En veckas hårt jobb!

Varsågod! Här kommer lite bilder från våran omvandling av lägenheten. Tyvärr är de inte i världens bästa kvalité.. Men ni överlever!
'
Vardagsrummet efter att ha rivit ner alla tapetlager
'
'
Vardagsrummet innan det städats (och toan)
'
'
Köket, halvspacklat..
'
'
Jag efter att ha slipat hela vardagsrummet (40kvadratmeter!) Ja, jag har samma färg som väggen bakom pga allt slipdamm som letat sig in överallt!
'
'
Vardagsrummet med en covertapet! Äntligen såg det ut som ett rum!
'
'
En förkyld Gustav som fogar ingången till köket (och som säkert vill rätta mig om det nu skulle heta något annat)
'
'
Ett sovrum färdigspacklat och slipat och redo att börja tapetseras!
'
'
Jag målar det sista uppe vid taket i sovrummet (som är färdigmålat och tapetserat!)
'
'
Fondväggen i vardagsrummet
'
'
Hallen
'
'
Sovrum med en bäddad säng!
'
'
Vardagsrum med en monterad soffa!

Tillbaka i Umeå

Självklart är jag tvungen att flyga hem den ända dagen på länge som det snöar och blåser som värst. För det första, en dm snö nere i huvudstaden innebär KAOS! Alla bilister får panik och vill fly undan de små flingorna som landar på rutan och smälter bort på två sekunder, och bästa sättet att fly är såklart att köra max 50km/h. Så efter Gustav skjutsat mig till Arlanda i en hastighet av 30-50km/h längst 4-filig E4a fick jag sitta där och vänta ca en timme. Planet var försenat, men jag hade fått sms om det i god tid. Dock var man ändå tvungen att checka in till den vanliga tiden om man hade bagage. Aja, sitta på Arlanda var inte särskilt jobbigt. Satt och såg på How I met your mother på datorn och åt en Japp. När alla sedan klivit ombord på planet meddelar de att det kommer ta lite tid eftersom de måste frosta av vingarna m.m. Varför tvinga på alla passagerare före ni gör det? Det är inte direkt mysigt på ett fullsatt flygplan (jag mår illa av vissa dofter där..). När vi väl lyfte, 1h 25 min försent, hade jag hunnit bli väldigt kissnödig. Äh, nog kan jag hålla mig, tänkte jag. Satt nämligen längst in på en rad med tre pers. Så jag såg mer HIMYM och försökte tänka på annat. Bältesskylten tändes igen och jag stängde av datorn, 10 min kvar till landning. Självklart blåste det hur mkt som helst här i Umeå. Har aldrig varit med om en så bumpig landning (och jag har ändå flygit endel mellan Umeå-Sthlm), och varmt var det inne i planet. Trångt satt jag. Bumpigare blev det. Och kissnödig var jag. Att planet gungade gjorde mig jätteillamående. Och alla dofter överallt fick mig inte att må bättre.. Tillslut var vi iaf nere på marken. Men blåsten gjorde att planet gungade lite lätt när det stod still. Så inte förrän jag hade kommit hem och ätit något gick illamåendet över. Huvva.. Nästa flygtur hoppas jag på klart och vindstilla väder! :)
'
Nog pratat om SAS och snö.
Lägenheten börjar bli riktigt fin! Nu har vi en säng, och en soffa, soffbord, köksbord, stolar, mat i kylskåpet, porslin i hyllor och bestick i lådor! Dock saknas det en hel del för att det ska bli hemtrevligt. En tvbänk är köpt men kommer först nästa vecka, 4 garderober ska monteras, en bokhylla ska monteras, tavlor ska upp på väggarna, lampor måste införskaffas, gardinstänger ska upp och gardiner införskaffas, blommor ska köpas och annat piff fixas. Så just nu är halva vardagsrummet fyllt av kartonger. Gustav har en del att pyssla med innan jag kommer ner igen! Hoppas på att de stora sakerna är fixade så att jag kan börja med småpiffet så som blommor och gardiner (istället för att försöka montera en svintung garderob). Sen måste jag ju söka jobb också. Han inte med det nu när jag var nere eftersom det fanns så himla mkt som behövdes göras i lägenheten! Ska försöka fixa CV't nästa vecka..
'
Men jag har en del annat att hinna med nu också! Kom in på eng kursen jag sökt, och den börjar idag. Första arbetet ska vara inlämnat nästa söndag så jag måste skriva 400 ord tills dess! Har inte riktigt förstått vad jag ska skriva, men det kan bero på att jag inte riktigt läst igenom allting än. Det blir dagens uppgift eftersom jag är ledig! Dock måste jag såklart även ut och skotta och gå med Effi. Men det gör mig ingenting :) Ska även försöka få in lite bilder på lägenheten här på bloggen! Ha tålamod mina vänner :)

snabb uppdatering

Hej igen bloggen
Nu börjar jag äntligen kunna slappna av ordentligt. Allt är tapetserat! Det är endast köket kvar som måste målas en vända till, färgen tog slut.. Och Gustav ska sätta fast socklarna. Dock har vi en hel del städjobb kvar.. Sen imorgon blir det IKEA! :D jag är råtaggad och Gustav har ganska ordentlig ångest :) det blir en bra kombination.. Det hade inte gått så här fort om inte alla hade kunnat komma och hjälpa till! Så tack! Nu ska vi iväg och gratta Gustavs morbror. Fortsätter uppdatera senare nån gång!

