ute på planen, och dessutom förlorade vi med 3-2. Kan inte påstå att div3 gänget ligger bra till i serien än så länge..
Efter matchen begav vi oss in till Råsunda för att sälja programblad under Sverige-Bosninen Herzegovina matchen. Det var... ja.. en upplevelse. Jag fick äran att stå och försöka sälja vid bortalagets hejarklack. Hur många fulla bosnier tror ni vill köpa en tidning med totalt ett uppslag om deras eget lag för 20kr? Jag kan meddela att det var inte många. De flesta frågade bara efter toaletten.
När jag sålt klart var vi några som stannade för att se matchen efteråt. Vi fick riktigt bra platser! Ungefär där pressen brukar sitta :) och matchen var bra! Men vi gick när det var 20 min kvar, kände inte för att stanna och invänta att alla bosnier skulle därifrån. Om man säger så här: det var inte särskilt många där med sverigetröjor. Kul var det iaf :)
'
Söndag
Mors dag, tyvärr har jag ju ingen mor här nere men jag hoppas att kajsa fixade det hon pratade om att hon skulle göra ;)
Jag och Gustav tog tag i oss och städade lägenheten, och jag bakade bröd. Kl.15 var vi bortbjudna till Wiklundhs. Där blev det grillat, potatisgratäng och tårta till efterrätt. Kl.18 hade Viktor match så vi alla åkte och kollade på den.
'
Idag
Jobb, och jag har fått iväg alla papper till alfa-kassan. Ikväll har jag match med div5 här nere på sportfältet. Taggar för vinst!
'
Förresten, tack pappa! När jag var hemma på lunchen plingade brevbäreran på, jag hade ett tjockt paket som inte gick in i dörren. När jag öppnar det ser jag att ma och pa har skickat mig en stektermometer! Tack! :D
'
Dessutom kan jag passa på att visa kökslampan som jag köpte via blocket:

fredagsmys

Men ingen halvkilos godispåse här inte! Ikväll var det fruktsallad till efterrätt :) Och efter efterrätten verkar det bli glass (gustav promenerade precis in i rummet med en i handen).
'
Imorgon har jag fullt upp. Match med samling 12.15, är väl klar framåt 16-tiden. Kl 17 ska jag in till Råsunda för att sälja programblad på sverigematchen. Får väl se hur lång tid det tar. Sedan var planen att kanske åka till kusin inne i stan för att se på schlager, men då sverige åkte ut i torsdags får jag väl se hur det blir med det. Hurosmhelst, fotboll blire, förmodligen i regn..

glass - ja tack

Nu har jag gjort min andra dag på förskolan Lyckeliten. Barnen är jättesöta som alltid. De är i den åldern då föräldrarna började få för sig att "mitt barn ska heta något speciellt". Dessutom är det många barn med föräldrar som inte kommer från Sverige. Så jag har det lite knepigt med namnen.
'
Sen finns det ju alltid någon på varje arbetsplats som man funderar om de har en väldigt dålig dag eller om de verkligen har valt rätt yrke.
'
Annars är det bra. Sitter och ser på Biggest Looser och funderar på om jag ska ta mig en glass som finns i frysen. Lite motsägelsefullt, jag vet. Men nu tränar jag iaf (A)....

God morgon

Himla skönt att vakna av sig själv strax före 7 och inse att man har hela dagen framför sig. Mindre roligt är det när man kliver upp och himlen är helt grå. Men det regnar iaf inte, så jag hoppas på att det kan spricka upp framåt eftermiddagen. Först: frukost och lite Sookie Stackhouse novels.

Jobb

Kl 7 imorse ringde de från förskolan jag där jag ska börja jobba på onsdag. Jag behövs tydligen idag också. Så nu kl9 börjar jag jobba. Ska börja promenera ner nu så jag är i god tid :)

Spökvandring

Igår var jag och Gustav på en sk Spökvandring i Gamla Stan. Vi gick omkring i 1,5h i massa små gränder och fick veta om mord, sjukdomar och andra hemskheter som ligger begravda i Sveriges historia. Guiden var riktigt duktig så det var intressant! (även om man kunde litegrann sen oä-lektionerna med Bosse) Efteråt hade vi bokat trerättersmiddag på restauran Källaren Movitz. Maten var god, dock var efterrätten en köpt chokladkaka så en får inte högsta poäng. Annars var det en väldigt mysig kväll!
'
Idag regnar det, jag saknar solen! Och jag har match idag, nice.. Aja, jag har några timmar att tagga upp på.

hmm..

