Krolf

Min semester här i Umeå kickades igång med en golfrunda i måndags. Gick faktiskt riktigt bra! På tisdagen följde jag med mamma och pappa till mormor och morfar. Där klippte jag gräset och sedan blev det nyplockade jordgubbar till fika! På vägen hem stannade jag och pappa på coop och handlade. Dessutom åkte vi runt och fixade lite grejor inför onsdagen. Igår hade vi nämligen bjudit hit Anderssons och Wiklundhs på krolf och middag. Då undrar ni säkert vad krolf är för något. Denna underbara sport går ut på att man, precis som i golf går en runda på 9 (till 18) hål. Man använder sig av en krocketklubba och en tennisboll. Dessutom spelar man i lag på två personer, där man slår varannan gång. Vi hade fått tillgång till åkern på andra sidan vägen från Makken, så där hade pappa gått med gräsklipparen för att markera tee och green. Mamma hade grävt ner godislådor i marken som hål och sedan hade vi använt pinnar som markerar var traktorn inte får skotta snö på vintern som flaggor. Jag hade pysslat med flaggorna och scorekort och var med och markerade ut banan. Efter en runda på ca en timma var alla vrålhungriga (särskilt grabbarna Wiklundh som hade svält sig själva sedan morgonen!) så då promenerade vi hem och det blev grillat kött och potatissallad till middag.
Nu sitter jag och väntar på att en sockerkaka ska bli klar, och sen kommer Jenny förbi vilken minut som helst!

Hejja semester!

Nu sitter jag uppe i Umeå och uppdaterar! Igår bilade jag, Gustav och Lisa upp mot Norrland. Jag hoppade av i Övik och hälsade på farmor och farfar på Fälle. Ma & pa var också där. Vi gick på Fälledagen där farfar stod och stekte strömming och farmor anordnade lotteriet. Självklart köpte jag någon lott för att stödja (för pappas pengar!) och vann t-shirts, smycken och en barstol. Efter det blev det bad i havet, mys på bryggan och en mycket trevlig kväll! Idag bilade vi upp till Umeå med kusin Frida med i bilen. Hon skulle flyga från Umeå hem till Sthlm. På vägen stannade vi på Bruksgodset i Banafjäl och jag hittade två söta kaffemuggar.
Ikväll har jag varit ute på en tung löprunda och sedan sett en spännande fotbollsmatch mellan USA-Brasilien. Imorgon står golf på schemat, första rundan för i år!

Krämpor

Hå hå ja ja. Ungefär så känner jag mig. Ordspråket "man blir som man umgås" börjar stämma lite väl in på mig. Inte nog med att min svenska blir lite omvänd, jag blir även mycket äldre vad gäller fysiken. Jag börjar känna av krämpor lite här och var, och ju mer man känner efter desto värre blir dem (såklart). Sedan är krämporna för små för att de ska vara värda att söka hjälp på vårdcentralen för, så efter några självdiagnoser genom google har jag kommit fram till detta:
- Jag har en inflammation i vänster hälsena
- Jag är undermedvetet stressad (!) vilket gör att jag hyperventlierar lätt, vilket i sin tur leder till att mina lungor får för mycket syre och för lite koldioxid i dem, och att då jag inte har max med syre i lungorna (dvs för mkt) känns det som om jag inte får luft.
Äh! Självdiagnoser kan absolut få krämpor att verka större än de är, men det här? Nä, det är bara att intala sig att man mår bra! :D

Vattenmelon

För stunden sitter jag och äter vattenmelon och ser på damfotboll på tv. Ute är det tropisk värme så en dag som denna är vattenmelon extra gott! Gustav sover här bredvid mig eftersom vi spenderat två timmar på IKEA idag. Det blev shopping av lite smått och gott, mest saker för att förbättra förvaring och några glasskålar m.m. Blir till att packa upp den shoppingen i kväll. Men först ska jag slappa lite till.
För övrigt är det så kvavt ute att man knappt kan andas!

RSS 2.0