Shit vad jag inte är gjord för det här..

Nu har vi börjat jobba inne i lägenheten. Och oj så mkt jobb det är. Vardagsrummet var otroligt fult gjort så det var bara att slita ner ALLT, för att sen slipa. Idag ska vi spackla.. och sen måste vi sätta upp en Covertapet. I hallen måste det spacklas, sovrummet måste spacklas och där har vi satt igen en dörr. Lysknappar måste flyttas och bytas. Efter spacklingen måste det slipas ännu mer. Tak ska målas. Väv ska upp. Väv ska målas. Foder ska målas. Igår jobbade jag från 8.30 på morgonen till 22 på kvällen. Jag tog tre större pauser. Inatt vaknade jag av att jag hade så fruktansvärt ont i mina armar. Jag tror aldrig jag har haft en sån träningsvärk! Gustav fick lov att kliva upp och hämta värktabletter för jag började seriöst grina då jag rörde mina armar. Jag har träningsvärk i fingrarna! Det säger en hel del. Så nu har jag startat dagen med frukost och tabletter för det är bara att fortsätta köra hårt! Herre gud vad jag kommer vara trött när det här är slut. I mina drömmar ser jag tapeter som rivs ner samtidigt som jag tänker på våran tidsplan och vad som ska göras..
'
Nä nu ska jag fara till Flugger Färg och köpa ännu mer saker som behövs. Ska även svänga in på ICA och köpa mer Alvedon. Jag är inte den enda som behöver ^^ Sen blir det till att börja spackla, och efter det måla tak!

En veckas semester med massa jobb..

Idag har jag startat dagen med några avsnitt av How i met your mother. Nu blir det till att masa sig ur sängen för jag har en massa saker att packa! Gud så tomt mitt rum kommer kännas framöver.. Men jag är taggad!! och lite nervös ändå.. :D

Tiden som gått

Okej nu var det ett tag sen jag uppdaterade, som vanligt ^^ här kommer en resumé!
Torsdag.
Var ledig så jag passade på att skriva recept och promenera med effi. Sen vi 17 möttes jag, jenny och linn upp på rut och begav oss sedan till norrlandsoperan för att äta våran julklapp till varandra. Hur mysig kväll som helst! Och gott var det att äta. Spansk-norrländsk buffé. Konstig kombination kan man tycka, men oj så gott det var! Vi satt där länge och babblade på om allt möjligt. Tillslut var vi tvungna att skiljas för linn skulle hem och packa.
Fredag.
Jobbade till 14, sen var jag duktig och for och tränade kl16! Och trot eller ej, men jag har ingen träningsvärk efter, trots att jag tog ut mig rejält på spinningpasset. Skönt :) På kvällen blev det en lugn hemmakväll med mor och far framför let's dance. Det lär ju inte bli så jättemånga till framöver så man måste passa på nu!
Lördag.
Återigen jobb till 14. Kom hem och skrev recept. Vid 18 for jag till linn j. Hon hade en tvätt/städ dag som jag involverades i. Vi skulle även försöka få upp en klocka på väggen, men tyvärr har hon betongväggar så det gick inte.. Sen bakade vi en kladdkaka med chilichoklad i, och gjorde en fruktsallad till. Hur gott som helst! Så vi satt och fettade oss och pratade ända till kl.01 igår. Supermysigt :)
Söndag.
Nu vid 12 ska jag fara till jenny för att hinna umgås lite med henne innan jag börjar jobba kl.14. Sen blir det nog en lugn kväll. Och imorgon åker jag!

Frostbiten


Tjugonde dag Knut

Idag har jag sagt upp mig. Men jag kommer jobba kvar fram till påsk iaf :) dock mindre än vad jag jobbar nu. Det blir ju till att kunna söka jobb nere i Sollentuna också! Shit.. Dessutom har jag supersvårt att leva i nuet den här veckan. Mina tankar vandrar till nästa veckas jobb. Blir till att slita dag ut och dag in utan att tjäna ett öre. Men oj så fin lägenhet vi kommer få! Ska ta en massa före och efter bilder så får ni se! Jag längtar!! :D
Sen ikväll har vi dansat ut julen här hemma. Jag har dansat till mig en kavel och en köksvåg. Alltid bra att ha! Nu sitter jag och skriver av en massa bra recept att ha när jag flyttar. Men nu är jag less.. får fortsätta imorgon!