Städningen förflyttas till imorgon, det är alldeles för bra väder för att vara inne längre stunder. Nu ska jag ta mig en promenad, funderar på att gå och köpa en glass :)
'
Gustav for iväg vid 12 för att lasta lite grejor sen igår plus byta tillbaka sin bil. Han trodde sig vara hemma vid 14, jag sa att han lär vara hemma vid 15-16 tidigast. Nu ringde han och frågade när vi ska fara ikväll, för han är i Västerås.. ^^

sömntuta

Idag har jag sovit länge igen, men det är ju helg. Klev upp vid 9, och Gustav ligger fortfarande och sover. Det måste ha blivit en sen kväll igår för honom. Har ingen aning om vad klockan var när han kom hem :P
Solen skiner idag igen, den är så välkommen! Borde försöka städa lägenheten idag.. Ska iaf börja med frukost!

Jenny!

Kom på att jag kan passa på att lägga ut lite bilder sen Jenny var här!
Jenny på badberget

Jag på badberget
'
Edsbergs slott
Oss!

Tidsfördriv medan mobilen laddas

Idag tog jag mig i kragen och klev upp tidigt! Dock kanske lite väl tidigt, 05.30. Det är då Gustav kliver upp.. Jag låg kvar i sängen ca 2 minuter efter att han åkt iväg och tänkte att "om jag försöker somna om nu kommer jag sova till kl.9.. och låste han verkligen dörren?". Såklart var jag tvungen att kolla om dörren var låst (det var den inte, han måste ha varit väldigt trött imorse) och då kändes det ännu mer onödigt att gå och lägga sig. Nu var jag ju redan uppe.. och började bli hungrig. Så jag har suttit och läst sen strax före 6 imorse. Är inne på 7e boken och har ingen fler lånad, så jag tänkte ta mig en långpromenad till biblioteket och låna resten av böckerna. Ska bara låta min mobil ladda lite så jag slipper vara okontaktbar (vem vet, en jättepadda kanske hoppar på mig på vägen och jag måste kunna ringa efter hjälp).

aj

Alltså, man blir verkligen inte snygg av att spela fotboll. Man kanske får bra muskler och hyffsad kondition men man får även en massa blåmärken, skrapsår, myggbett, skavsår och blåsor. Idag är det en blodblåsa som står på menyn. Jag ska vara snäll mot er och inte ta ett kort på den och lägga ut, jag nöjer mig med att säga att den gör ont.
Idag har jag läst en hel del, och bakat bröd, solat lite (betoning på lite, vågar inte bränna mig mer..), lagat köttbullar till middag och sedan tränat. Morgondagen lär se hyffsat likadan ut på dagen iaf.

slutet på min ledighet

Idag lyser solen igen och jag har redan sovit bort halva morgonen känns det som. Ska försöka vrida tillbaka dygnet nu så jag vaknar av mig själv mellan 7-8 på morgonen. Då kommer nästa vecka då jag börjar jobba på onsdag bli mkt lättare. En sak som är himla skönt med det jobbet är att jag har en timmes lunch! Så jag kommer kunna promenera hem, laga och äta lunch, läsa lite och sen promenera tillbaka. Skönt :)

sne i hela ansiktet..

För några dagar sedan fick jag en finne i näsan så den svullnade upp på ena sidan.
Idag på matchen började jag med en snygg nedtagning med ansiktet vilket har resulterat i en snygg fläskläpp..
Matchen då. Ja vi hade hela matchen (jag orkade spela hela). Många ribb och stolpträffar. Men de fick totalt kanske tre målchanser och gör mål på en. Vi lyckas inte göra mål på någon av alla våra chanser. Så en helt ovärd förlust med 0-1.

3 år

Nu är Jenny hemma och min vardag ser ut som vanligt igen..
'
Idag har jag varit förbi arbetsförmedlingen igen, det var nått obligatoriskt infomöte som egentligen inte gav någonting eftersom allt det han sa kan man läsa på hemsidan. Men om jag ska kunna få nån liten slant den här månaden så var det nödvändigt :P

Just nu håller jag på att tvätta, och ikväll är det div 5 match.
'
Tanken var att jag och Gustav skulle hitta på något eftersom det är våran treårsdag, men min match kom ivägen. Så vi får hitta på det jag har planerat på lördag istället!

Burn baby burn!

Idag har vädret varit super och jag och Jenny har gått ner till slottsparken och solat hela dagen. Såklart har vi båda bränt oss. Jag med en väldigt röd ton och Jenny med en mer jämn brunröd ton. Jag är definitivt inte den med "brunhets-generna".
Just nu står Jenny i duschen och jag sitter på balkongen. Ska börja med middagen snart :)

Helgen med Jenny!

Jenny landade kl.19 i fredags, då blev det en lugn kväll då det inte fanns tid för så mkt mer. Vi satt och såg på talang och pratade.

På lördagen var det strålande sol och världens sommarvärme. Vi promenerade runt här i Sollentuna, ner till vattnet, till centrum. Där åt vi supergod lunch och sen promenerade vi hem igen. Då solen fortfarande sken tog vi en "filt" (handduk) och la oss i gräset. Vid 17 ungefär var vi nöjda och förflyttade oss till balkongen med varsin sommardrink. Då vi hade ätit en ganska sen lunch blev det även en sen middag som avslutades med en riktig tjejkväll i soffan. Hur mysigt som helst!!
'
Igår var vädret inte lika roligt, så vi åkte in till Sollentuna centrum och shoppade lite, sedan fick Gustav hämta oss. Kl15 hade jag samling inför match som började 17.30 (div3). Jag fick hoppa in de sista 20 minutrarna som vänster yttermittfältare. Sen när har jag någonsin spelat yttermittfältare? Svar: aldrig. Men jag flåsade fram och tillbaka och visste inte riktigt när jag skulle springa var, men det var kul att få gå in. Matchen slutade 2-2 och när jag väl var hemma igen hade Jenny och Gustav sparat middag till mig.
'
Idag skiner solen igen, så så fort Jenny är på g tror jag det kommer bli en ute-dag idag igen. Underbart!

:D

Ikväll kommer Jenny :D
Vad ska jag hitta på fram till dess.. Hmm.. Får se.

baka baka liten kaka

Nä jag har bakat bröd och bullar. Gott blev det!

VÄRME

Idag är det kvavt nanting.. Hur varmt som helst och åska i luften. Imorse hade jag träning och det var tryckande sommarvärme. På söndag blir det div 3 match igen :D
Efter träningen imorse har jag städat, eller Gustav hade städat halva lägenheten medan jag tränade så det var inte så mkt kvar. Jenny kommer ju imorgon och då kan det vara trevligt om hon slipper sova bland dammråttorna. Sedan har Gustavs päron kommit förbi och lastat lite saker i vårat förråd. Jag har dessutom bakat bröd och håller nu på att vänta medan bulldegen jäser. Hoppas de blir goda så har man något att mumsa på ikväll :D

ledighet

Idag är Gustav ledig, och imorgon, och ev på fredag.. Riktig långhelg för honom! (för mig kallas det vardag). Så jag försöker peppa honom att hitta på något idag, men han anser att då man är ledig ska man ta det lugnt. Anyway, vi ska iaf iväg och handla. Måste ju fylla skafferiet innan man får gäster :D Och så får jag se vad mer man kan hitta på här :P Det lär ju luta mot att jag får fortsätta läsa :)

Tidig morgon

Som ni förstod av förra inlägget klev jag upp tidigt imorse, och jag somnade inte om! Jag har varit vaken från kl.6 imorse! Har hunnit se fyra HIMYM avsnitt, VD, läsa, prata i telefon, promenera i drygt en timme innan lunch. Sedan har jag läst ännu mer, pratat mer i telefon, tvätta, diska lite, lagat mat och nu ska jag snart på träning. Får höra hur mkt tränarna har att säga om matchen i lördags :P

Konfa, stand up m.m

Hej mina vänner, nu var det ett tag sedan jag bloggade. Har som bara inte kommit mig för det efter i lördags. Ja matchen gick sämst, vi förlorade med mycket-1. Jag kände mig helt off på plan, så jag hoppas jag kan ta igen det i veckan.. 