Bambuskott

Ikväll har Elle varit förbi, vi pratade och fikade Kajsas nybakta fika :) Elle ska iväg till Portugal på lördag, så vi kommer nog ses igen framåt sommaren/hösten.. Det känns som hur länge som helst fram tills dess, men vips, innan man vet ordet av det kommer hösten vara här och frågan är om man kommer tycka att det gått speciellt lång tid då? Jag tror inte det..
'
Dessutom har jag och mamma kommit fram till att Kajsa förmodligen har någon sorts näringsbrist. För hon har en tendes att få en andedräkt som luktar bambuskott. (vilket partytrick!).
'
Nu ska jag kolla om Klara har tid för mig på skype. Imorgon blir det jobb kl8, så jag kan inte sitta här hela kvällen direkt..

Väntan på att färg ska torka..

Just nu håller jag på att måla ett bord. Lila. Eller inte just precis nu, just nu sitter jag ju vid datorn. Fast jag väntar på att färgen ska torka så jag kan måla på nästa omgång. För som det är nu är det alldeles för lila, det ska bli mörkare :)
'
Sen ikväll ska jag och Kajsa va med Elle :) måste hinna träffa henne innan hon försvinner iväg till Portugal!

äckelpäckel..

Idag har jag varit en supersnäll flickvän och städat. Jag förstår inte hur man kan låta ett så litet rum bli så fruktansvärt äckligt. Jag kunde till och med skrubba väggarna.. He bli inge av i framtiden älskling, så kan inte jag leva.
'
Nu är jag iaf hemma igen :) sitter och gäspar till CSI NY, inte för att det är dåligt! utan för att jag behöver en tidig kväll.. slumrade faktiskt till på planet hem! Det händer verkligen inte ofta..
'
Imorgon blir det till att måla bord!

En vecka

Sitter i Sollentuna och har inte riktigt bestämt vad jag ska hitta på idag. Solen skiner så jag kanske ska ta mig en promenad. Sen packa. Nu kom en katt dessutom, hon får inte lägga sig på min dator! Ska städa lite här också tror jag, så Gustav slipper göra allt. Kommer ner hit igen om en vecka! Då kör vi igång!

Ont i fötterna

Idag har jag för första gången provat på långfärdsskridskor. Det är som en blandning av längdskidor och skridskor. De två sporter jag hatar mest. Så det var inte svårt att förstå att det inte var någonting för mig ^^ men nu har jag iaf provat!
'
Igår var jag och Gustav på IKEA, och jag har aldrig sett honom så slut som han var igårkväll. Han har sovit säkert 12h inatt! Dessutom har vi börjat med olika listor över allt vi kommer behöva köpa och behöva göra. Så måndag och två veckor har vi planerat att vi ska på IKEA igen, frågan är om Gustav kommer överleva. För igår köpte vi ingenting, vi gick runt och kollade i kanske 2-2,5 timme. Om två veckor kommer vi måsta köpa allting, säng, garderober, bokhylla och en massa småpiff. Men jag är taggad iaf!

Städa..

Idag måste jag städa mitt rum. Får lunchgäster vid 13, och eftersom jag far och jobbar vid 14 känns det dumt att lämna mitt rum som ett bombnedslag..
Och imorgon är jag ledig! Antingen ska jag shoppa filmer eller så ska jag måla om ett bord. Får se vad det blir.. vem vet, kanske båda?

lugn

Jag har fått en blåsa i munnen, en stor blåsa. Det började med att jag bet mig i kinden, och som alltid när man bitit sig en gång biter man på samma ställe minst 73 gånger till. Det enorma såret som såklart uppstod har nu förvandlats till en enorm blåsa. Blää..
Nu sitter jag och ser på Stolthet och Fördom på 3an. Undrar hur mkt den här versionen har tagit bort om man jämför med första (som är 4h). Måste väl se den filmen för att få veta. Tror inte det blir av inom en snar framtid direkt ^^ Nu börjar det igen!

woha!

Idag har jag blivit allmänbildad vad gäller tapeter, färg och annat målerijobb. Har dessutom shoppat för flera tusenlappar.. men inte mina tusenlappar, för de ska jag spendera senare :) voy-voy..
'
Sen ska jag måla om ett bord också. Från en skrikigt barnslig orange-röd till en snygg stilren plommonlila lackfärg. Det kommer blir snyggt :)
'
Nu ikväll måste jag ta mig iväg och träna. Måste.

Nytt år, nya tag

Vad har hänt detta år för mig kanske ni undrar eftersom jag uppdaterar här så sällan. Well, nyårsdagen började med skottning och fortsattes sedan med tvättning, städning och vaxning av Gustavs bil. Det blev riktigt bra faktiskt, ser nu ut som en röd bil igen, och man slipper hakkorsen och "tvätta mig".
'
Igår jobbade jag fram till 14, sen var jag med Malin och Klara :) åt sushi till middag och sen satt vi och myste på café station. Hoppas det går bra för klara nu när hon far tillbaka, hade verkligen varit kul att kunna komma och hälsa på henne i april (och shoppa klänningar!) !
'
Idag for Gustav hem igen (kl.06.30 på morgonen...) och sen jobbade jag 9-14. Efter jobbet kom mor och far och hämtade mig och vi for och grattade min faster. Och nu ska jag försöka hitta lite låtar som jag och Alva ska spela på tisdag!

RSS 2.0