I söndags konfirmerade sig min lillkusin i Västerås (eller ja, hon är ju inte så liten längre då hon konfirmerar sig..), så jag tod Gustavs bil dit och hittade hela vägen. Plockade upp mina föräldrar inne i Västerås och åkte direkt till mina kusiner. Där blev det lite fika och en promenad till kyrkan. Efteråt åt vi middag (grillat! det var ett tag sedan!) och jag skjutsade mina päron till den lilla flygplatsen i Västerås. På vägen hem tänkte jag vara snäll mot Gustav så jag stannade i Hummelsta (största godisbutiken) och shoppade lite.
Jag kom hem strax efter 19 nån gång, och sen spenderades kvällen på skype med Klara! Mycket att ta igen helt klart :)

Igår då, gjorde jag något vettigt? Hmm.. nä egentligen inte. Jag läste ut den fjärde Sookie Stackhouse boken, satt vid datorn. Mitt på dagen, trot eller ej, så tog jag mig ut på elljusspåret här nere och sprang! Det gick inte så himla bra, men jag fick röra på benen iaf.
Efter middagen for jag och Gustav in till söder. Jag hade läst på fb att Tora körde stand up på en liten bar där. Jag tänkte att om jag nu har så himla nära har jag faktiskt ingenting att skylla på om jag inte kan pallra mig in till stan. Det bjöds på många skratt, några komiker var nybörjare och några märkte man att de hade haft lite mer erfarenhet. Trots att det blev sent var det kul att vi tog oss iväg :)

Idag har jag planerat att se lite HIMYM, näst sista episoden av VD, och läsa en hel del. Sen har jag tvättid också, och träning ikväll.. Så jag har det jag gör ;)

match..

Igår var jag på biblioteket och lånade fortsättningen. De böcker jag läser är true blood, eller i bokform heter de ju Sookie Stackhouse novels. Hur bra som helst, och det skiljer jättemkt från serien! Har någon mycket tid över ska ni definitivt börja läsa :)

Idag har jag match, div 3!! :O Ja, jag är nervös. För jag vet att jag orkar inte en hel match, och jag vet hur ont jag hade i kroppen efter en div 5 match. Men jag är övertygad om att jag kommer börja på bänken, så jag hoppas på att jag får gå in i andra halvlek och då vara taggad nog att orka halvleken ut och inte göra några stora tabbar. Hursomhelst är det kul att vara uttagen :) Önska mig lycka till!

Blixtar och dunder

Igår var jag fast i min bok. Slet mig ifrån den tillräckligt för att ta mig ner till tvättstugan i alla fall. Var även duktig och renbäddade och dammsugade (eller man kanske säger dammsög..). Efter middagen började himlen mulna på lite. Men inte så farligt, det var mörkt åt ena hållet men solen lyste genom fönstren på andra sidan huset. Jag sitter med min bok och Gustav ser på tv. Helt plötsligt smäller det till ute på himlen och tvn blir svart. En smäll och både tv och internet la ner. Lite senare kom det mörka molnet närmare och det började regna. Efter kanske en kvart var regnmolnet borta. Men tvn var fortfarande svart. Jag hade i alla fall min bok som tur var. När jag läst ut den poppade Gustav popkorn och vi satte på en film - It's complicated. Den var helt okej, lagom att ligga och halvslumra till.
Nu på morgonen skiner solen igen, även om en massa små tjocka moln glider förbi och stör hela tiden. Och jag har börjat på tredje boken idag, har kommit halvvägs och jag lär väl sluta läsa när jag måste börja med middagen för att hinna äta innan träningen ikväll.

Kvällspromenad

Igårkväll pratade jag med mamma i telefon, hon skulle gå ut med effi när vi pratat klart. Då tänkte jag att hmm, jag kanske också borde gå ut och gå. Så när jag pratat klart med mamma säger jag till Gustav: Vi kan väl gå ut och gå? Övertygad om att han kommer sucka och säga nej så jag får sätta mig i soffan igen säger han: okej. Så då var det bara för mig att knyta på mig promenadskorna. Vi promenerade ner mot vattnet, och gick bort till ett bostadsområde Gustav byggt och 1,5 timme senare var vi hemma igen.

Dagen

Efter att ha slocknat av värktabletter efter min tidiga morgon (gick och la mig igen), vaknade jag för andra gången kl.9. Jag tog mig ner till stan vid 11 och gick runt och letade present till Johanna. Kom hem igen kl.14, åt lunch och såg Vampire diaries e20, bara två avsnitt kvar på den här säsongen! Dvs två veckor kvar.. Nu ligger jag och Gustav med varsin dator i soffan och vi båda ser lika trötta ut. Det kommer bli en lugn kväll..

Fotboll

Igår var det en riktig fotbollsdag. Kl12 åkte jag in till Sollentuna Centrum för att gå på en fotbollsbrunch med laget. Åt gott och mycket, sedan gick jag omkring med några ur laget i gallerian tills herrarnas match skulle börja kl.15. Såg på den, vilket inte var så kul eftersom de förlorade med 2-3. Efter den promenerade jag och Gustav från Vallen till Sportfältet för att se på damernas match. Den gick heller inte så bra, förlust med 2-4.
Kl.19 var vi bjudna till Wiklundhs på middag. Där passade Gustav på att plocka på sig de saker han hittills inte lyckats få med sig hemifrån, och vi fick höra om Helenas nya statistroll som en mördad polis i en kommade tvfilm.

Idag hade jag tänkt mig in till stan eftersom jag har en kusin som konfirmerar sig på söndag. Man kan ju inte komma tomhänt då sig! Men då inga affärer är öppna på 06.30 på morgonen får jag nog vänta lite. Att ha en mage som en gång i månaden tvingar en att knapra piller i tid och otid (även mitt i natten), gör det lite svårt att sova ut på morgonen. Därför klev jag upp istället när Gustav for till jobbet. Solen skiner och fåglarna kvittrar, och nu har det tom börjat bli grönt på träden! Så hade bara solen nått till vår balkong just nu hade jag suttit där med en filt och en bok. Men jag väntar här i soffan tills det blir lite varmare.

Alice

Idag har varit lite utav en otursdag. Jag och Gustav tänkte se på bio idag, jag ville se Alice i Underlandet i 3D. Tyvärr gick alla 3D filmer inne i stan, så vi köpte biljetter på biografen Sergel. Filmen skulle börja 15.40 så pendeln som gick 15.07 skulle bli perfekt. Då skulle vi vara inne på centralen 15.25. När vi kommer till pendelstationen visar det sig att just det tåget är inställt. Och tåget efter var försenat. Jaha, tänkte vi, vad gör vi nu? Jag kollade om vi kunde hinna med tunnelbanan från kista, men det skulle vi inte. Så då var det bara att ta bilen hela vägen in till stan. Vi chansar på en parkering och kommer fram till biografen med någon minut till filmen skulle börja (vi han hämta ut biljetterna!). När filmen ska börja kommer en som jobbar där och välkomnar alla och berättar att man kan bli lite åksjuk av 3D effekten m.m. Dessutom berättar hon att ljudsystemet tyvärr har gått sönder och kommer inte kunna lagas förrän på måndag, så om man tyckte att det lät för hemskt skulle man få komma ut till henne och få se filmen vid någon annan biograf en tid som passade. Suck tänkte jag, hoppas det inte är jättedåligt ljud. Varken jag eller Gustav orkade fara runt nå mer för den här filmen. Som tur var var ljudet inte hemskt, jag tänkte inte särkilt mkt på det iaf. Det hördes bara enstaka gånger.
Filmen då, hur var den? Ja, vad ska jag säga. Den var speciell. Jag kommer knappt ihåg disneyversionen, men det måste vara mycket som var olikt. Jag kan inte säga att filmen var dålig, men den var inte så man längtade tills den kommer ut på DVD så man kan se den om och om igen. Det var en söt berättelse mörkt inlindad i Tim Burtons klassiska mörker. Helt okej helt enkelt.
'
Nu ska vi fortsätta i vårat filmtema och se på Shutter Island jag har på min dator. Jag tror den kommer vara riktigt bra!

RSS 2.0